Hai să dăm mână cu mână
la Muzeul Județean

Cu ocazia împlinirii a 161 de ani de la Mica Unire, Consiliul Județean Buzău, împreună cu Muzeul Județean Buzău, Teatrul George Ciprian Buzău și Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău, în parteneriat cu Divizia 2 Infanterie Getica șiInspectoratul Județean de Jandarmi Buzău, vă invită să participaţi la evenimentul „Hai să dăm mână cu mână la Muzeul Județean “(ed. a V-a), dedicat Zilei de 24 ianuarie, ziua Unirii Principatelor Române.

Evenimentele vor avea loc la Muzeul Judeţean Buzău, în data de 24 ianuarie, începând cu ora 10.45.

Citeste mai departe...

................................................................
Constantin Dumitru,
Administrator public, Primăria Mărăcineni:
„Dacă Guvernul actual nu va mai asigura
finanţarea proiectului pentru Gaze,
voi propune Consiliului Local
să facem un împrumut bancar!”

În cursul anului trecut a apărut o informaţie, care a început să circule într-un spaţiu oarecum închis (la nivelul administraţiilor publice, mai exact cabinetele primarilor) prin care se încerca o explicaţie privind lipsa investiţiilor de interes public prin care să fie înfiinţate sau extinse reţele de gaze naturale. Aceste tipuri de proiecte/investiţii erau reclamate mai ales în condiţiile în care România este un stat producător de gaze naturale, dar populaţia nu beneficiază de respectivul serviciu public decât într-un procent de puţin peste 10%. 
Share

intrigi_roxana.jpgNu ştiu dacă, în viaţa asta, facem mai mult de a căuta drumul spre moarte . Inconştient, desigur !
Poate pentru că existenţa noastră este atât de efemeră. Viaţa e scurtă, e limitată, are o suficienţă impardonabilă, asta e clar. Unii o trăiesc cu încrederea nemuririi, alţii se nasc atotcunoscători, unii caută iubirea şi în moarte, alţii uită de ce sunt pe lume, îmbătaţi de putere.

 Ce facem în drumul spre finish ?
Ne tot căutăm, ne îmbătăm cu ideea că suntem nemuritori, credem că putem înfrunta moartea .
Scenariul propus, ieri seară , de Dan Puric şi trupa sa ne-a pregătit, altfel decât o face biserica, să ne întâlnim cu Moartea. Toţi am râs, semn că am gândit că aşa ceva nu se poate. Ei, da, era chiar acolo, o simţeai, se mişca pe scenă şi ne povestea cum o întâmpină unii... Moartea nu s-a europenizat, poartă o coasă demodată, vrea să fie om şi ea, să poată muri , iubi, să se poată elibera. Era sinceră! Chiar dacă dansează , cântă, se tânguie, ţine morală celor cărora le ia viaţa, moartea e şi ea un suflet. În spectacolul de ieri era un justiţiar. Venea cu scrisori dojenitoare, râdea de frica oamenilor, credea în şansa tinerilor, domina sau mângâia uşurând trecerea , şi mi ales dansa..

Moartea e prezenţa constantă de lângă noi.
Tot auzim de cel bolnav, de cel sfârşit, de cel ce urmează, de cel plecat ieri, azi, sau cel ce a scapat numai pentru o clipă , de marea trecere.
E sigur ,însă, că va dispărea mâine. Nu ne mai impresonează, cine ştie ce, ne pregătim să plecăm şi noi.  Cum o facem ? Unii luptă, se opun, deşi e inutil.
Apar ca fiind nişte caraghioşi ce scot pistolul împortiva firescului, care încearcă să-l cumpere cu bani..... ( a se vedea mentalitatea omului puterii care crede ca poate orice). Alţii cerşesc moartea, pentru a-şi câştiga libertatea. Sunt cei ce vor să fie independenţi, să nu li se impună şabloane (e cazul adolescentei răzvrătite ce bate cu pumniii şi picioarele în porţile lumii ). Unii iubesc moartea, perpetuu fiind în căutarea iubirii absolute..( cazul tinerei visătoar ). Alţii nu suporta singurătatea de pe pământ şi vor să se adune în eternitate, alături de cei dragii (cazul fiicei ce-şi doreşte reîntâlnirea cu mama sa). Moartea ? Vine lin, sau rapid, dar e aci, langă noi.... Oricum !

