Share

neagu1.jpgPodul cu poveste... electorală

Înainte să intre în atenţia politicienilor, proiectul pentru refacerea/consolidarea podului rutier de la Vadu Paşii nu era decât o simplă pretenţie a localnicilor de a se folosi, ca şi înaintaşii lor, de o cale de acces mai la îndemână, pentru a ajunge, în primul rând, la Oborul Buzău şi de acolo, pentru cine avea nevoie, în oraş. 

Crescătorilor de animale sau cultivatorilor de cereale din cele 15 sate înşirate pe malul stâng al râului Buzău, de la Vadu Paşii la Robeasca, le era mai uşor să ajungă la Obor pe podul parte a ansamblului construit de inginerul Anghel Saligny, decât să folosească, acum, Drumul European E 85, pe unde, de altfel, nici nu mai au voie cu atelajele!

Asta, până când politicienii au început să observe evoluţia demografică  în special la nivelul comunei Vadu Paşii. S-ar părea că primul care pusese ochii, din punct de vedere electoral, pe Vadu Paşii, a fost (încă) deputatul Cezar Preda. Acesta a fost şi primul care a avut curajul să vină în faţa cetăţenilor şi, din faţa Primăriei, să le promită că refacerea podului va fi pentru el o prioritate. Peste alţi patru ani, în comuna Vadu Paşii erau cei mai mulţi alegători din zona rurală a judeţului. Alături de Cezar Preda avea să apară şi fostul senator de Buzău şi preşedinte al Consiliului Judeţean, Victor Mocanu. Acesta  a plusat şi le-a arătat votanţilor un fel de document oficial care ar fi certificat o înţelegere între autorităţile judeţului şi Ministerul Culturii (de care aparţinea ansamblul construit peste râul Buzău, la Vadu Paşii). Era momentul 2012. Peste patru ani politicienii nu s-au mai înghesuit să iasă în faţa electoratului de la Vadu Paşii, dar din fericire pentru cei care aveau să preia administraţia judeţeană lucrurile evoluaseră astfel încât să dea speranţă că povestea electorală avea să devină un proiect adevărat, pregătit de implementare.

pod1.jpg

Finanţat pe... lista de aşteptare

Autorităţile centrale au recunoscut necesitatea implementării proiectului pentru că reabilitarea şi consolidarea pudului rutier însemna prelungirea duratei de existenţă a podului pentru transportul pe calea ferată, legătură strategică cu Estul României, dar şi mai departe. Chiar dacă necesitatea a fost recunoscută, nu au putut fi depăşite „metehnele” sistemului legate de procedurile birocratice. Când şi acestea au fost depăşite, s-a ajuns ca proiectul „Podul de la Vadu Paşii” să fie transferat de pe lista eligibilă, pe cea a finanţărilor, dar... în aşteptare.

După ce şi seria de contestaţii la licitaţia pentru adjudecarea contractului de execuţie a fost depăşită, odată cunoscut şi constructorul, administraţia judeţeană şi-a intrat în rol. Fără a face mult tam-tam, preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Neagu, care timp de două mandate observase şi studiase problematica implementării unor proiecte de asemenea calibru din funcţia de vicepreşedinte în instituţia amintită, a considerat că este timpul să se intre într-o altă etapă.

De data aceasta, Petre Neagu, din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, avea să facă echipă cu deputatul Marcel Ciolacu, actualul preşedinte al Camerei deputaţilor şi preşedinte interimar al Partidului Social Democrat. Înainte ca parlamentarul buzoian să preia cea de-a doua funcţie politică amintită, judeţul Buzău şi instituţia Consiliului Judeţean avea să resimtă la modul pozitiv influenţa poziţionării lui Marcel Ciolacu în funcţia de vicepremier în Guvernul României, condus la acea vreme de Mihai Tudose. Către Buzău aveau să fie direcţionate, sub diverse forme de finanţări, cele mai multe fonduri de la momentul 1989 . De altfel, primarii buzoieni au fost primii care au spus că echipa formată din Marcel Ciolacu şi Petre Neagu au transformat judeţul Buzău într-un adevărat şantier, în special din 2018 până în prezent.

