booked.net

Share

Ion-Gherghiceanu-2.jpgPrioritizarea investițiilor în  infrastructura de învățământ se reflectă în calitatea pregătirii generației de mâine, care va asigura viitorul fiecărei localități. Asta o știe și primarul orașului Pătârlagele, care a avut provocarea de a aduce localitatea pe care o conduce la nivelul unui oraș european. 

Conștientizând că cele două licee din Pătârlagele, reprezintă o alternativă pentru elevii din zonă, care nu pot ajunge la Buzău și care merită o șansă reală la un sistem de învățământ performant și dotat, Ion Gherghiceanu și-a propus să ducă investițiile la un alt nivel. Pentru asta viitorul mare proiect, în valoare de 15.000.000 lei, pentru care a aplicat deja la Compania Națională de Investiții, va consta în construirea unui campus școlar în cadrul Liceului Teoretic ”Radu Vlădescu” din Pătârlagele. Campusul va fi unul modern cu cantină, sală de mese, internat și toate utilitățile necesare pentru ca elevii să se simtă ca acasă.

Dat fiind faptul că Pătârlagele este situat la o distanță considerabilă de municipiul Buzău, iar mulți copii urmează studiile în zonă, reabilitarea unităților de învățământ a fost prioritară pentru primarul orașului. Astfel, s-au obținut finanțări din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020pentru reabilitarea și dotarea unităților de învățământ din localitățile Sibiciu de Sus, Valea Lupului, Mărunțișu și Crâng, cât și modernizarea drumurilor aferente, stadiul lor fiind în derulare, valoarea proiectelor fiind de aproximativ 8.500.000 lei. Totodată, s-au realizat investiții importante în două unități liceale de învățământ, Liceul Teoretic ”Radu Vlădescu” și Liceul Tehnologic din Pătârlagele, cel din urmă beneficiind și de două ateliere noi pentru o mai bună desfășurare a activităților specifice fiecărui profil în parte. De asemenea, pentru a preîntâmpina o problemă a tinerilor părinți a fost construită și o grădiniță cu program prelungit la care copiii vor putea merge începând cu noul an școlar.

Construire_gradinita_cu_program_prelungit_Patarlagele_2.jpg

Construire Grădiniţa cu Program Prelungit Patarlagele 2

De-a lungul celor 3 mandate, Ion Gherghiceanu, primarul din Pătârlagele a întâmpinat o mare provocare, aceea de a consolida trecerea localității de la statutul de comună, la cel de oraș. Pentru asta a fost nevoit să identifice orice sursă de finanțare posibilă și să dezvolte orașul și satele din subordine în cât mai multe direcții. Evident, infrastructura a fost o provocare, însă doar în ultimii 4 ani s-a reușit asfaltarea a nu mai puțin de 34 de străzi, reabilitarea a 2 km de trotuare din orașul Pătârlagele, dar și a numeroase drumuri din toate satele. De asemenea, mai multe podețuri au fost construite, o punte pietonală, rigole, praguri de fund și noi drumuri laterale în mai multe sate.

Modernizare_strazi_oras_Patarlagele_str_Industriilor.jpg

Modernizare străzi oraş Pătârlagele - Str. Industriilor

Și cum educația, cultura și sportul merg mână în mână, lăcașurile de cult au beneficiat de o atenție deosebită, dar mai ales Parohia Sibiciu de Sus care are în administrare o biserică monument istoric. Prin Programul Operațional Regional 2014-2020 s-a obținut finanțarea din fonduri europene nerambursabile pentru reabilitarea și dotarea centrului cultural Sibiciu de Sus precum și construirea unui parc modern, valoarea totală a proiectului integrat fiind de 3.200.000 lei. Prin reabilitarea și dotarea centrului cultural, copiii cât și adulții vor putea desfășura diverse activități în condiții optime și moderne, iar construirea parcului cu locuri de joacă pentru copii, zone de fitness și recreere pentru adulți, va ajuta la menținerea sănătății mentale și fizice, lucru absolut necesar având în vedere perioada grea prin care am trecut cu toții. Totodată, baza sportivă din orașul Pătârlagele a fost reabilitată, iar echipa de fotbal a fost susținută constant, reușind să se mențină an de an pe locuri onorabile în clasament. 

 

Reabilitare_si_modernizare_baza_sportiva_Patarlagele.jpg

Reabilitarea şi modernizarea bazei sportive Montana Pătârlagele

Modernizarea sistemului de iluminat public în orașul Pătârlagele și satele Valea Sibiciului, Sibiciu de Sus, Drăgănoi, Valea Lupului, Valea Viei, Mărunțișu, Lunca, Valea Seacă, Poieni și Crâng, nu a adus doar cheltuieli mai mici la bugetul local, ci și o sporire a gradului de siguranță din aceste localități, alături de implementarea sistemului de monitorizare video.

