Share

bilbao2.jpg*Consiliul Judeţean Buzău a sponsorizat un turneu de cinci zile pentru două echipe de juniori, într-un proiect comun cu oficialităţi din Ţara Bascilor şi Consulatul General Român la Bilbao

În perioada 5-9 ianuarie 2019, o echipă de juniori din Judeţul Buzău a participat la un Turneu de fotbal pentru juniori cu vârste cuprinse între 12-14 ani, în Ţara Bascilor. Echipa a fost alcătuită din 9 elevi – secţia fotbal a Liceului cu Program Sportiv „Iolanda Balaş Soter” Buzău şi un antrenor.

Delegaţia a fost însoţită de preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, şi a fost întâmpinată de Consulul General al României la Bilbao, Marian Popescu şi de vicepreşedintele Clubului de fotbal Athletic Bilbao, Jose Angel Corres Abasaolo.

Elevii buzoieni s-au împărţit în două echipe, ambele fiind câştigătoare şi ocupând, astfel, primele două locuri ale podiumului. Turneul s-a desfăşurat pe Stadionul municipal Aitxarte en La Pena – Bilbao, unde au intrat în competiţie 5 echipe de juniori.

bilbao.jpg

Această activitate a fost organizată de Consulatul General al României la Bilbao, în colaborare cu Camera de Comerţ şi Industrie din Bilbao, iar participarea echipei Liceului cu Program Sportiv „Iolanda Balaş Soter” Buzău a fost posibilă cu sprijinul Consiliului Judeţean Buzău.

„Mă bucur că acest turneu s-a încheiat cu o finală românească la Bilbao, ambele echipe care au reprezentat Judeţul Buzău fiind câştigătoare. Este o modalitate de a-i încuraja pe tinerii sportivi să persevereze în eforturile lor de a se pregăti, de a-i sprijini şi de a-i motiva. De asemenea, copiii au avut ocazia să participe şi la evenimentele organizate de către Primăria Bilbao cu ocazia celebrării unei sărbători spaniole dedicate copiilor.

Aşa cum am mai afirmat, dezvoltarea relaţiilor dintre Consiliul Judeţean Buzău şi oficialităţile din Spania, dar mai ales din Ţara Bascilor, are la bază stabilirea unor schimburi de experienţă în mai multe domenii. Unul dintre ele se referă la organizarea şi promovarea participării comune la manifestări sportive, în special pentru juniori. Mulţumesc Consulatului General al României la Bilbao şi clubului organizator pentru că au făcut posibil acest proiect comun.”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

bilbao3.jpg

În cadrul acestei deplasări, elevii vor vizita Stadionul San Mames al Clubului Athletic Bilbao, unde va fi prezent şi jucătorul român de fotbal Cristian Ganea, component al echipei Athletic Bilbao, precum şi Consulatul General al României la Bilbao, unde vor fi prezenţi Jose Angel Corres Abasaolo – preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie din Bilbao   şi Xavier Basanex – director general Bilbao Exhibition Center.

bilbao1.jpg