pod1_2.jpg

Strategie specială pentru finanţarea podului de la Vadu Paşii

Primele finanţări pentru lucrările ce începuseră la podul de la Vadu Paşii au început să vină de pe timpul guvernării social democrate. Însă, odată cu schimbarea politică la nivel de Guvern, inclusiv lucrările la podul de la Vadu Paşii au intrat în zona de aşteptare. Situaţia de pe şantierul de la Buzău devenea pe cât de tensionată, pe atât de incertă, cunoscută fiind atitudinea constructorului, care nu concepea să avanseze lucrările dacă nu erau respectate, de partea Guvernului, termenele de decontare a facturilor.

Într-o astfeld e situaţie, preşedintele Petre Neagu a avansat propunerea ca lucrările (facturile curente) să fie plătite din fondul de rezervă al judeţului, urmând ca Guvernul să facă decontările către instituţia publică. Ajutat de la Bucureşti şi de preşedintele Marcel Ciolacu, strategia lui Petre Neagu a dat roade. Unele termene întârziate, inclusiv din cauze neprevăzute (fenomene naturale), au fost recuperate, iar în momentul de faţă, la ultima vizită a preşedintelui Neagu pe şantier, se poate spune că în toamnă podul va fi dat în folosinţă. De altfel, aceasta a fost şi ultima declaraţie a preşedintelui Petre Neagu, la prima întâlnire cu presa locală după pandemia Covid-19, când şi-a anunţat şi candidatura pentru încă un mandat la şefia Consiliului Judeţean Buzău.

După aproape trei ani în care s-a lucrat continuu, firma constructoare a reușit să reabiliteze podul vechi, devenit monument istoric, urmând a fi folosit doar pentru circulaţia pietonilor, și să construiască un nou pod, care va fi destinat circulației rutiere. Costul total al lucrărilor depășește 6 milioane de euro.

pod1_3.jpg

Cabinet senatorial
Liliana Sbîrnea
Circumscripţia electorală
nr.10-Buzău
COMUNICAT DE PRESĂ

În calitatea mea de senator de Buzău, mă simt obligată să iau atitudine faţă de nedreptatea care se face personalului medical din Spitalul Municipal Râmnicu Sărat. Ceea ce se întâmplă în acest caz reprezintă o încălcare fără precedent a prevederilor legale pe care le-am susţinut în Parlamentul României, în vederea obţinerii pentru tot personalul medical a drepturilor salariale cuvenite în aceste vremuri excepţionale, în care întregul personalul sanitar este primul expus în lupta cu pandemia.
...........................................
PSD BUZĂU
COMUNICAT DE PRESĂ
Rectificare cu dedicaţie
pentru... locale?

PSD Buzău condamnă modul discreționar în care localitățile județau primit bani la rectificarea bugetară. Nici nu este necesară o analiză detaliată, întrucât criteriul politic după care s-au împărțit sumele se vede imediat. În timp ce comunele administrate de primari PSD au primit numai 250.000 lei, localitățile cu primari PNL au primit vizibil mai mulți bani, chiar și de patru ori mai mult, neexistând o explicație clară din partea guvernanților cu privire la criteriile care au dus la această împărțire. De departe, cea mai gravă situație este în cazul Municipiului Buzău, căruia Guvernul Orban nu i-a acordat nici măcar un leu.

.........................................

“Partidul Social Democrat - Organizaţia Judeţeană Buzău a înregistrat la Autoritatea Electorală Permanentă, în ziua de 10.08.2020, mandatarul financiar în persoana doamnei Topală Adriana.”

.....................................