În curând, locuitorii din Poieni, Mărunțișu, Lunca, Valea Viei, Valea Lupului, Sibiciu de Sus, Drăgănoi și Valea Sibiciului vor beneficia de proiectul de extindere a rețelelor de canalizare și alimentare cu apă în valoare de 15.000.000 de euro prin Programul Regional de Dezvoltare și Infrastructură de Apă Uzată în județul Buzău, după care vor fi asfaltate toate străzile din localitățile aparținătoare orașului Pătârlagele prin proiectul ”Reabilitare și asfaltare drumuri de interes local” , scos la licitație și adjudecat, valoarea acestuia fiind de aproximativ 13.000.000 lei.

Asfaltare_drumuri_locale_Poienile_2.jpg

Asfaltare drumuri locale - Poienile 2

După finalizarea reabilitării tuturor unităților de învățământ și refacerea întregii infrastructuri, primarul din Pătârlagele și-a propus să aducă în orașul Pătârlagele cât mai mulți investitori astfel încât cetățenii din zonă să aibă acces la locuri de muncă bine plătite. În timp, cu viziune, investiții constante și suport, orașul Pătârlagele se îndreaptă cu pași fermi spre dorința de a fi un reper pentru comunele transformate în orașe în 2004.

 

Echipa formată în jurul Primarului a militat constant pentru participarea tuturor cetățenilor la viața socială și politică indiferent de vârstă, naționalitate, sex, religie sau profesie. Au fost deschiși și au susținut întotdeauna tinerii, încurajarea lor de a se implica pe plan local în viața socială, să fie sensibili la problemele semenilor lor, dar și implicarea politică alături de oameni cu experiență în diverse domenii pentru ca proiectele să prindă viață și să capete forță și valoare.

restaurare_consolidare_si_introducerea_in_circuitul_turistic_a_Bisericii_Nasterea_Maicii_Domnului_sat_Sibiciu_de_Sus.jpg

Restaurarea, consolidarea şi introducerea în circuitul turistic

a Bisericii "Naşterea Maicii Domnului" - sat Sibiciu de Sus

Teren_multifunctional_oras_Patarlagele.jpg

Teren sintetic multifuncţional - oraş Pătârlagele

construire_atelier_scoala_I_Liceul_Tehnologic_Patarlagele_1.jpg

Construire atelier Şcoala I - Liceul Tehnologic Pătârlagele 1

Ministrul liberal
al Agriculturii,
Nechita – Adrian Oros,
împiedică funcționarea
Băncii de Resurse
Genetice Vegetale
pentru Legumicultură,
Floricultură,
Plante Aromatice
și Medicinale Buzău,
blocând dezvoltarea
României
prin propriile forțe!
Ieri, 24 noiembrie 2020, domnul Ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Nechita – Adrian Oros, a venit în campanie electorală la Buzău pentru susținerea candidaților PNL la parlamentare, iar în conferința de presă a spus din nou multe minciuni despre funcționarea Băncii de Gene.
.....................................
Impozit ZERO la salariul minim (P)
Aproape jumătate dintre angajații din România sunt remunerați cu salariul minim pe economie, iar alții 830.000 primesc lunar salariul mediu. În total sunt 2,1 milioane de români din cei 3,5 milioane activi pe piața muncii. 
.................................
Geoparcul Ținutul Buzăului – la un pas de depunerea documentelor către UNESCO (P)
18 comune din județul Buzău ar putea constitui cel de-al doilea geoparc al României acreditat internațional în patrimoniul UNESCO.
.....................................
PSD: 
31 de stațiuni
balneare
vor fi modernizate (P)

Turismul balnear a avut cel mai mult de suferit în anul pandemic 2020. Din cauza COVID-19 stațiunile balneoclimaterice au stat închise încă din luna martie şi până dincolo de închiderea sezonului turistic deoarece sunt deținătoare mai ales de bazine de interior. Pierderile estimate de către reprezentanții domeniului sunt şi de până la 90%.

Citeşte mai departe...

