Share

Ion-Gherghiceanu-2.jpgPrioritizarea investițiilor în  infrastructura de învățământ se reflectă în calitatea pregătirii generației de mâine, care va asigura viitorul fiecărei localități. Asta o știe și primarul orașului Pătârlagele, care a avut provocarea de a aduce localitatea pe care o conduce la nivelul unui oraș european. 

Conștientizând că cele două licee din Pătârlagele, reprezintă o alternativă pentru elevii din zonă, care nu pot ajunge la Buzău și care merită o șansă reală la un sistem de învățământ performant și dotat, Ion Gherghiceanu și-a propus să ducă investițiile la un alt nivel. Pentru asta viitorul mare proiect, în valoare de 15.000.000 lei, pentru care a aplicat deja la Compania Națională de Investiții, va consta în construirea unui campus școlar în cadrul Liceului Teoretic ”Radu Vlădescu” din Pătârlagele. Campusul va fi unul modern cu cantină, sală de mese, internat și toate utilitățile necesare pentru ca elevii să se simtă ca acasă.

Dat fiind faptul că Pătârlagele este situat la o distanță considerabilă de municipiul Buzău, iar mulți copii urmează studiile în zonă, reabilitarea unităților de învățământ a fost prioritară pentru primarul orașului. Astfel, s-au obținut finanțări din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020pentru reabilitarea și dotarea unităților de învățământ din localitățile Sibiciu de Sus, Valea Lupului, Mărunțișu și Crâng, cât și modernizarea drumurilor aferente, stadiul lor fiind în derulare, valoarea proiectelor fiind de aproximativ 8.500.000 lei. Totodată, s-au realizat investiții importante în două unități liceale de învățământ, Liceul Teoretic ”Radu Vlădescu” și Liceul Tehnologic din Pătârlagele, cel din urmă beneficiind și de două ateliere noi pentru o mai bună desfășurare a activităților specifice fiecărui profil în parte. De asemenea, pentru a preîntâmpina o problemă a tinerilor părinți a fost construită și o grădiniță cu program prelungit la care copiii vor putea merge începând cu noul an școlar.

Construire_gradinita_cu_program_prelungit_Patarlagele_2.jpg

Construire Grădiniţa cu Program Prelungit Patarlagele 2

De-a lungul celor 3 mandate, Ion Gherghiceanu, primarul din Pătârlagele a întâmpinat o mare provocare, aceea de a consolida trecerea localității de la statutul de comună, la cel de oraș. Pentru asta a fost nevoit să identifice orice sursă de finanțare posibilă și să dezvolte orașul și satele din subordine în cât mai multe direcții. Evident, infrastructura a fost o provocare, însă doar în ultimii 4 ani s-a reușit asfaltarea a nu mai puțin de 34 de străzi, reabilitarea a 2 km de trotuare din orașul Pătârlagele, dar și a numeroase drumuri din toate satele. De asemenea, mai multe podețuri au fost construite, o punte pietonală, rigole, praguri de fund și noi drumuri laterale în mai multe sate.

Modernizare_strazi_oras_Patarlagele_str_Industriilor.jpg

Modernizare străzi oraş Pătârlagele - Str. Industriilor

Și cum educația, cultura și sportul merg mână în mână, lăcașurile de cult au beneficiat de o atenție deosebită, dar mai ales Parohia Sibiciu de Sus care are în administrare o biserică monument istoric. Prin Programul Operațional Regional 2014-2020 s-a obținut finanțarea din fonduri europene nerambursabile pentru reabilitarea și dotarea centrului cultural Sibiciu de Sus precum și construirea unui parc modern, valoarea totală a proiectului integrat fiind de 3.200.000 lei. Prin reabilitarea și dotarea centrului cultural, copiii cât și adulții vor putea desfășura diverse activități în condiții optime și moderne, iar construirea parcului cu locuri de joacă pentru copii, zone de fitness și recreere pentru adulți, va ajuta la menținerea sănătății mentale și fizice, lucru absolut necesar având în vedere perioada grea prin care am trecut cu toții. Totodată, baza sportivă din orașul Pătârlagele a fost reabilitată, iar echipa de fotbal a fost susținută constant, reușind să se mențină an de an pe locuri onorabile în clasament. 

