booked.net

Share

editorial_manolos.jpgIpocrizie şi omenie, două ingrediente în aceeaşi „oală” a politicii liberale la Buzău. O prăjitură cu nume pompos, tort, pentru care cele mai la îndemână ingrediente s-a convenit a fi: ipocrizia şi omenia.

 Un tort din care sunt împărţite felii, unele apetisante prin mărimea lor, altele prezentate frumos şi băgate pe gâtul primarilor sau a altor autorităţi judeţene care sunt nevoite să stea cu mâna întinsă la cel ce, vremelnic, are cuţitul în mână.

„Senatorul PNL, Vlad Pufu, îi cere ministrului Sănătății să trimită Corpul de Control după ce la Rm.Sărat s-a ajuns ca medicii să lupte cu mâinile goale pentru salvarea bolnavilor COVID”.O pagină concretă şi corectă din agenda politicianului buzoian, un exemplu de cum se poate „tăia” corect şi concret o felie din pandemia urât mirositoare şi, prin puterea exemplului, să fie recorectată reţeta cu care PUTEREA şi PROSTIMEA ar putea forma un aluat omogen. Dar, vorba românului neştiutor în ale canoanelor politicului, „Cu o floare nu se face primăvară!”, mai ales o… prăjitură populară!

Pentru partea amară a prăjiturii liberale la Buzău, cuţitul trece în mâna deputatului Gabriel Avramescu. Mai mic în politica mare, mai nou în grupuri deja închegate, fie de o parte, fie de alta, Avramescu taie muncitoreşte, cu docilitate.

La început a înţeles că trebuie să facă pe placul lui Orban, dar buzoianul s-a dumirit repede că şeful său nu-l ia în serios. De ce? Simplu. Pentru că Orban nu era interesat de Buzău. Mai ales să fie bine judeţului, când el tocmai ce-l dăduse jos pe social democratul  Marcel Ciolacu, din primul scaun la Camera Deputaţilor, şi împotriva căruia pornise un război surd. Bine, am zice noi, prostimea, ai ce ai cu Ciolacu, dar ce ai împotriva judeţului?!! Într-o astfel de dilemă s-a aflat, la un moment dat, şi liberalul Avramescu. La prima ocazie s-a întors cu scaunul la altă masă liberală, sperând un loc cât mai luat în seamă la momentul felierii!   

Buzăul începe să conteze(…) în ciuda „aprecierilor” multora dintre cei care ne critică,ieşea la rampă liberalul buzoian Avramescu, după ce Cîţu trimisese la Buzău peste 14 milioane de lei noi, din Fondul de Intervenţii, pentru dezastrele naturale. Au fost tăiate nişte felii, cele mai multe pe măsura nevoii de reparaţii, dar sub nici o formă nu poate fi înţeleasă necesitatea feliei acordată Beceniului, de exemplu, care a primit 10 miliarde de lei vechi, pentru înlocuirea a două tuburi în albia majoră a Slănicului. Mai ales că, până la momentul în care va fi primită o „felie” potrivită să poată fi accesat un proiect pentru construirea unui pod adevărat, tuburile cu pricina au în fiecare sezon ploios soarta unor… fursecuri în faţa unor hămesiţi, dedicaţi dulciurilor. Nici că a intrat apa în vreo două curţi nu s-ar fi justificat asemenea sumă, de aceea, aşa cum am mai spus, acei bani au fost (pre)plătiţi de Cîţu pentru votul la Congres! Beceniul este o localitatea importantă în judeţ, inclusiv ca număr de populaţie, ceea ce acredita un număr acoperitor de delegaţi.

Cele mai multe felii au fost tăiate de şeful liberalilor buzoieni după Congres, atunci când i s-a cerut de către Cîţu o listă justificativă, cu proiecte de investiţii din teren, pentru a acoperi alocările promise. Deputatul Avramescu nu are mulţi primari prieteni, la Buzău. Cu unii, deja e certat. Pe unii chiar i-a dat pe mâna autorităţilor, să fie amendaţi, chipurile pentru ne gestionarea corectă a programelor pentru protecţia mediului. Pe mulţi dintre primari nu-i ia în calcul pentru că, spunea el, îşi va găsi candidaţi pentru localele din 2024 alţii decât dintre primarii pesedişti! Cu o asemenea încărcătură emoţională a fost normal ca (virgulă) cuţitul deputatului să împartă felii pentru liberali şi felii pentru pesedişti.

