booked.net

Share

v1.jpgDespre ultimii patru ani se poate spune că programul judeţean pentru reabilitarea şi întreţinerea drumurilor a fost manageriat corect. Şi, dacă s-a ajuns la un astfel de nivel, asta se datorează şi faptului că actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, economistul Petre Neagu,

 a acumulat o importantă experienţă pe durata altor două mandate, sub preşedinţia lui Victor Mocanu sau a lui Cristinel Bâgiu, Neagu având funcţia de vicepreşedinte şi principalul sfătuitor al celor doi.

Dintr-un prea plin patriotism local a apărut sintagma „Buzău – mica Românie”, în care trimiterea firească este la prezenţa între graniţele judeţului a tuturor categoriilor de forme de relief: câmpie, deal, munte. Când vine, însă, vorba despre drumuri, din categoria celor judeţene, şi mai ales problematica întreţinerii lor, optimismul se estompează odată cu… creşterea în altitudine. Aproximativ o treime din cei peste 1000 de kilometri de drumuri judeţene îi regăsim tocmai în zona de munte, iar dacă mai amintim că mare parte din această formă de relief (componentă a subgrupei Carpaţii de Curbură) manifestă instabilitate (alunecări de teren), putem înţelege reţinerile autorităţilor judeţene care, până acum, nu au avut promisiuni certe vizavi de angajarea unor proiecte care să vizeze reabilitarea unor astfel de drumuri, de-a lungul mandatelor postdecembriste, indiferent de coloratura politică a celor investiţi electoral.

Pentru a obţine rezultatele aşteptate, în primul rând, de cetăţeni, preşedintele Neagu a împărţit judeţul în două: partea de sud (zona de câmpie) şi partea de nord (zona deal-munte). Exceptând primul an de mandat (cu exerciţiu efectiv de şase luni), anii 2017 şi 2018 au fost rezervaţi aproape în totalitate proiectelor de reabilitare şi lucrărilor de asfaltare în zona de câmpie. Două au fost motivele care l-au determinat pe Neagu şi echipa sa de specialişti din Consiliul Judeţean să facă o astfel de alegere. În primul rând, zona era mult mai accesibilă, ceea ce presupunea stabilirea unor termene precise pentru finalizarea tronsoanelor abordate. Pe de altă parte, zona de deal-munte a fost „trecută în plan secund” doar din considerente tehnice, pentru arealele respective fiind necesare studii elaborate, demersuri obligatorii ce reclamau timp, proceduri birocratice şi costuri ce depăşeau cu mult puterea financiară a judeţului, chiar dacă era vorba doar despre asigurarea procentului de cofinanţare. Exceptând Valea Buzăului, spre Braşov, unde este drum naţional – DN10, nordul a judeţului poate fi împărţit în alte şapte subzone, care copiază cursuri de ape: Valea Chiojdului, Valea Bălănesei, Valea Sărăţelului, Valea Slănicului, Valea Câlnăului, Valea Râmnicului şi zona Dealurilor Istriţei. În 2016, la preluarea mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean, Petre Neagu contabiliza doar un drum modernizat la standarde europene: Drumul Vinului (în zona Dealurilor Istriţei), realizat în mandatul fostului preşedinte Mocanu, şi un al doilea, pe Valea Râmnicului superior, cu lucrări executate doar pe raza comunei Topliceni, preluat de la fostul preşedinte Cristinel Bâgiu, după ce acesta a fost nevoit să petreacă trei ani în puşcărie. Alte cinci zone aşteptau investiţii în infrastructura rutieră.

„De ce este Petre Neagu un preşedinte puternic?”. „Puterea” exercitată ca act administrativ presupune, în primul rând, acumularea de experienţă. Şi, spuneam că actualul preşedinte al Consiliului Judeţean ia decizii fundamentate de o vastă experienţă: aminteam de precedentele două mandate în funcţia de vicepreşedinte! Mai mult, până în 2016, Petre Neagu a fost, alături de ultimii doi preşedinţi, promotorul unui proces de reorganizare a instituţiei Consiliului Judeţean, acţiune iniţiată după anul 2008. În toată acea perioadă, Petre Neagu a urmărit activitatea profesională la nivel de departamente, astfel că astăzi, despre Consiliul Judeţean se poate spune că funcţionează la standarde europene.