 

Reabilitare_si_modernizare_baza_sportiva_Patarlagele.jpg

Reabilitarea şi modernizarea bazei sportive Montana Pătârlagele

Modernizarea sistemului de iluminat public în orașul Pătârlagele și satele Valea Sibiciului, Sibiciu de Sus, Drăgănoi, Valea Lupului, Valea Viei, Mărunțișu, Lunca, Valea Seacă, Poieni și Crâng, nu a adus doar cheltuieli mai mici la bugetul local, ci și o sporire a gradului de siguranță din aceste localități, alături de implementarea sistemului de monitorizare video.

În curând, locuitorii din Poieni, Mărunțișu, Lunca, Valea Viei, Valea Lupului, Sibiciu de Sus, Drăgănoi și Valea Sibiciului vor beneficia de proiectul de extindere a rețelelor de canalizare și alimentare cu apă în valoare de 15.000.000 de euro prin Programul Regional de Dezvoltare și Infrastructură de Apă Uzată în județul Buzău, după care vor fi asfaltate toate străzile din localitățile aparținătoare orașului Pătârlagele prin proiectul ”Reabilitare și asfaltare drumuri de interes local” , scos la licitație și adjudecat, valoarea acestuia fiind de aproximativ 13.000.000 lei.

Asfaltare_drumuri_locale_Poienile_2.jpg

Asfaltare drumuri locale - Poienile 2

După finalizarea reabilitării tuturor unităților de învățământ și refacerea întregii infrastructuri, primarul din Pătârlagele și-a propus să aducă în orașul Pătârlagele cât mai mulți investitori astfel încât cetățenii din zonă să aibă acces la locuri de muncă bine plătite. În timp, cu viziune, investiții constante și suport, orașul Pătârlagele se îndreaptă cu pași fermi spre dorința de a fi un reper pentru comunele transformate în orașe în 2004.

 

Echipa formată în jurul Primarului a militat constant pentru participarea tuturor cetățenilor la viața socială și politică indiferent de vârstă, naționalitate, sex, religie sau profesie. Au fost deschiși și au susținut întotdeauna tinerii, încurajarea lor de a se implica pe plan local în viața socială, să fie sensibili la problemele semenilor lor, dar și implicarea politică alături de oameni cu experiență în diverse domenii pentru ca proiectele să prindă viață și să capete forță și valoare.

restaurare_consolidare_si_introducerea_in_circuitul_turistic_a_Bisericii_Nasterea_Maicii_Domnului_sat_Sibiciu_de_Sus.jpg

Restaurarea, consolidarea şi introducerea în circuitul turistic

a Bisericii "Naşterea Maicii Domnului" - sat Sibiciu de Sus

Teren_multifunctional_oras_Patarlagele.jpg

Teren sintetic multifuncţional - oraş Pătârlagele

construire_atelier_scoala_I_Liceul_Tehnologic_Patarlagele_1.jpg

Construire atelier Şcoala I - Liceul Tehnologic Pătârlagele 1

Deputat Ionela Dobrică:
„PNL trunchiază
adevărul și ne lasă
fără păduri”
În contextul raportărilor cetățenilor îngrijorați cu privire la transporturile de lemn, observate din ce în ce mai des de la începutul anului, deputatul social democrat buzoian Ionela Dobrică s-a adresat premierului. Prin întrebarea parlamentară transmisă în luna aprilie, deputatul a cerut guvernului să precizeze cât lemn a fost scos din țară în perioada 1 ianuarie-10 aprilie 2020 exprimat în metri cubi, atât la export, cât și intracomunitar, dar și în perioada similară din anul 2019.  Răspunsul a venit în luna iunie, cu o întârziere de 43 de zile.
 
......................................
Deputat Dănuţ Păle:
„A fost adoptată legea
pentru protecţia animalelor
destinate exportului”
Camera Deputaților a adoptat miercuri Proiectul de Lege privind protecția animalelor destinate exportului în țări terțe. Obiectul de reglementare al acestui act normativ se referă la asigurarea asistenței sanitar-veterinare la efectuarea transportului de animale vii către țări terțe, din afara Uniunii Europene, indiferent că este vorba despre cale rutieră, navală sau aeriană.
.................................
 