Îmi amintesc o scenetă umoristică, de pe timpul televizorului alb-negru, în care doi fraţi împărţeau o prăjitură. Băiatul, mai mic dar cu iniţiativă, a tăiat tortuleţul două treimi cu o treime. „Ia tu bucata asta mică şi frumoasăăăă!”, servind-o pe soră-sa. Aceasta, mai mare şi mai înţeleaptă a zâmbit împăciuitor, în timp ce fratele mai mic dădea „tăietura” de final: „Şi iau eu bucata asta mare şi urrrââtăă!”. 

 

Vânzare teren
Vând teren intravilan
– 975 metri pătraţi,
deschidere la DJ 203K
– 13 metri liniari
(75 metri liniari lungime),
strada centrală nr. 129
(lângă Salonu Albastru)
Mărăcineni.
Tel. 0742.018.855.
............................
PSD:
Coerența restricțiilor
este compromisă
atunci când închizi școlile,
dar lași păcănelele deschise
PSD condamnă modul arbitrar și contradictoriu în care au fost decise restricțiile din Hotărârea de Guvern nr. 1.090/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României. Guvernul nu poate fi credibil atunci când spune că școlile trebuie închise pentru că pandemia e gravă, dar în același timp lasă deschise sălile de jocuri de noroc sugerând că situația nu ar fi chiar atât de gravă.
...................................
 
Dan Nica PSD:
„Comisia Europeană
le arată
statelor membre
cum să scadă
preţurile la energie,
numai să se şi vrea!”
Şeful Delegaţiei Române PSD din Parlamentul European, Dan Nica, atrage atenţia că, în urma solicitărilor mai multor state, printre care şi România, Comisia Europeană a prezentat astăzi o recomandare de măsuri, care să permită tuturor ţărilor afectate din cadrul UE să intervină rapid la nivel naţional pentru soluţionarea crizei preţurilor la energie.
......................................
Partidul Social Democrat
a depus propria
moţiune de cenzură
împotriva
guvernului Florin Cîţu
„STOP sărăciei, scumpirilor şi penalilor! JOS GUVERNUL CÎŢU!” se numeşte moţiunea de cenzură a PSD.
Moţiunea de cenzură a PSD este semnată de 157 de parlamentari ai Partidului Social Democrat, care îndeplineşte toate condiţiile.
...........................................
Senatorul Romaşcanu
interimar la PSD Buzău

Ştirea momentului în politica buzoiană este preluarea funcţiei de preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD de către senatorul Lucian Romaşcanu. El va ocupa această funcţie interimar, până la organizarea de alegeri statutare. Decizia a fost luată în cadrul Consiliului politica Naţional, propunerea venind, evident, din partea preşedintelui PSD la nivel naţional, deputatul Marcel Ciolacu.
..................................
Deputatul PSD Romeo Lungu:
Guvernarea
PNL-USR PLUS,
un atac
la buzunarele românilor!
Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a confirmat că România a intrat în faza inflaţiei galopante. Aceasta a crescut cu 92,3% în primele 7 luni ale anului: de la 2,6 la 5%! Până la finalul anului inflaţia va ajunge la 5,6%, ceea ce înseamnă că fiecare român va fi mai sărac cu 320 lei. Comparativ cu raportul din luna mai 2021, rata anuală a inflaţiei a fost revizuită în sens ascendent cu 1,5%, semn că lucrurile merg din rău în mai rău.
.......................................
Laurenţiu Ţepeluş,
deputat PSD Buzău:
Strategia PNL,
ghinionul României

Deşi România este lovită de furtuni, inundaţii, creşteri de preţuri, economia distrusă, efectele devastatoare ale pandemiei, nimic nu abate Guvernul Cîţu de la unicul scop: alegerile în care pot să mai rupă un pic de putere pentru a-şi satisface setea de acces la funcţii şi bani publici.
.......................................
După trei ani
de activităţi în parteneriat,
Colegiul Economic Buzău
a încheiat
un proiect internaţional
Vara lui 2021 înseamnă pentru Colegiul Economic Buzău finalizarea unui nou proiect european. Este vorba despreparteneriatul strategic între unităţi şcolare Ka229, finanţat prin programul Erasmus+ al Comisiei Europene, ”Let us Bring Europe Together for heritage”/ 2018-1-ES01-KA229-049878_2.
.................................
Iniţiativă civică,
în favoarea elevilor,
preluată de PSD:
Vouchere în valoare
de 250 de lei,
pentru achiziţia
de bunuri
şi servicii culturale
Elevii ar putea beneficia de vouchere în valoare de 250 de lei pentru achiziţia de bunuri şi servicii culturale. Iniţiativa civică a fost dezbătută ieri în Comisia pentru învăţământ din Parlament, susţinută şi de deputaţii buzoieni Laurenţiu Ţepeluş şi Romeo Lungu.
......................................
 
