Share

neagu1.jpgExact când începea ultima criză, parcursă inclusiv de România postdecembristă, dar care a avut (doar) implicaţii financiar - economice, la Cotroceni se anunţa „un preşedinte jucător”. De altfel, istoria nu atât de mult îndepărtată ne aduce aminte cum a înţeles „jucătorul” Băsescu să ia decizii:

 tăierea salariilor, plafonarea pensiilor, ca să amintim doar două dintre cele mai surprinzătoare măsuri. Pe de altă parte, el atenţiona clasa politică şi grupurile infracţionale din zona economicului prin înfiinţarea sistemului procurorilor, care în timp avea să fie recunoscut drept „Statul paralel”.

De data aceasta frontul a fost orientat spre funcţionarea sistemelor administrativ, medical şi social, cu scopul de a reduce la minim efectele coronavirusului. Într-o astfel de situaţie extremă şi unică, este nevoie, mai mult ca oricând, de decizii. Chiar şi peste capul şefilor mari, de la Bucureşti. Din nefericire, judeţul Buzău a intrat în luptă cu un handicap tocmai la nivelul la care cele mai importante decizii, cele venite de la Palatul Victoria, ar fi trebuit să fie implementate şi aplicate, ad literam, în teritoriu. Lipsa profesioniştilor şi a profesionalismului în zona Instituţiei Prefectului şi a deconcentratelor cu atribuţii directe, a făcut ca la momentul decretării Stării de Urgenţă Buzăul să se regăsească la doar doi paşi distanţă de momentul zero al pregătirilor! Cu alte cuvinte, şi de data aceasta administraţia a fost luată prin surprindere. Administraţia care reprezintă Guvernul în teritoriu!

Pentru că, administraţia judeţeană a fost, ca de fiecare dată în ultimii cel puţin patru ani, la înălţime. Preşedintele Petre Neagu şi Executivul Consiliului Judeţean au decis, prin împuternicirea consilierilor judeţeni, să pună la bătaie bugetul de rezervă al judeţului, aproximativ 1.000.000 de euro, pentru achiziţii de tehnică medicală specifică, pentru achiziţia şi asigurarea în permanenţă a materialelor de protecţie, în special a celor care urmau să activeze în linia întâi în lupta cu noul virus – medicii şi corpul asistenţilor, dar şi personalul auxiliar.

În judeţul Buzău a fost achiziţionat primul PCR, în provincie, pentru testarea populaţiei. Nu cu mult timp în urmă, preşedintele Neagu spunea că a fost un demers normal, logic, iniţiativă ce a fost susţinută şi de actualul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, preşedintele PSD.

Din nefericire, adversităţile de ordin politic aveau să primeze şi de data aceasta, chiar dacă orele şi zilele pierdute până la punerea în funcţiune a tehnicii moderne asumau riscuri pentru pierderea de vieţi omeneşti! Dar pentru politica la vârf un astfel de aspect nu era atât de important. Pentru Orban şi ai lui, inclusiv preşedintele Iohannis, era important ca judeţul Buzău, reprezentat de social democratul Marcel Ciolacu, să nu pară atât de pregătit, cum se spunea la nivel local. Ministerul Sănătăţii şi-a declinat competenţa la momentul validării achiziţiei, chiar dacă tot într-un birou al aceleiaşi instituţii fusese aprobată finanţarea! Punerea în funcţiune trebuia întârziată, în ciuda faptului că deja se înota, de-a dreptul, în ridicol. Pentru manevrarea unei aparaturi medicale de tipul PCR-ului ar fi fost suficientă o asistenţă telefonică… dar Ministerul Sănătăţii şi DSP-ul central a cerut, insistent, specialişti cu un minim de pregătire de… două săptămâni! Ridicol.

Preşedintele Petre Neagu, urmând sfatul unora dintre specialiştii locali de bună credinţă, a achiziţionat, tot din fondul de urgenţă al judeţului, 4000 de testere, în aşteptarea punerii în funcţiune a PCR-ului. Cum a reacţionat DSP Buzău, cu acordul tacit al Instituţiei Prefectului la Buzău? A respins achiziţia pe motiv, nedovedit profesional, că testerele ar fi neconforme. 3000 dintre testere au fost returnate, dar preşedintele Neagu a decis să păstreze 1000! Pentru orice eventualitate. Iar decizia preşedintelui s-a dovedit a fi una inspirată. La punerea în funcţiune a PCR-ului, care testere au fost folosite?! Exact cele pe care DSP-ul de la Buzău tocmai ce le respinsese!! Între timp, în presa centrală, preşedintele Consiliului Judeţean de la Buzău, Petre Neagu, a fost atacat de şeful grupului liberal din Camera Deputaţilor, un anume Florin Roman. Cum motivul a fost unul strict politic, de joasă speţă în contextul manifestării pandemiei, unii dintre cei care chiar au susţinut demersul liberalului de la Bucureşti au prezentat scuze preşedintelui Petre Neagu.