...................................
PSD:
Case noi pentru
bunicii României (P)
3,7 milioane de români au vârste trecute de 65 de ani. Statisticienii români arată că 32% dintre aceștia locuiesc singuri şi 19% din numărul total nu au aparținători care să locuiască în România. În actuala criză pandemică, numeroși bătrâni care şi-au pierdut viața din cauza COVID-19 internați fiind în cămine pentru persoanele de vârsta a treia și înmormântați de autoritățile publice sau de către persoane necunoscute.
.....................................
PSD:
Artiștii și scriitorii
au nevoie de sprijin
din partea statului (P)
Încă din luna mai a acestui an, la nivel continental s-a făcut apel către statele membre ale UE să aloce sprijin concret artiştilor loviţi brusc de pandemia de COVID-19 în condiţiile în care toate sălile de spectacole sunt închise de peste nouă luni. Fiecare ţară în parte a decis măsuri potrivite specificului său. Spre exemplu, Austria va da câte 1.000 de euro lunar fiecărui artist atâta timp cât va dura pandemia, iar Germania alocă 100 de milioane de euro  pentru artiştii independenţi şi microîntreprinderile culturale.
....................................
PSD propune
înființarea
Băncii de Dezvoltare
a României (P)
Pandemia de COVID-19 are efecte puternice în mod special în domeniul sănătăţii şi în cel al ocupării forţei de muncă. În mod cert actualul guvern liberal are menirea să acţioneze din mers pentru a stăvili derapajele pe piaţa forţei de muncă, însă măsurile acestuia se lasă așteptate și devin doar înscrisuri în proiecte ireale. 
....................................
PSD propune subvenționarea crescătorilor de animale din zona montană (P)

La 1.772 de metri altitudine, pe Vârful Penteleu, în ultimele trei veri au urcat doar trei stâne de oi din peste 20 câte urcau în fiecare lună mai până în 2015. Numărul crescătorilor de animale din zonele montane a scăzut drastic, la bază fiind numeroase argumente precum: lipsa unei piețe sigure pentru produsele obţinute, lipsa forţei de muncă locală, dar şi lipsa susținerii din partea statului român a acestei activități, deosebit de importantă şi pentru păstrarea calității solului în anumite zone de interes turistic.
 .......................................
 
Cum iese România
din criza pandemică
a forţei de muncă? (P)

În al doilea trimestru din 2020 evidentă, potrivit INS este creșterea numărului persoanelor ocupate, dar absente de la locul de muncă. Adică 9,9% din populația ocupată a României – un total de 841.000 de români – nu au lucrat nici măcar o oră la locul de muncă.

Citeşte mai departe...

.......................................
România
poate să irige
3,3, milioane de hectare (P)
România irigă acum nici 30 la sută din suprafața arabilă, deși necesarul este de minim 3 milioane de hectare. Așadar, în vara lui 2020 irigațiile au fost în mod evident o fata Morgana, dar proporțiile secetei au fost biblice. 
....................................
15.000 de euro pentru panouri fotovoltaice (P)
Ponderea surselor regenerabile de energie în producţia de energie electrică din UE s-a dublat,   de la aproximativ 15!%   la aproape 31!%  în ultimii trei ani. Principalul motor al acestei situaţii a fost creşterea ponderii energiei eoliene şi a energiei solare fotovoltaice.
CONSILIUL
JUDEŢEAN BUZĂU
......................................
La Buzău și la Pârscov la 136 de ani de la naștere.
Biblioteca Judeţeană „Vasile Voiculescu”, între organizatori la omagierea amfitrionului
Mai mulți oameni de cultură și reprezentanți ai unor instituții culturale din Buzău au luat parte vineri, 9 octombrie, la o întâlnire cu rolul de a omagia personalitatea Vasile Voiculescu. Evenimentul prilejuit de împlinirea a 136 de ani de la nașterea marelui poet buzoian a avut loc la bustul lui Voiculescu, amplasat în parcul din spatele Palatului Comunal, unde au fost depuse flori.
..........................................
Ziua Satului Românesc,
organizată în premieră la Buzău odată cu deschiderea magazinului de suveniruri
Muzeul Județean Buzău a organizat, în prima decadă a lunii octombrie, prima ediție a Zilei Satului Românesc, eveniment realizat alături de Colegiul Național de Artă „George Apostu” Bacău și Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” din Bacău. De asemenea, parteneri au fost Asociația #better, Grupul Rural al Ordinului Arhitecților din România și Casa cu Blazoane Chiojdu a Uniunii Arhitecților din România.
...................................
COVID-ul restrânge manifestările de Ziua Națională a României și Sărbătorile de iarnă
Consiliul Județean Buzău se întrunește joi în ședință ordinară pentru a-și da aprobarea pentru câteva proiecte de hotărâre, printre care și alocarea unor fonduri pentru sărbătorile de sfârșit de an. În acest an, Ziua Națională a României și Sărbătorile de iarnă sunt marcate de situația epidemiologică generată de pandemia de COVID – 19, ceea ce face ca aria acțiunilor obișnuite din alți ani să e semnificativ restrânsă, susțin reprezentanții Consiliului Județean Buzău.
...................................
Consilierii judeţeni şi-au încheiat misiunea!
Consilierii județeni din mandatul 2016-2020 s-au reunit, joi, în ultima ședință, ca să-şi dea votul pentru șase proiecte de hotărâre. Cei mai mulți dintre aleși se vor regăsi și în viitorul deliberativ județean, însă Executivul Consiliului Județean a ținut să le răsplătească cu diplome de excelență susținerea pentru proiectele derulate în ultimii patru ani.
 

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)