booked.net

Share

ciolacu_alegeri.jpgUn scenariu ce s-ar putea plia perfect pe rezultatele alegerilor pentru localele programate la finele lunii septembrie. Previziuni ce s-ar putea adeveri doar în cazul judeţului Buzău! Dar cum s-ar putea întâmpla aşa ceva? Ce i-ar determina pe cetăţenii cu drept de vot din judeţul Buzău să

 pună ştampila (tot) pe primarii în funcţie?

Numai cine nu vrea, sau cine şi-ar fi propus să fie (doar) răutăcios nu ar recunoaşte că în mandatul care tocmai se încheie judeţul Buzău a fost unul dintre beneficiarii finanţărilor prin programele lansate de Guvernul României, celebrele PNDL I şi II. Judeţului Buzău i-au fost alocate cele mai multe fonduri de la bugetul statului, după 1989,  când fostul vicepremier Marcel Ciolacu, liderul social democraţilor buzoieni, susţinut de deputatul Sorin Lazăr, preşedintele Comisiei Buget-Finanţe în Camera Deputaţilor, a dat ocazia primarilor în teritoriu să dezvolte cele mai multe proiecte de investiţii. Undeva aproape de finele anului 2017, când în teritoriu deja se ştia că în anul Centenarului Buzăul va primi sume importante de la bugetul statului, printre primari deja se comenta despre necesitatea unor modificări la legislaţia privind licitaţiile pentru adjudecarea contractelor de execuţie, „of”-ul viitorilor beneficiari fiind capitolul „Contestaţii”. Cel puţin în judeţul Buzău, vocile primarilor au început să se facă auzite şi, pe cale ierarhică, dar şi politică, gospodarilor din teritoriu li s-a alăturat şi preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Neagu. Cel de-al doilea lider social democrat buzoian, după consultări cu preşedintele Marcel Ciolacu, a făcut inclusiv demersuri scrise în sensul constituirii unui grup de iniţiativă, la nivel legislativ, pentru modificările invocate la legea contestaţiilor.

alegeri20202.jpg

„În primăvară (n.a.- anul 2018) tot judeţul va fi un şantier, spunea unul dintre primarii buzoieni, pentru că am primit fonduri, iar noi avem proiectele pregătite. Dar dacă ne vom lovi iar de contestaţii…” 

„Am considerat mereu că buzoienii merită mai mult şi că au dreptul să trăiască într-un judeţ european. Pentru a ne atinge acest obiectiv, am promis un mandat al marilor proiecte, împreună cu primarii şi toţi colegii din administraţia publică locală. Faptele demonstrează că în ultimii ani judeţul Buzău a cunoscut cea mai bună perioadă de dezvoltare de după Revoluţie, atât la oraş, cât mai ales în mediul rural. Suntem campioni la atragerea fondurilor europene şi guvernamentale pe regiunea Sud-Est. Avem proiecte finalizate, în derulare sau contractate care însumează peste 400 de milioane de euro, direcţionate pe patru obiective prioritare: infrastructură, apă şi canalizare, educaţie şi sănătate. Astăzi, aproape că nu există localitate în judeţul nostru în care să nu fi ajuns banii europeni sau guvernamentali”, spunea, la un moment de bilanţ deputatul Marcel Ciolacu, fost vicepremier în Guvernul Tudose şi actual preşedinte la Camera Deputaţilor, în Parlamentul României.

Iată şi o parte din cifre: pentru INFRASTRUCTURĂ - 250 de milioane de euro; pentru  APĂ ŞI CANALIZARE - 80 de milioane de euro; pentru EDUCAŢIE - 50 de milioane de euro; pentru SĂNĂTATE - 25 de milioane de euro. În cursul anului 2018, judeţul Buzău avea proiecte finalizate, în derulare sau contractate care însumau peste 400 de milioane de euro. Cei mai mulţi bani au venit în judeţul Buzău prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, într-o a doua etapă fiind alocate, graţie şi prezenţei deputatului Marcel Ciolacu în zona de decizie, aproape 750 de milioane lei. La momentul schimbării guvernării social democrate cu cea liberală, în judeţul Buzău erau contabilizate peste 400 de proiecte de investiţii de interes public. Aproape 150 de proiecte erau în derulare, dar la acestea trebuie adăugate finanţările europene – prin AFIR sau ADR Brăila, ori diverse granturi implementate în special pe zona de incluziune socială, astfel de investiţii fiind adevărate bătălii câştigate de primarii buzoieni, care au simţit pe propria piele absurditatea actului birocratic, inclusiv cel comunitar.

