booked.net

Share

neagu1.jpgExact când începea ultima criză, parcursă inclusiv de România postdecembristă, dar care a avut (doar) implicaţii financiar - economice, la Cotroceni se anunţa „un preşedinte jucător”. De altfel, istoria nu atât de mult îndepărtată ne aduce aminte cum a înţeles „jucătorul” Băsescu să ia decizii:

 tăierea salariilor, plafonarea pensiilor, ca să amintim doar două dintre cele mai surprinzătoare măsuri. Pe de altă parte, el atenţiona clasa politică şi grupurile infracţionale din zona economicului prin înfiinţarea sistemului procurorilor, care în timp avea să fie recunoscut drept „Statul paralel”.

De data aceasta frontul a fost orientat spre funcţionarea sistemelor administrativ, medical şi social, cu scopul de a reduce la minim efectele coronavirusului. Într-o astfel de situaţie extremă şi unică, este nevoie, mai mult ca oricând, de decizii. Chiar şi peste capul şefilor mari, de la Bucureşti. Din nefericire, judeţul Buzău a intrat în luptă cu un handicap tocmai la nivelul la care cele mai importante decizii, cele venite de la Palatul Victoria, ar fi trebuit să fie implementate şi aplicate, ad literam, în teritoriu. Lipsa profesioniştilor şi a profesionalismului în zona Instituţiei Prefectului şi a deconcentratelor cu atribuţii directe, a făcut ca la momentul decretării Stării de Urgenţă Buzăul să se regăsească la doar doi paşi distanţă de momentul zero al pregătirilor! Cu alte cuvinte, şi de data aceasta administraţia a fost luată prin surprindere. Administraţia care reprezintă Guvernul în teritoriu!

Pentru că, administraţia judeţeană a fost, ca de fiecare dată în ultimii cel puţin patru ani, la înălţime. Preşedintele Petre Neagu şi Executivul Consiliului Judeţean au decis, prin împuternicirea consilierilor judeţeni, să pună la bătaie bugetul de rezervă al judeţului, aproximativ 1.000.000 de euro, pentru achiziţii de tehnică medicală specifică, pentru achiziţia şi asigurarea în permanenţă a materialelor de protecţie, în special a celor care urmau să activeze în linia întâi în lupta cu noul virus – medicii şi corpul asistenţilor, dar şi personalul auxiliar.

În judeţul Buzău a fost achiziţionat primul PCR, în provincie, pentru testarea populaţiei. Nu cu mult timp în urmă, preşedintele Neagu spunea că a fost un demers normal, logic, iniţiativă ce a fost susţinută şi de actualul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, preşedintele PSD.

Din nefericire, adversităţile de ordin politic aveau să primeze şi de data aceasta, chiar dacă orele şi zilele pierdute până la punerea în funcţiune a tehnicii moderne asumau riscuri pentru pierderea de vieţi omeneşti! Dar pentru politica la vârf un astfel de aspect nu era atât de important. Pentru Orban şi ai lui, inclusiv preşedintele Iohannis, era important ca judeţul Buzău, reprezentat de social democratul Marcel Ciolacu, să nu pară atât de pregătit, cum se spunea la nivel local. Ministerul Sănătăţii şi-a declinat competenţa la momentul validării achiziţiei, chiar dacă tot într-un birou al aceleiaşi instituţii fusese aprobată finanţarea! Punerea în funcţiune trebuia întârziată, în ciuda faptului că deja se înota, de-a dreptul, în ridicol. Pentru manevrarea unei aparaturi medicale de tipul PCR-ului ar fi fost suficientă o asistenţă telefonică… dar Ministerul Sănătăţii şi DSP-ul central a cerut, insistent, specialişti cu un minim de pregătire de… două săptămâni! Ridicol.

