Pentru al doilea an, consecutiv,
Primarul de Beceni derulează
cel mai mare proiect
de incluziune socială, din judeţ

Primăria Beceni este beneficiar al unui proiect european care şi-a propus să promoveze incluziunea socială, combaterea sărăciei şi a oricărei forme de discriminare, investiţia în educaţie, formare profesională pentru competenţe şi învăţare pe tot parcursul vieţii, prin cursuri de formare profesională pentru 360 de persoane şi prin sesiuni de orientare şi consiliere profesională.
Share

Tunel-lumini-1.jpg1 Decembrie – Ziua Naţională a României

Consiliul Judeţean Buzău va oferi şi în acest an, cu ocazia Sărbătoririi Zilei Naţionale a României, o masă tradiţională (3.800 de porţii – dintre acestea 800 sunt de post).

 Meniul este format din: iahnie de fasole cu ciolan, plăcintă cu brânză, chiflă şi băutură caldă, iar meniul de post va conţine iahnie de fasole, plăcintă cu mere, chiflă şi băutură caldă. În acelaşi timp, buzoienii se vor bucura şi de un spectacol susţinut de artiştii Centrului Judeţean de Cultură şi Artă Buzău. Acest eveniment va avea loc pe 1 Decembrie, în Parcul Crâng, începând cu ora 11.00. Pe 1 decembrie Consiliul Judeţean Buzău va oferi buzoienilor fulare tricolor, cocarde, steaguri şi baloane.

Iluminatul festiv

Zona Consiliului Judeţean Buzău şi cea a Muzeului Judeţean Buzău vor fi înfrumuseţate de cele două tuneluri de lumini. O noutate o reprezintă faptul că pe tunelul de lumini din faţa Consiliului Judeţean Buzău a fost montat un sistem de sonorizare şi iluminat festiv, astfel că buzoienii pot asculta colinde şi se pot bucura de un joc de lumini pe ritmul muzicii.

Clădirea Consiliului Judeţean va beneficia şi anul acesta de un iluminat festiv special, asigurat printr-un sistem de proiecţie. În perioada 01-06 decembrie va fi proiectat un mesaj dedicat Centenarului Marii Uniri.  Luminile de Crăciun vor fi aprinse în data de 1 decembrie, la ora 17.00.

Pe 5 decembrie se vor aprinde şi luminile de Crăciun în Staţiunea Sărata-Monteoru, unde copiii din comuna Merei vor susţine un concert de colinde, în jurul bradului amplasat în Parcul Monteoru, vor primi cadouri şi vor putea urmări un foc de artificii.

Activităţi dedicate copiilor

Pe data de 6 decembrie copiii vor primi cadouri la Sala Mare a Consiliului Judeţean Buzău, unde sunt invitaţi să urmărească spectacolul „Fetiţa cu chibrituri“, prezentat în două serii, începând cu ora 10.30 şi 12.30.

Tot pe 6 decembrie va avea loc o şedinţă extraordinară a Consiliului Judeţean Buzău, la ora 12.00, la Sala D Filipescu. În cadrul acestei şedinţe, Consiliul Judeţean Buzău va acorda titlul de cetăţean de onoare al judeţului Buzău domnilor Ilie Năstase şi Valeriu Argăseală.

În data de 7 decembrie, ora 16.00, Moş Crăciun va ajunge cu daruri la copiii de pe Valea Buzăului. Întâlnirea va avea loc în Piaţa Centrală din oraşul Pătârlagele.Copiii vor cânta colinde, se vor bucura de un concert susţinut de UDDI, iar la finalul întâlnirii vom putea admira un frumos foc de artificii.

Pe data de 12 decembrie, ora 12.00,  evenimentele continuă cu premierea olimpicilor buzoieni, cărora le vom acorda premii pentru rezultatele excepţionale obţinute pe parcursul anului 2017-2018, după cum urmează : Olimpiade internaţionale – 600 lei, Olimpiade naţionale : Premiul I – 500 lei, Premiul II – 400 lei şi Premiul III – 300 lei. Grupurile mai mari de 20 persoane vor primi un premiu în valoare de 150 lei/elev şi 300 lei/profesor.

Tot pe 12 decembrie, Consiliul Judeţean Buzău, în colaborare cu HC Buzău Club 2012 şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, va demara campania de strângere de jucării şi hăinuţe pentru familiile defavorizate din judeţul Buzău, sub denumirea „Fă o bucurie, donează o jucărie”. La începutul meciului de handbal HC Buzău 2012 – Minaur Baia Mare, ora 18.00, toţi spectatorii sunt invitaţi să arunce o jucărie de pluş pe terenul de handbal. Cei care nu pot ajunge la acest meci, pot dona jucării şi hăinuţe la Sala Sporturilor Romeo Iamandi, unde se află un punct de colectare a acestora.