Lucian Romașcanu:

„Guvernul criminal și incompetent al lui Iohannis este responsabil de criza în Sănătate!”
Purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat, senatorul de Buzău Lucian Romașcanu, a declarat că președintele Klaus Iohannis apără Guvernul PNL „criminal și incompetent”, un Executiv care a cauzat criza sanitară. El a adăugat că PSD a acționat mereu responsabil, a votat starea de urgență, a susținut modificări legislative necesare gestionării pandemiei, relatează “Agerpres”. „Guvernul PNL a scăpat situația de sub control cu pandemia.
...........................................
Deputat Ionela Dobrică:
„PNL trunchiază
adevărul și ne lasă
fără păduri”
În contextul raportărilor cetățenilor îngrijorați cu privire la transporturile de lemn, observate din ce în ce mai des de la începutul anului, deputatul social democrat buzoian Ionela Dobrică s-a adresat premierului. Prin întrebarea parlamentară transmisă în luna aprilie, deputatul a cerut guvernului să precizeze cât lemn a fost scos din țară în perioada 1 ianuarie-10 aprilie 2020 exprimat în metri cubi, atât la export, cât și intracomunitar, dar și în perioada similară din anul 2019.  Răspunsul a venit în luna iunie, cu o întârziere de 43 de zile.
 
......................................
Deputat Dănuţ Păle:
„A fost adoptată legea
pentru protecţia animalelor
destinate exportului”
Camera Deputaților a adoptat miercuri Proiectul de Lege privind protecția animalelor destinate exportului în țări terțe. Obiectul de reglementare al acestui act normativ se referă la asigurarea asistenței sanitar-veterinare la efectuarea transportului de animale vii către țări terțe, din afara Uniunii Europene, indiferent că este vorba despre cale rutieră, navală sau aeriană.
CONSILIUL
JUDEŢEAN BUZĂU

......................................

Unic în România:
Ținutul Buzăului
va avea „cartea de vizită”
la poarta de intrare

Autoritățile județului mai fac un pas pentru punerea în valoare și promovarea frumuseților ,,Ținutului Buzăului”. Un loc unic, unde poți să afli ce înseamnă Ținutul Buzăului va fi poarta către acest teritoriu ce trebuie descoperit pas cu pas. „GeoGate – poarta către Ținutul Buzăului! Împreună cu Asociația Ținutul Buzăului, Primăria Berca și ADI Ținutul Buzăului pregătim în localitatea Sătuc, comuna Berca, un punct de vizitare unic în România. Va un loc unde poți să vezi, să auzi, să miroși și să simți ținutul Buzăului!”, a scris pe pagina de socializare președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

........................................

Vulcanii Noroioşi
vor fi descoperiţi
la capătul unui drum modern

Încă o decizie pentru dezvoltarea turismului în judeţul Buzău a fost luată de preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Neagu, care a cerut, prin procedură instituţională, „aviz favorabil” de la Primăria Berca, pentru amplasare și acces la drumurile comunale, aferent proiectului " MODERNIZARE DRUMURI JUDETENE PENTRU ACCES VULCANII NOROIOSI DJ 102 F

......................................

Bani pentru PUG-uri
Consiliul judetean
a consiliat 23 primării

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) a aprobat contractele de finanțare pentru Programul privind elaborarea și/sau actualizarea Planurilor Urbanistice Generale (PUG) și a Regulamentelor Locale de Urbanism (RLU) în conformitate cu HG 525/1996, cu modicările și completările ulterioare. 

....................................

Reabilitare
la standard europene!
A fost modernizat
drumul Murgeştiului

Localnicii cred că este cel mai spectaculos drum din județ și l-au botezat „TransMurgești”. Drumul județean 203A are aproximativ 15 kilometri lungime și leagă municipiul Râmnicu Sărat de comuna Murgești.

............................................

Drumul de la
Vintilă Vodă la Plaiul Nucului
pus pe lista proiectelor
ce ar putea primi fonduri
europene nerambursabile

Preşedintele Neagu va încerca să atragă fonduri europene pentru un drum promis spre reabilitare încă de pe timpul ministresei Elena Udrea, în urmă cu nouă ani.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)