Acesta e tema afişată, în spatele ei altul este mesajul...
Moartea e de două feluri, cea clasică , a românismului, veche de când lumea şi a României, cea de ultimă oră. Pentru că România este infestată de flagelul morţii.
Vine de la Guvern, Parlament, din partide , a adus cu ea munţi golaşi ai unei ţări de o frumuseţe nepământeană, se găseşte în ape şi mâncare, ne putrezeşte de vii prin programe şi jocuri de-a politica, ne serveşte politici europene, face experimente pe noi, ne mănâncă ca o boală, din interior. Această ţară cu pământul vândut, furat, cu oameni striviţi de talpa unor drepturi date de o Europă ce ştie că de fapt ne ia şi nu ne dă, este tot mai destructurată.

Trist, nimic de râs..... Publicul râdea în anticamera morţii. Pe muzica pusă de toate serviciile , în aşteptare , până ajungi la salvare, servicii funerare, groapă, moartea dansează. Drăceşte ! Chiar aşa începea spectacolul....
- ,,Lume trezeşte-te ! Ia atitudine ! Țara asta a devenit un imens cimitir. Oamenii ei dacă nu dorm, au murit... Un recital de mare calitate. Dan Puric a dansat admirabil.
Cum ? De a isterizat până şi pe elevii din sală. Nu cred că l-ar fi putut egala cineva. Și în extazul sălii ne-a spus că a împlinit 60 de ani. M-a umplut de invidie ! Doamne, se mişcă exact cum vorbeşte. Iute-iute ! Perfect...

Jumătate din noi nu mai facem nici mişcare, ne târâm. Ia , gata cu letargia ! Hai, domnule, să facem ceva ! Uite, de exemplu, măcar să ne mişcăm, să arătăm că mai suntem încă vii.... Aveţi grijă de sufletele voastre ! Fabulos spectacol ! Nici palmele nu ne mai dureau când aplaudam... Și am făcut-o minute în şir.... În ce mă priveşte, cu tristeţe. Tocmai ce ne văsusem moartea cu ochii...

(Text preluat de pe pagina de facebook  a avocatei Roxana Constantinescu. Titlul aparţine redacţiei!)

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Ședință extraordinară
la Consiliul Județean.
Ce proiecte de hotărâre
care vor supuse aprobării

Consiliul Județean Buzău este convocat în ședință extraordinară în data de 21.01.2020, ora 10:00.
Proiectele de hotărâre care vor fi supuse aprobării în ședința extraordinară din 21.01.2020
......................................
Comisia pentru
buget, finanţe şi bănci -
vizită în
Republica Populară Chineză
Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor a efectuat, în perioada 14 -18 octombrie 2019, o vizită în R.P. Chineză, la invitaţia preşedintelui Comisiei pentru afaceri bugetare a Comitetului Permanent al Adunării Naţionale Populare chineze, Shi Yaobin.
..................................
Legea ridesharing-ului,
adoptată de
Camera Deputaților 

 

Plenul Camerei Deputaților a adoptat marți Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 49/2019 privind activitățile de transport alternativ.

În cadrul procedurii legislative parlamentare de adoptare a ordonanței, deputatul social-democrat buzoian Ionela Dobrică, secretar al Comisiei pentru transporturi și infrastructură și vicepreședinte al celei de IT, a depus o serie de amendamente care au rolul de a îmbunătăți actul normativ și a crea noi oportunități de dezvoltare a ridesharing-ului.

Citeşte mai departe...

....................................

Soluţii pentru
rezolvarea crizei
examenului de rezidenţiat

 

În Parlamentul României se află în procedură legislativă Propunerea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului. Propunerea de act normativ a fost inițiată de mai mulți parlamentari și prevede, printre altele, introducerea corelărilor necesare privind posibilitatea efectuării rezidențiatului inclusiv în cabinetele individuale de medicină de familie, precum și în unități sanitare ale ministerelor cu rețea proprie sau în unități sanitare aflate în administrarea unităților publice locale.
Am un vis
pentru Buzău...

Să transformăm parcul unde se află sediul Crucii Roşii, din B-dl Republicii nr. 18, în parcul Reginei Maria...

Asta după ce vom achiziţiona o maşină, o salvare, un spaţiu mai mare....

E atâta nevoie de ele, să ne putem dezvolta, să facem viabile proiectele ce le avem şi să le punem în aplicare

De Crăciun, întotodeauna, visezi şi îndrăzneşti mai mult...

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...


Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
Diplomaţia Principatelor Unite
adi sfintes carte.jpg
„Diplomaţia Principatelor Unite” este noua carte a lui Buga Sfinteş Vasilică Edmond, apărută la editura TEOCORA.
................................
„Cele mai frumoase poeme“
poezie.jpg
Casa de Cultură a Sindicatelor Buzău, în colaborare cu Fundaţia Academică „V. Voiculescu” şi Asociaţia Culturală „Renaşterea Buzoiană”, prin intermediul revistei „Cartelul metaforelor”, organizează prima ediţie a Concursul de creaţie literară „Cele mai frumoase poeme ale anului”.

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)