Deputatul Marcel Ciolacu şi echipa de parlamentari social democraţi buzoieni, pe de o parte, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Neagu, susţinut de primarii din teritoriu, au promovat cel mai mare proiect judeţean pentru investiţii, după 1989 – ADUCŢIUNI de GAZE NATURALE. În toamna acestui an un prim proiect zonal va fi demarat, fiind vorba despre aducţiunea de gaze naturale pe Valea Slănicului (de la Mărăcineni spre Beceni) dar şi pe zona Poşta Câlnău – Vadu Paşii.

harta_gaze.jpg

Ministrul liberal
al Agriculturii,
Nechita – Adrian Oros,
împiedică funcționarea
Băncii de Resurse
Genetice Vegetale
pentru Legumicultură,
Floricultură,
Plante Aromatice
și Medicinale Buzău,
blocând dezvoltarea
României
prin propriile forțe!
Ieri, 24 noiembrie 2020, domnul Ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Nechita – Adrian Oros, a venit în campanie electorală la Buzău pentru susținerea candidaților PNL la parlamentare, iar în conferința de presă a spus din nou multe minciuni despre funcționarea Băncii de Gene.
.....................................
Impozit ZERO la salariul minim (P)
Aproape jumătate dintre angajații din România sunt remunerați cu salariul minim pe economie, iar alții 830.000 primesc lunar salariul mediu. În total sunt 2,1 milioane de români din cei 3,5 milioane activi pe piața muncii. 
.................................
Geoparcul Ținutul Buzăului – la un pas de depunerea documentelor către UNESCO (P)
18 comune din județul Buzău ar putea constitui cel de-al doilea geoparc al României acreditat internațional în patrimoniul UNESCO.
.....................................
PSD: 
31 de stațiuni
balneare
vor fi modernizate (P)

Turismul balnear a avut cel mai mult de suferit în anul pandemic 2020. Din cauza COVID-19 stațiunile balneoclimaterice au stat închise încă din luna martie şi până dincolo de închiderea sezonului turistic deoarece sunt deținătoare mai ales de bazine de interior. Pierderile estimate de către reprezentanții domeniului sunt şi de până la 90%.

Citeşte mai departe...

...................................
PSD:
Case noi pentru
bunicii României (P)
3,7 milioane de români au vârste trecute de 65 de ani. Statisticienii români arată că 32% dintre aceștia locuiesc singuri şi 19% din numărul total nu au aparținători care să locuiască în România. În actuala criză pandemică, numeroși bătrâni care şi-au pierdut viața din cauza COVID-19 internați fiind în cămine pentru persoanele de vârsta a treia și înmormântați de autoritățile publice sau de către persoane necunoscute.
.....................................
PSD:
Artiștii și scriitorii
au nevoie de sprijin
din partea statului (P)
Încă din luna mai a acestui an, la nivel continental s-a făcut apel către statele membre ale UE să aloce sprijin concret artiştilor loviţi brusc de pandemia de COVID-19 în condiţiile în care toate sălile de spectacole sunt închise de peste nouă luni. Fiecare ţară în parte a decis măsuri potrivite specificului său. Spre exemplu, Austria va da câte 1.000 de euro lunar fiecărui artist atâta timp cât va dura pandemia, iar Germania alocă 100 de milioane de euro  pentru artiştii independenţi şi microîntreprinderile culturale.
....................................
PSD propune
înființarea
Băncii de Dezvoltare
a României (P)
Pandemia de COVID-19 are efecte puternice în mod special în domeniul sănătăţii şi în cel al ocupării forţei de muncă. În mod cert actualul guvern liberal are menirea să acţioneze din mers pentru a stăvili derapajele pe piaţa forţei de muncă, însă măsurile acestuia se lasă așteptate și devin doar înscrisuri în proiecte ireale. 
....................................
PSD propune subvenționarea crescătorilor de animale din zona montană (P)