Deputat PSD, Sebastian Radu:
„Parlamentul a reparat
nedreptăţile faţă de medici,
făcute de liberali”

 

Guvernul Orban trimisese spe promulgare o ordonanţă de urgenţă în care fuseseră omise, cu bună ştiinţă, mai multe promisiuni făcute medicilor şi personalului sanitar auxiliar, pentru implicarea şi expunerea la riscul infectării cu Covid-19, transpuse în susţineri salariale suplimentare, promisiuni avansate, la un moment dat şi de către preşedintele Iohannis. În timpul dezbaterilor în Camera Inferioară, deputaţii social democraţi au sesizat anomaliile şi au solicitat votul plenului pentru reparaţii. 
 
.............................................
„Noi, cetățenii din Râmnicu Sărat, vrem redeschiderea urgentă a secției ambulatorii a Spitalului din Râmnicu Sărat!”
„Sunt senator de Buzău, ales în anul 2016 în Circumscripția electorală numărul 10 și sunt râmniceancă. Nu am cuvinte ca să îmi arăt întreaga indignare în legătură cu tragedia apărută ca efect direct al transformării unicului spital din Râmnicu Sărat în ”spital-tampon”, în urmă cu două luni și jumătate, printr-un ordin aberant al Ministrului Sănătății, Nelu Tătaru.
....................................
Deputat Dănuţ Păle,
vicepreşedinte
Comisia pentru Agricultură:
„Banca de Resurse Genetice
de la Buzău
rebuie deblocată!”

Deputatul social democrat, Dănuţ Păle, vicepreşedinte în Comisia pentru Agricultură, readuce în atenţia opiniei publice subiectul rezervat „Băncii de Gene” de la Buzău, un proiect cu reală încărcătură patriotică, gândit şi adus până la stadiul de Ordonanţă de Urgenţă de şeful Laboratorului de Cercetare de la Experimentala Buzău, dr.ing Costel Vânătoru, împreună cu autorităţile locale şi parlamentarii social democraţi buzoieni. Iată observaţiile pe care deputatul buzoian le-a transmis pe pagina personală de socializare.

.....................................

 
Consiliul Județean Buzău
își pune la dispoziție
toate resursele
în lupta cu
această pandemie!
Plenul Consiliului Județean a validat Dispozitia Președintelui privind alocarea sumei de 1.000.000 lei către Spitalul Județean de Urgență Buzău!
Astăzi va ajunge la Buzău prima parte a comenzii de materiale de protecție, iar mâine vor sosi testele pentru personalul medical.
................................
Se restricționează
accesul cetățenilor
în clădirea
Consiliului Județean

În contextul evoluţiei epidemiei cu coronavirus COVID – 19, în regim de urgenţă, pentru accesul cetăţenilor în sediul administrativ al Consiliului Judeţean Buzău, se vor lua următoarele măsuri:

Citeşte mai departe...

 

EDITORIAL

Președintele-Călare

-Pe-Jumătate

-De-Guvern-Șchiop.

Autor: Marcel Ciolacu, președinte PSD

 

28 mai 2020

Ministrul sănătății ne anunță că vom reveni la o viață “relativ” normală abia din august și vrea, probabil, să-i fim și recunoscători pentru asta. Adică să mai stăm două luni în starea asta de alertă care înseamnă maxim interes pentru afacerile liberalilor pe bani publici și minimă preocupare pentru repornirea economiei.

Citeşte mai departe...

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...


Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
Diplomaţia Principatelor Unite
adi sfintes carte.jpg
„Diplomaţia Principatelor Unite” este noua carte a lui Buga Sfinteş Vasilică Edmond, apărută la editura TEOCORA.
................................
„Cele mai frumoase poeme“
poezie.jpg
Casa de Cultură a Sindicatelor Buzău, în colaborare cu Fundaţia Academică „V. Voiculescu” şi Asociaţia Culturală „Renaşterea Buzoiană”, prin intermediul revistei „Cartelul metaforelor”, organizează prima ediţie a Concursul de creaţie literară „Cele mai frumoase poeme ale anului”.

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)