Preşedintele Petre Neagu, urmând sfatul unora dintre specialiştii locali de bună credinţă, a achiziţionat, tot din fondul de urgenţă al judeţului, 4000 de testere, în aşteptarea punerii în funcţiune a PCR-ului. Cum a reacţionat DSP Buzău, cu acordul tacit al Instituţiei Prefectului la Buzău? A respins achiziţia pe motiv, nedovedit profesional, că testerele ar fi neconforme. 3000 dintre testere au fost returnate, dar preşedintele Neagu a decis să păstreze 1000! Pentru orice eventualitate. Iar decizia preşedintelui s-a dovedit a fi una inspirată. La punerea în funcţiune a PCR-ului, care testere au fost folosite?! Exact cele pe care DSP-ul de la Buzău tocmai ce le respinsese!! Între timp, în presa centrală, preşedintele Consiliului Judeţean de la Buzău, Petre Neagu, a fost atacat de şeful grupului liberal din Camera Deputaţilor, un anume Florin Roman. Cum motivul a fost unul strict politic, de joasă speţă în contextul manifestării pandemiei, unii dintre cei care chiar au susţinut demersul liberalului de la Bucureşti au prezentat scuze preşedintelui Petre Neagu.

Acum, mai mult ca oricând în ultimii 30 de ani, este nevoie de decizii. Avem nevoie de oameni puternici, pentru că ei sunt în stare şi anticipează momentele de criză, mai ales cele ce afectează, fatalmente, sănătatea oamenilor. Este nevoie de oameni cu expertiză, pentru că asemenea indivizi pot discerne, în timp util, între Bine şi Rău şi folosesc  oportunităţi în favoarea comunităţii. La Buzău, preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Neagu, a demonstrat că deciziile pot fi luate numai în favoarea oamenilor. Ajutat, de la Bucureşti, de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, cei doi au format şi continuă să fie cea mai performantă echipă în favoarea Buzăului. (urmează)

Ministrul liberal
al Agriculturii,
Nechita – Adrian Oros,
împiedică funcționarea
Băncii de Resurse
Genetice Vegetale
pentru Legumicultură,
Floricultură,
Plante Aromatice
și Medicinale Buzău,
blocând dezvoltarea
României
prin propriile forțe!
Ieri, 24 noiembrie 2020, domnul Ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Nechita – Adrian Oros, a venit în campanie electorală la Buzău pentru susținerea candidaților PNL la parlamentare, iar în conferința de presă a spus din nou multe minciuni despre funcționarea Băncii de Gene.
.....................................
Impozit ZERO la salariul minim (P)
Aproape jumătate dintre angajații din România sunt remunerați cu salariul minim pe economie, iar alții 830.000 primesc lunar salariul mediu. În total sunt 2,1 milioane de români din cei 3,5 milioane activi pe piața muncii. 
.................................
Geoparcul Ținutul Buzăului – la un pas de depunerea documentelor către UNESCO (P)
18 comune din județul Buzău ar putea constitui cel de-al doilea geoparc al României acreditat internațional în patrimoniul UNESCO.
.....................................
PSD: 
31 de stațiuni
balneare
vor fi modernizate (P)

Turismul balnear a avut cel mai mult de suferit în anul pandemic 2020. Din cauza COVID-19 stațiunile balneoclimaterice au stat închise încă din luna martie şi până dincolo de închiderea sezonului turistic deoarece sunt deținătoare mai ales de bazine de interior. Pierderile estimate de către reprezentanții domeniului sunt şi de până la 90%.

Citeşte mai departe...

...................................
PSD:
Case noi pentru
bunicii României (P)
3,7 milioane de români au vârste trecute de 65 de ani. Statisticienii români arată că 32% dintre aceștia locuiesc singuri şi 19% din numărul total nu au aparținători care să locuiască în România. În actuala criză pandemică, numeroși bătrâni care şi-au pierdut viața din cauza COVID-19 internați fiind în cămine pentru persoanele de vârsta a treia și înmormântați de autoritățile publice sau de către persoane necunoscute.
.....................................
PSD:
Artiștii și scriitorii
au nevoie de sprijin
din partea statului (P)
Încă din luna mai a acestui an, la nivel continental s-a făcut apel către statele membre ale UE să aloce sprijin concret artiştilor loviţi brusc de pandemia de COVID-19 în condiţiile în care toate sălile de spectacole sunt închise de peste nouă luni. Fiecare ţară în parte a decis măsuri potrivite specificului său. Spre exemplu, Austria va da câte 1.000 de euro lunar fiecărui artist atâta timp cât va dura pandemia, iar Germania alocă 100 de milioane de euro  pentru artiştii independenţi şi microîntreprinderile culturale.
....................................
PSD propune
înființarea
Băncii de Dezvoltare
a României (P)
Pandemia de COVID-19 are efecte puternice în mod special în domeniul sănătăţii şi în cel al ocupării forţei de muncă. În mod cert actualul guvern liberal are menirea să acţioneze din mers pentru a stăvili derapajele pe piaţa forţei de muncă, însă măsurile acestuia se lasă așteptate și devin doar înscrisuri în proiecte ireale. 
....................................
PSD propune subvenționarea crescătorilor de animale din zona montană (P)