La 1.772 de metri altitudine, pe Vârful Penteleu, în ultimele trei veri au urcat doar trei stâne de oi din peste 20 câte urcau în fiecare lună mai până în 2015. Numărul crescătorilor de animale din zonele montane a scăzut drastic, la bază fiind numeroase argumente precum: lipsa unei piețe sigure pentru produsele obţinute, lipsa forţei de muncă locală, dar şi lipsa susținerii din partea statului român a acestei activități, deosebit de importantă şi pentru păstrarea calității solului în anumite zone de interes turistic.
 .......................................
 
Cum iese România
din criza pandemică
a forţei de muncă? (P)

În al doilea trimestru din 2020 evidentă, potrivit INS este creșterea numărului persoanelor ocupate, dar absente de la locul de muncă. Adică 9,9% din populația ocupată a României – un total de 841.000 de români – nu au lucrat nici măcar o oră la locul de muncă.

Citeşte mai departe...

.......................................
România
poate să irige
3,3, milioane de hectare (P)
România irigă acum nici 30 la sută din suprafața arabilă, deși necesarul este de minim 3 milioane de hectare. Așadar, în vara lui 2020 irigațiile au fost în mod evident o fata Morgana, dar proporțiile secetei au fost biblice. 
....................................
15.000 de euro pentru panouri fotovoltaice (P)
Ponderea surselor regenerabile de energie în producţia de energie electrică din UE s-a dublat,   de la aproximativ 15!%   la aproape 31!%  în ultimii trei ani. Principalul motor al acestei situaţii a fost creşterea ponderii energiei eoliene şi a energiei solare fotovoltaice.
CONSILIUL
JUDEŢEAN BUZĂU
......................................
La Buzău și la Pârscov la 136 de ani de la naștere.
Biblioteca Judeţeană „Vasile Voiculescu”, între organizatori la omagierea amfitrionului
Mai mulți oameni de cultură și reprezentanți ai unor instituții culturale din Buzău au luat parte vineri, 9 octombrie, la o întâlnire cu rolul de a omagia personalitatea Vasile Voiculescu. Evenimentul prilejuit de împlinirea a 136 de ani de la nașterea marelui poet buzoian a avut loc la bustul lui Voiculescu, amplasat în parcul din spatele Palatului Comunal, unde au fost depuse flori.
..........................................
Ziua Satului Românesc,
organizată în premieră la Buzău odată cu deschiderea magazinului de suveniruri
Muzeul Județean Buzău a organizat, în prima decadă a lunii octombrie, prima ediție a Zilei Satului Românesc, eveniment realizat alături de Colegiul Național de Artă „George Apostu” Bacău și Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” din Bacău. De asemenea, parteneri au fost Asociația #better, Grupul Rural al Ordinului Arhitecților din România și Casa cu Blazoane Chiojdu a Uniunii Arhitecților din România.
...................................
COVID-ul restrânge manifestările de Ziua Națională a României și Sărbătorile de iarnă
Consiliul Județean Buzău se întrunește joi în ședință ordinară pentru a-și da aprobarea pentru câteva proiecte de hotărâre, printre care și alocarea unor fonduri pentru sărbătorile de sfârșit de an. În acest an, Ziua Națională a României și Sărbătorile de iarnă sunt marcate de situația epidemiologică generată de pandemia de COVID – 19, ceea ce face ca aria acțiunilor obișnuite din alți ani să e semnificativ restrânsă, susțin reprezentanții Consiliului Județean Buzău.
...................................
Consilierii judeţeni şi-au încheiat misiunea!
Consilierii județeni din mandatul 2016-2020 s-au reunit, joi, în ultima ședință, ca să-şi dea votul pentru șase proiecte de hotărâre. Cei mai mulți dintre aleși se vor regăsi și în viitorul deliberativ județean, însă Executivul Consiliului Județean a ținut să le răsplătească cu diplome de excelență susținerea pentru proiectele derulate în ultimii patru ani.
 

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)