v2.jpg

În paralele cu demararea asfaltărilor în partea de sud a judeţului, preşedintele Neagu a cerut departamentului care se ocupă cu realizarea proiectelor, dar şi specialiştilor pe infrastructură rutieră, să continue realizarea de documentaţii tehnice, pentru ca proiectele conturate să poată fi avansate ca propuneri de investiţii în favoarea judeţului, tocmai pentru infrastructura rutieră din zona de munte. Documentaţiile în stadii avansate au fost „urmărite” şi implementate, exemplu drumul judeţean pe Valea Bălănesei (de la Lunca Fromoasă-Pârscov, spre Bozioru-Brăeşti), o finanţare guvernamentală obţinută prin PNDL. Colaborarea cu organismele finanţatoare europene a fost continuată şi pentru avansarea proiectului de reabilitare a drumului judeţean de pe Valea Râmnicului, Topliceni-Valea Salciei, în această perioadă fiind raportată finalizarea tronsonului Buda – Dumitreşti, care face legătura cu judeţul Vrancea. Chiar dacă lucrările avansează cu greutate, cel puţin aparent, constructorul spune că pe DJ203K, Mărăcineni-Podu Muncii termenul de finalizare este devansat cu cel puţin o lună şi jumătate (termen iniţial-aprilie 2021). Pentru această ultimă investiţie amintită Consiliul Judeţean Buzău obţinuse finanţare de la Guvernul României. Între timp, preşedintele Neagu şi echipa de la Departamentul proiecte a reuşit să transfere finanţarea pe fonduri europene, un demers ce obligă constructorul să execute lucrări de calitate, să respecte termenele angajate, în timp ce Consiliul Judeţean susţine procentele de coplată. Mai mult, atunci când apar întârzieri la plată, din cauza procedurilor birocratice (inclusiv cele europene!), Consiliul Judeţean achită facturile din bugetul propriu, urmând ca acestea să fie decontate. „Puterea”, într-o funcţie în care performanţa este condiţionată de DECIZII, rezidă şi în astfel de opţiuni, prin care sunt identificate cele mai bune oferte, în cazul de faţă financiare. Astfel de orientări sunt cu atât mai necesare când listele cu proiecte eligibile… în aşteptare sunt tot mai lungi.

În aceste zile, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Neagu, a semnat Ordinul de începere a lucrărilor pe drumul ce pleacă de la Vintilă Vodă până la Bisoca, satul Poiana Mărului, la joncţiunea cu judeţul Vrancea. Este una dintre cele mai mari investiţii pe infrastructură rutieră în judeţul Buzău – aproximativ 80 de milioane de lei noi, un proiect tehnic complex care, între altele, prevede executarea a nu mai puţin de 630 de foraje, care vor fi umplute cu beton armat, procedeu folosit pentru stabilizarea şi consolidarea solului. Proiectul a obţinut finanţare prin PNDL, dar preşedintele Neagu intenţionează să transfere finanţarea pe fonduri europene, via ADR Brăila.

v3.jpg

v4.jpg

v5.jpg

Ministrul liberal
al Agriculturii,
Nechita – Adrian Oros,
împiedică funcționarea
Băncii de Resurse
Genetice Vegetale
pentru Legumicultură,
Floricultură,
Plante Aromatice
și Medicinale Buzău,
blocând dezvoltarea
României
prin propriile forțe!
Ieri, 24 noiembrie 2020, domnul Ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Nechita – Adrian Oros, a venit în campanie electorală la Buzău pentru susținerea candidaților PNL la parlamentare, iar în conferința de presă a spus din nou multe minciuni despre funcționarea Băncii de Gene.
.....................................
Impozit ZERO la salariul minim (P)
Aproape jumătate dintre angajații din România sunt remunerați cu salariul minim pe economie, iar alții 830.000 primesc lunar salariul mediu. În total sunt 2,1 milioane de români din cei 3,5 milioane activi pe piața muncii. 
.................................
Geoparcul Ținutul Buzăului – la un pas de depunerea documentelor către UNESCO (P)
18 comune din județul Buzău ar putea constitui cel de-al doilea geoparc al României acreditat internațional în patrimoniul UNESCO.
.....................................
PSD: 
31 de stațiuni
balneare
vor fi modernizate (P)

Turismul balnear a avut cel mai mult de suferit în anul pandemic 2020. Din cauza COVID-19 stațiunile balneoclimaterice au stat închise încă din luna martie şi până dincolo de închiderea sezonului turistic deoarece sunt deținătoare mai ales de bazine de interior. Pierderile estimate de către reprezentanții domeniului sunt şi de până la 90%.

Citeşte mai departe...

