Share

ciolacu_alegeri.jpgUn scenariu ce s-ar putea plia perfect pe rezultatele alegerilor pentru localele programate la finele lunii septembrie. Previziuni ce s-ar putea adeveri doar în cazul judeţului Buzău! Dar cum s-ar putea întâmpla aşa ceva? Ce i-ar determina pe cetăţenii cu drept de vot din judeţul Buzău să

 pună ştampila (tot) pe primarii în funcţie?

Numai cine nu vrea, sau cine şi-ar fi propus să fie (doar) răutăcios nu ar recunoaşte că în mandatul care tocmai se încheie judeţul Buzău a fost unul dintre beneficiarii finanţărilor prin programele lansate de Guvernul României, celebrele PNDL I şi II. Judeţului Buzău i-au fost alocate cele mai multe fonduri de la bugetul statului, după 1989,  când fostul vicepremier Marcel Ciolacu, liderul social democraţilor buzoieni, susţinut de deputatul Sorin Lazăr, preşedintele Comisiei Buget-Finanţe în Camera Deputaţilor, a dat ocazia primarilor în teritoriu să dezvolte cele mai multe proiecte de investiţii. Undeva aproape de finele anului 2017, când în teritoriu deja se ştia că în anul Centenarului Buzăul va primi sume importante de la bugetul statului, printre primari deja se comenta despre necesitatea unor modificări la legislaţia privind licitaţiile pentru adjudecarea contractelor de execuţie, „of”-ul viitorilor beneficiari fiind capitolul „Contestaţii”. Cel puţin în judeţul Buzău, vocile primarilor au început să se facă auzite şi, pe cale ierarhică, dar şi politică, gospodarilor din teritoriu li s-a alăturat şi preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Neagu. Cel de-al doilea lider social democrat buzoian, după consultări cu preşedintele Marcel Ciolacu, a făcut inclusiv demersuri scrise în sensul constituirii unui grup de iniţiativă, la nivel legislativ, pentru modificările invocate la legea contestaţiilor.

alegeri20202.jpg

„În primăvară (n.a.- anul 2018) tot judeţul va fi un şantier, spunea unul dintre primarii buzoieni, pentru că am primit fonduri, iar noi avem proiectele pregătite. Dar dacă ne vom lovi iar de contestaţii…” 

„Am considerat mereu că buzoienii merită mai mult şi că au dreptul să trăiască într-un judeţ european. Pentru a ne atinge acest obiectiv, am promis un mandat al marilor proiecte, împreună cu primarii şi toţi colegii din administraţia publică locală. Faptele demonstrează că în ultimii ani judeţul Buzău a cunoscut cea mai bună perioadă de dezvoltare de după Revoluţie, atât la oraş, cât mai ales în mediul rural. Suntem campioni la atragerea fondurilor europene şi guvernamentale pe regiunea Sud-Est. Avem proiecte finalizate, în derulare sau contractate care însumează peste 400 de milioane de euro, direcţionate pe patru obiective prioritare: infrastructură, apă şi canalizare, educaţie şi sănătate. Astăzi, aproape că nu există localitate în judeţul nostru în care să nu fi ajuns banii europeni sau guvernamentali”, spunea, la un moment de bilanţ deputatul Marcel Ciolacu, fost vicepremier în Guvernul Tudose şi actual preşedinte la Camera Deputaţilor, în Parlamentul României.

Iată şi o parte din cifre: pentru INFRASTRUCTURĂ - 250 de milioane de euro; pentru  APĂ ŞI CANALIZARE - 80 de milioane de euro; pentru EDUCAŢIE - 50 de milioane de euro; pentru SĂNĂTATE - 25 de milioane de euro. În cursul anului 2018, judeţul Buzău avea proiecte finalizate, în derulare sau contractate care însumau peste 400 de milioane de euro. Cei mai mulţi bani au venit în judeţul Buzău prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, într-o a doua etapă fiind alocate, graţie şi prezenţei deputatului Marcel Ciolacu în zona de decizie, aproape 750 de milioane lei. La momentul schimbării guvernării social democrate cu cea liberală, în judeţul Buzău erau contabilizate peste 400 de proiecte de investiţii de interes public. Aproape 150 de proiecte erau în derulare, dar la acestea trebuie adăugate finanţările europene – prin AFIR sau ADR Brăila, ori diverse granturi implementate în special pe zona de incluziune socială, astfel de investiţii fiind adevărate bătălii câştigate de primarii buzoieni, care au simţit pe propria piele absurditatea actului birocratic, inclusiv cel comunitar.

Deputatul Marcel Ciolacu şi echipa de parlamentari social democraţi buzoieni, pe de o parte, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Neagu, susţinut de primarii din teritoriu, au promovat cel mai mare proiect judeţean pentru investiţii, după 1989 – ADUCŢIUNI de GAZE NATURALE. În toamna acestui an un prim proiect zonal va fi demarat, fiind vorba despre aducţiunea de gaze naturale pe Valea Slănicului (de la Mărăcineni spre Beceni) dar şi pe zona Poşta Câlnău – Vadu Paşii.

harta_gaze.jpg

Deputat Ionela Dobrică:
„PNL trunchiază
adevărul și ne lasă
fără păduri”
În contextul raportărilor cetățenilor îngrijorați cu privire la transporturile de lemn, observate din ce în ce mai des de la începutul anului, deputatul social democrat buzoian Ionela Dobrică s-a adresat premierului. Prin întrebarea parlamentară transmisă în luna aprilie, deputatul a cerut guvernului să precizeze cât lemn a fost scos din țară în perioada 1 ianuarie-10 aprilie 2020 exprimat în metri cubi, atât la export, cât și intracomunitar, dar și în perioada similară din anul 2019.  Răspunsul a venit în luna iunie, cu o întârziere de 43 de zile.
 