Senatorul Lucian Romaşcanu:
„Alina Ghorgiu
a recunoscut că
PNL a pierdut alegerile
în 2020!”
 
Alegerile pentru noua conducere a Partidului Naţional Liberal scot în prim plan diverşi lideri, care aleg să se poziţioneze, la vedre, de o parte sau de cealaltă, într-una dintre cele două tabere formate. De pildă, senatorul liberal Alina Ghorghiu l-a atacat zilele trecute, pe un post naţional de televiziune, pe actualul preşedinte al PNL, Ludovic Orban, spunând că este nevoie de o schimbare la vârful partidului.
......................................
Pas cu pas, de la România educată, la România eşuată prin ocupaţia Iohannisto-Penelisto-Useristă!
„…..De reuşita PNRR depinde într-o mare măsură cum va arăta viitorul societăţii noastre”, declara pompos şi apăsat acum câteva zile artizanul grupării de interese penelisto-useriste care are pretenţia de a guverna România asemenea unor satrapi care şi-au cumpărat ţară şi, odată cu ea, servitori.
..........................................
Deputatul buzoian
Romeo Lungu
îl chestionează
pe ministrul Oros,
de la Agricultură:
 „Ce vor primi
fermierii români,
în locul
programului Tomata?!”
În contextul întârzierii programului de sprijin pentru fermierii care cultivă legume în spaţii protejate, deputatul PSD Romeo Daniel Lungu i-a adresat o întrebare parlamentară ministrului agriculturii, Adrian Oros. Social-democratul buzoian îşi doreşte să afle când va fi implementat programul, dar, mai ales, când vor primi legumicultorii banii pentru înfiinţarea culturilor.
...........................................
Deputatul buzoian
Andi Cristea
a fost ales la şefia
Grupului parlamentar
de prietenie
cu Republica Singapore
„Am onoarea ca de astăzi (n.r.-11 mai a.c.) în urma votului acordat în şedinţa plenului reunit al Parlamentului, să conduc Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Singapore.

Din trecut pentru viitor –
Rezervaţia de arhitectură
strada Cuza Vodă
Faptul că pe lângă multiplele şi complexele probleme pe care viaţa trepidantă de zi cu zi le provoacă, mai ales în con­diţiile crizei actuale, s-a propus la un moment-dat reabilitarea unor obiective cu valoare istorică, între care şi strada Cuza Vodă, este meritoriu. Înscrisă în evidenţele de patrimoniu ca Rezervaţie de Arhitectură, fosta stradă a Târgului, principala axă comer­­cială a aşezării de odinioară, va ilustra, „pe viu”, aspectul Buzăului din pe­rioada de sfârşit a secolului al XIX-lea şi începutul secolului al XX-lea.
Formarea Buzăului ca târg a avut loc înainte de constituirea statului medieval Ţara Românească, pe la 1350 vatra  iniţială a aşezării se afla în apro­­­­pierea Iazului Morilor, nu departe de lunca Buzăului şi vadul de trecere spre Moldova.

................................

Chipul iubirii

în zborul dintâi (I)

Cartea „Cresc iubind sau transformare prin iubire”,
autor ELLA MARA cronică de Maria Mânzală
Întămplarea sau poate ghidul astral a făcut ca în luna mai, pe când hălăduiam prin spaţiile digitizate ale unor site-uri dragi mie, să fiu atrasă de un portret menit să trimită privitorul spre zone cu linişte şi siguranţă şi un titlu pe măsură. Am dat deoparte foiţă cu foiţă învelişul protectoral al unui miez ce s-a dovedit plin de beneficii. Am descoperit esenţialul: Mariana Adăscăliţei, fostă Blându, trăieşte în Viena, membră a Asociaţiei Scriitorilor Români din Austria, a debutat cu volumul de poezii Cresc iubind, transformare prin iubire, apărut la editura ePublishers în anul 2018, publică sub pseudonimul Ella Mara.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)