La 1.772 de metri altitudine, pe Vârful Penteleu, în ultimele trei veri au urcat doar trei stâne de oi din peste 20 câte urcau în fiecare lună mai până în 2015. Numărul crescătorilor de animale din zonele montane a scăzut drastic, la bază fiind numeroase argumente precum: lipsa unei piețe sigure pentru produsele obţinute, lipsa forţei de muncă locală, dar şi lipsa susținerii din partea statului român a acestei activități, deosebit de importantă şi pentru păstrarea calității solului în anumite zone de interes turistic.
 .......................................
 
Cum iese România
din criza pandemică
a forţei de muncă? (P)

În al doilea trimestru din 2020 evidentă, potrivit INS este creșterea numărului persoanelor ocupate, dar absente de la locul de muncă. Adică 9,9% din populația ocupată a României – un total de 841.000 de români – nu au lucrat nici măcar o oră la locul de muncă.

Citeşte mai departe...

.......................................
România
poate să irige
3,3, milioane de hectare (P)
România irigă acum nici 30 la sută din suprafața arabilă, deși necesarul este de minim 3 milioane de hectare. Așadar, în vara lui 2020 irigațiile au fost în mod evident o fata Morgana, dar proporțiile secetei au fost biblice. 
....................................
15.000 de euro pentru panouri fotovoltaice (P)
Ponderea surselor regenerabile de energie în producţia de energie electrică din UE s-a dublat,   de la aproximativ 15!%   la aproape 31!%  în ultimii trei ani. Principalul motor al acestei situaţii a fost creşterea ponderii energiei eoliene şi a energiei solare fotovoltaice.
CONSILIUL
JUDEŢEAN BUZĂU
......................................
La Buzău și la Pârscov la 136 de ani de la naștere.
Biblioteca Judeţeană „Vasile Voiculescu”, între organizatori la omagierea amfitrionului
Mai mulți oameni de cultură și reprezentanți ai unor instituții culturale din Buzău au luat parte vineri, 9 octombrie, la o întâlnire cu rolul de a omagia personalitatea Vasile Voiculescu. Evenimentul prilejuit de împlinirea a 136 de ani de la nașterea marelui poet buzoian a avut loc la bustul lui Voiculescu, amplasat în parcul din spatele Palatului Comunal, unde au fost depuse flori.
..........................................
Ziua Satului Românesc,
organizată în premieră la Buzău odată cu deschiderea magazinului de suveniruri
Muzeul Județean Buzău a organizat, în prima decadă a lunii octombrie, prima ediție a Zilei Satului Românesc, eveniment realizat alături de Colegiul Național de Artă „George Apostu” Bacău și Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” din Bacău. De asemenea, parteneri au fost Asociația #better, Grupul Rural al Ordinului Arhitecților din România și Casa cu Blazoane Chiojdu a Uniunii Arhitecților din România.
...................................
COVID-ul restrânge manifestările de Ziua Națională a României și Sărbătorile de iarnă
Consiliul Județean Buzău se întrunește joi în ședință ordinară pentru a-și da aprobarea pentru câteva proiecte de hotărâre, printre care și alocarea unor fonduri pentru sărbătorile de sfârșit de an. În acest an, Ziua Națională a României și Sărbătorile de iarnă sunt marcate de situația epidemiologică generată de pandemia de COVID – 19, ceea ce face ca aria acțiunilor obișnuite din alți ani să e semnificativ restrânsă, susțin reprezentanții Consiliului Județean Buzău.
...................................
Consilierii judeţeni şi-au încheiat misiunea!
Consilierii județeni din mandatul 2016-2020 s-au reunit, joi, în ultima ședință, ca să-şi dea votul pentru șase proiecte de hotărâre. Cei mai mulți dintre aleși se vor regăsi și în viitorul deliberativ județean, însă Executivul Consiliului Județean a ținut să le răsplătească cu diplome de excelență susținerea pentru proiectele derulate în ultimii patru ani.
 

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)