......................................
Deputat Dănuţ Păle:
„A fost adoptată legea
pentru protecţia animalelor
destinate exportului”
Camera Deputaților a adoptat miercuri Proiectul de Lege privind protecția animalelor destinate exportului în țări terțe. Obiectul de reglementare al acestui act normativ se referă la asigurarea asistenței sanitar-veterinare la efectuarea transportului de animale vii către țări terțe, din afara Uniunii Europene, indiferent că este vorba despre cale rutieră, navală sau aeriană.
.................................
 
Deputat PSD, Sebastian Radu:
„Parlamentul a reparat
nedreptăţile faţă de medici,
făcute de liberali”

 

Guvernul Orban trimisese spe promulgare o ordonanţă de urgenţă în care fuseseră omise, cu bună ştiinţă, mai multe promisiuni făcute medicilor şi personalului sanitar auxiliar, pentru implicarea şi expunerea la riscul infectării cu Covid-19, transpuse în susţineri salariale suplimentare, promisiuni avansate, la un moment dat şi de către preşedintele Iohannis. În timpul dezbaterilor în Camera Inferioară, deputaţii social democraţi au sesizat anomaliile şi au solicitat votul plenului pentru reparaţii. 
 
.............................................
„Noi, cetățenii din Râmnicu Sărat, vrem redeschiderea urgentă a secției ambulatorii a Spitalului din Râmnicu Sărat!”
„Sunt senator de Buzău, ales în anul 2016 în Circumscripția electorală numărul 10 și sunt râmniceancă. Nu am cuvinte ca să îmi arăt întreaga indignare în legătură cu tragedia apărută ca efect direct al transformării unicului spital din Râmnicu Sărat în ”spital-tampon”, în urmă cu două luni și jumătate, printr-un ordin aberant al Ministrului Sănătății, Nelu Tătaru.
....................................
Deputat Dănuţ Păle,
vicepreşedinte
Comisia pentru Agricultură:
„Banca de Resurse Genetice
de la Buzău
rebuie deblocată!”

Deputatul social democrat, Dănuţ Păle, vicepreşedinte în Comisia pentru Agricultură, readuce în atenţia opiniei publice subiectul rezervat „Băncii de Gene” de la Buzău, un proiect cu reală încărcătură patriotică, gândit şi adus până la stadiul de Ordonanţă de Urgenţă de şeful Laboratorului de Cercetare de la Experimentala Buzău, dr.ing Costel Vânătoru, împreună cu autorităţile locale şi parlamentarii social democraţi buzoieni. Iată observaţiile pe care deputatul buzoian le-a transmis pe pagina personală de socializare.

.....................................

 
Consiliul Județean Buzău
își pune la dispoziție
toate resursele
în lupta cu
această pandemie!
Plenul Consiliului Județean a validat Dispozitia Președintelui privind alocarea sumei de 1.000.000 lei către Spitalul Județean de Urgență Buzău!
Astăzi va ajunge la Buzău prima parte a comenzii de materiale de protecție, iar mâine vor sosi testele pentru personalul medical.
................................
Se restricționează
accesul cetățenilor
în clădirea
Consiliului Județean

În contextul evoluţiei epidemiei cu coronavirus COVID – 19, în regim de urgenţă, pentru accesul cetăţenilor în sediul administrativ al Consiliului Judeţean Buzău, se vor lua următoarele măsuri:

Citeşte mai departe...

 

EDITORIAL

Președintele-Călare

-Pe-Jumătate

-De-Guvern-Șchiop.

Autor: Marcel Ciolacu, președinte PSD

 

28 mai 2020

Ministrul sănătății ne anunță că vom reveni la o viață “relativ” normală abia din august și vrea, probabil, să-i fim și recunoscători pentru asta. Adică să mai stăm două luni în starea asta de alertă care înseamnă maxim interes pentru afacerile liberalilor pe bani publici și minimă preocupare pentru repornirea economiei.

Citeşte mai departe...

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...


Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
Diplomaţia Principatelor Unite
adi sfintes carte.jpg
„Diplomaţia Principatelor Unite” este noua carte a lui Buga Sfinteş Vasilică Edmond, apărută la editura TEOCORA.
................................
„Cele mai frumoase poeme“
poezie.jpg
Casa de Cultură a Sindicatelor Buzău, în colaborare cu Fundaţia Academică „V. Voiculescu” şi Asociaţia Culturală „Renaşterea Buzoiană”, prin intermediul revistei „Cartelul metaforelor”, organizează prima ediţie a Concursul de creaţie literară „Cele mai frumoase poeme ale anului”.

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)