Acum, mai mult ca oricând în ultimii 30 de ani, este nevoie de decizii. Avem nevoie de oameni puternici, pentru că ei sunt în stare şi anticipează momentele de criză, mai ales cele ce afectează, fatalmente, sănătatea oamenilor. Este nevoie de oameni cu expertiză, pentru că asemenea indivizi pot discerne, în timp util, între Bine şi Rău şi folosesc  oportunităţi în favoarea comunităţii. La Buzău, preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Neagu, a demonstrat că deciziile pot fi luate numai în favoarea oamenilor. Ajutat, de la Bucureşti, de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, cei doi au format şi continuă să fie cea mai performantă echipă în favoarea Buzăului. (urmează)

Deputat Ionela Dobrică:
„PNL trunchiază
adevărul și ne lasă
fără păduri”
În contextul raportărilor cetățenilor îngrijorați cu privire la transporturile de lemn, observate din ce în ce mai des de la începutul anului, deputatul social democrat buzoian Ionela Dobrică s-a adresat premierului. Prin întrebarea parlamentară transmisă în luna aprilie, deputatul a cerut guvernului să precizeze cât lemn a fost scos din țară în perioada 1 ianuarie-10 aprilie 2020 exprimat în metri cubi, atât la export, cât și intracomunitar, dar și în perioada similară din anul 2019.  Răspunsul a venit în luna iunie, cu o întârziere de 43 de zile.
 
......................................
Deputat Dănuţ Păle:
„A fost adoptată legea
pentru protecţia animalelor
destinate exportului”
Camera Deputaților a adoptat miercuri Proiectul de Lege privind protecția animalelor destinate exportului în țări terțe. Obiectul de reglementare al acestui act normativ se referă la asigurarea asistenței sanitar-veterinare la efectuarea transportului de animale vii către țări terțe, din afara Uniunii Europene, indiferent că este vorba despre cale rutieră, navală sau aeriană.
.................................
 
Deputat PSD, Sebastian Radu:
„Parlamentul a reparat
nedreptăţile faţă de medici,
făcute de liberali”

 

Guvernul Orban trimisese spe promulgare o ordonanţă de urgenţă în care fuseseră omise, cu bună ştiinţă, mai multe promisiuni făcute medicilor şi personalului sanitar auxiliar, pentru implicarea şi expunerea la riscul infectării cu Covid-19, transpuse în susţineri salariale suplimentare, promisiuni avansate, la un moment dat şi de către preşedintele Iohannis. În timpul dezbaterilor în Camera Inferioară, deputaţii social democraţi au sesizat anomaliile şi au solicitat votul plenului pentru reparaţii. 
 
.............................................
„Noi, cetățenii din Râmnicu Sărat, vrem redeschiderea urgentă a secției ambulatorii a Spitalului din Râmnicu Sărat!”
„Sunt senator de Buzău, ales în anul 2016 în Circumscripția electorală numărul 10 și sunt râmniceancă. Nu am cuvinte ca să îmi arăt întreaga indignare în legătură cu tragedia apărută ca efect direct al transformării unicului spital din Râmnicu Sărat în ”spital-tampon”, în urmă cu două luni și jumătate, printr-un ordin aberant al Ministrului Sănătății, Nelu Tătaru.
....................................
Deputat Dănuţ Păle,
vicepreşedinte
Comisia pentru Agricultură:
„Banca de Resurse Genetice
de la Buzău
rebuie deblocată!”

Deputatul social democrat, Dănuţ Păle, vicepreşedinte în Comisia pentru Agricultură, readuce în atenţia opiniei publice subiectul rezervat „Băncii de Gene” de la Buzău, un proiect cu reală încărcătură patriotică, gândit şi adus până la stadiul de Ordonanţă de Urgenţă de şeful Laboratorului de Cercetare de la Experimentala Buzău, dr.ing Costel Vânătoru, împreună cu autorităţile locale şi parlamentarii social democraţi buzoieni. Iată observaţiile pe care deputatul buzoian le-a transmis pe pagina personală de socializare.

.....................................

 
Consiliul Județean Buzău
își pune la dispoziție
toate resursele
în lupta cu
această pandemie!
Plenul Consiliului Județean a validat Dispozitia Președintelui privind alocarea sumei de 1.000.000 lei către Spitalul Județean de Urgență Buzău!
Astăzi va ajunge la Buzău prima parte a comenzii de materiale de protecție, iar mâine vor sosi testele pentru personalul medical.
................................
Se restricționează
accesul cetățenilor
în clădirea
Consiliului Județean

În contextul evoluţiei epidemiei cu coronavirus COVID – 19, în regim de urgenţă, pentru accesul cetăţenilor în sediul administrativ al Consiliului Judeţean Buzău, se vor lua următoarele măsuri:

Citeşte mai departe...

 

EDITORIAL

Președintele-Călare

-Pe-Jumătate

-De-Guvern-Șchiop.

Autor: Marcel Ciolacu, președinte PSD

 

28 mai 2020

Ministrul sănătății ne anunță că vom reveni la o viață “relativ” normală abia din august și vrea, probabil, să-i fim și recunoscători pentru asta. Adică să mai stăm două luni în starea asta de alertă care înseamnă maxim interes pentru afacerile liberalilor pe bani publici și minimă preocupare pentru repornirea economiei.

Citeşte mai departe...

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...


Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
Diplomaţia Principatelor Unite
adi sfintes carte.jpg
„Diplomaţia Principatelor Unite” este noua carte a lui Buga Sfinteş Vasilică Edmond, apărută la editura TEOCORA.
................................
„Cele mai frumoase poeme“
poezie.jpg
Casa de Cultură a Sindicatelor Buzău, în colaborare cu Fundaţia Academică „V. Voiculescu” şi Asociaţia Culturală „Renaşterea Buzoiană”, prin intermediul revistei „Cartelul metaforelor”, organizează prima ediţie a Concursul de creaţie literară „Cele mai frumoase poeme ale anului”.

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)