...................................
PSD:
Case noi pentru
bunicii României (P)
3,7 milioane de români au vârste trecute de 65 de ani. Statisticienii români arată că 32% dintre aceștia locuiesc singuri şi 19% din numărul total nu au aparținători care să locuiască în România. În actuala criză pandemică, numeroși bătrâni care şi-au pierdut viața din cauza COVID-19 internați fiind în cămine pentru persoanele de vârsta a treia și înmormântați de autoritățile publice sau de către persoane necunoscute.
.....................................
PSD:
Artiștii și scriitorii
au nevoie de sprijin
din partea statului (P)
Încă din luna mai a acestui an, la nivel continental s-a făcut apel către statele membre ale UE să aloce sprijin concret artiştilor loviţi brusc de pandemia de COVID-19 în condiţiile în care toate sălile de spectacole sunt închise de peste nouă luni. Fiecare ţară în parte a decis măsuri potrivite specificului său. Spre exemplu, Austria va da câte 1.000 de euro lunar fiecărui artist atâta timp cât va dura pandemia, iar Germania alocă 100 de milioane de euro  pentru artiştii independenţi şi microîntreprinderile culturale.
....................................
PSD propune
înființarea
Băncii de Dezvoltare
a României (P)
Pandemia de COVID-19 are efecte puternice în mod special în domeniul sănătăţii şi în cel al ocupării forţei de muncă. În mod cert actualul guvern liberal are menirea să acţioneze din mers pentru a stăvili derapajele pe piaţa forţei de muncă, însă măsurile acestuia se lasă așteptate și devin doar înscrisuri în proiecte ireale. 
....................................
PSD propune subvenționarea crescătorilor de animale din zona montană (P)

La 1.772 de metri altitudine, pe Vârful Penteleu, în ultimele trei veri au urcat doar trei stâne de oi din peste 20 câte urcau în fiecare lună mai până în 2015. Numărul crescătorilor de animale din zonele montane a scăzut drastic, la bază fiind numeroase argumente precum: lipsa unei piețe sigure pentru produsele obţinute, lipsa forţei de muncă locală, dar şi lipsa susținerii din partea statului român a acestei activități, deosebit de importantă şi pentru păstrarea calității solului în anumite zone de interes turistic.
 .......................................
 
Cum iese România
din criza pandemică
a forţei de muncă? (P)

În al doilea trimestru din 2020 evidentă, potrivit INS este creșterea numărului persoanelor ocupate, dar absente de la locul de muncă. Adică 9,9% din populația ocupată a României – un total de 841.000 de români – nu au lucrat nici măcar o oră la locul de muncă.

Citeşte mai departe...

.......................................
România
poate să irige
3,3, milioane de hectare (P)
România irigă acum nici 30 la sută din suprafața arabilă, deși necesarul este de minim 3 milioane de hectare. Așadar, în vara lui 2020 irigațiile au fost în mod evident o fata Morgana, dar proporțiile secetei au fost biblice. 
....................................
15.000 de euro pentru panouri fotovoltaice (P)
Ponderea surselor regenerabile de energie în producţia de energie electrică din UE s-a dublat,   de la aproximativ 15!%   la aproape 31!%  în ultimii trei ani. Principalul motor al acestei situaţii a fost creşterea ponderii energiei eoliene şi a energiei solare fotovoltaice.
CONSILIUL
JUDEŢEAN BUZĂU
......................................
La Buzău și la Pârscov la 136 de ani de la naștere.
Biblioteca Judeţeană „Vasile Voiculescu”, între organizatori la omagierea amfitrionului
Mai mulți oameni de cultură și reprezentanți ai unor instituții culturale din Buzău au luat parte vineri, 9 octombrie, la o întâlnire cu rolul de a omagia personalitatea Vasile Voiculescu. Evenimentul prilejuit de împlinirea a 136 de ani de la nașterea marelui poet buzoian a avut loc la bustul lui Voiculescu, amplasat în parcul din spatele Palatului Comunal, unde au fost depuse flori.
..........................................
Ziua Satului Românesc,
organizată în premieră la Buzău odată cu deschiderea magazinului de suveniruri
Muzeul Județean Buzău a organizat, în prima decadă a lunii octombrie, prima ediție a Zilei Satului Românesc, eveniment realizat alături de Colegiul Național de Artă „George Apostu” Bacău și Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” din Bacău. De asemenea, parteneri au fost Asociația #better, Grupul Rural al Ordinului Arhitecților din România și Casa cu Blazoane Chiojdu a Uniunii Arhitecților din România.
...................................
COVID-ul restrânge manifestările de Ziua Națională a României și Sărbătorile de iarnă
Consiliul Județean Buzău se întrunește joi în ședință ordinară pentru a-și da aprobarea pentru câteva proiecte de hotărâre, printre care și alocarea unor fonduri pentru sărbătorile de sfârșit de an. În acest an, Ziua Națională a României și Sărbătorile de iarnă sunt marcate de situația epidemiologică generată de pandemia de COVID – 19, ceea ce face ca aria acțiunilor obișnuite din alți ani să e semnificativ restrânsă, susțin reprezentanții Consiliului Județean Buzău.
...................................
Consilierii judeţeni şi-au încheiat misiunea!
Consilierii județeni din mandatul 2016-2020 s-au reunit, joi, în ultima ședință, ca să-şi dea votul pentru șase proiecte de hotărâre. Cei mai mulți dintre aleși se vor regăsi și în viitorul deliberativ județean, însă Executivul Consiliului Județean a ținut să le răsplătească cu diplome de excelență susținerea pentru proiectele derulate în ultimii patru ani.
 

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)