Pe 14 decembrie, ora 17.00, la Teatrul George Ciprian buzoienii sunt invitaţi să vizioneze o piesă de teatru dedicată Centenarului – „Mareşalii”, în regia lui Alexandru Bindea.

Nu vor fi uitaţi nici copiii din instituţiile subordonate Consiliului Judeţean Buzău. În data de 17 decembrie Moş Crăciun va poposi la Spitalul Judeţean Buzău (ora 11.00) şi la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău (Centrul de urgenţă – ora 15.00 şi Centrul nr 2 – ora 16.00). Copiii vor primi dulciuri şi jucării.

În perioada 18-19-20 decembrie, la Teatrul George Ciprian, copiii pot lua micul dejun cu Moş Crăciun, îi pot spune poezii şi pot face poze cu el. La ora 13.00, aceştia pot viziona proiecţiile de filme pentru copii.

b_800_600_16777215_00_images_M2018(5)_Afis_Craciun.jpg

Moş Crăciun vine la Muzeul Judeţean!

Muzeul Judeţean rămâne un punct de atracţie pentru buzoieni. Pe 20 decembrie, ora 16.00, toţi copiii sunt invitaţi să participe la întâlnirea cu Moş Crăciun, când ne vom bucura de un concert de colinde susţinut de corul de copii coordonat de Tatiana Răduţă şi de Andrada si Cvartetul Ars Nova. Vor primi cadouri, se vor întâlni şi cu personajele lor preferate şi pot admira un foc de artificii deosebit.

b_800_600_16777215_00_images_M2018(5)_Afis_Handbal.jpg

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Prin Dispoziția nr. 250 din 22 august 2019 Consiliul Județean Buzău este convocat în ședință ordinară în data de 26 august 2019, ora 10:00

 

PROIECTUL DE HOTĂRÂRE

Citeste aici...

................................

Deputat Sorin Lazăr:

"Mi-am exprimat

dorinţa ca România

să devină un partener

comercial şi investiţional

al Chinei”

Marcând împlinirea a 70 de ani de relaţii diplomatice neîntrerupte şi a 15 ani de Parteneriat Amplu de Prietenie şi Cooperare între România şi Republica Populară Chineză, domnul deputat Sorin Lazăr, preşedintelele Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci, împreună cu alţi deputaţi membri ai comisiei, au primit delegaţia chineză condusă de E.S. domnul Shi Yaonin – preşedintele Comisiei pentru Afaceri Bugetare a Comitetului Permanent al Adunării Naţionale Populare a R.P. Chineze şi vicepreşedinte al Comisiei Financiare şi Economice a Comitetului Permanent al Adunării Naţionale populare a R.P. Chineze.
...............................
Întâlnire bilaterală
România - China
pe teme de agricultură
la Palatul Parlamentului

La Palatul Parlamentului a avut loc o întâlnire bilaterală la care au participat delegaţia chineză a Comisiei pentru Afaceri Bugetare a Comitetului Permanent al Adunării Naţionale Populare, condusă de domnul Shi Yaobin, preşedintele acestei comisii din Parlamentul Chinei, şi conducerea Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice reprezentată de deputaţii Alexandru Stanescu- preşedinte, Dănuţ Păle- vicepreşedinte şi Dan Ciocan- secretar, alături de directorul general al AFIR, Adrian Ionuţ Chesnoiu.

................................

Ministrul
Apelor şi Pădurilor,
Ioan Deneş,
în vizită la Buzău
Marţi, 7 mai 2019, ministrul Apelor şi Pădurilor, dl. Ioan Deneş va efectua o vizită în judeţul Buzău.
..........................................
 
PRIMĂRIA BISOCA
Această informare este efectuată de: COMUNA BISOCA, cu sediul profesional în satul Bisoca, comuna Bisoca, judeţul Buzău, ce intenţionează să solicite de la ADMINISTRAŢIA BAZINALĂ DE APĂ BUZĂU – IALOMIŢA
Am trăit la casă,
mai mult de o viaţă...
Pe strada unde am locuit prima dată, lângă noi, s-a mutat o femeie necăjită. Fugise de acasă, bătută măr, lăsase patru copii şi stătea cu chirie, într-o odăiţă a vecinilor mei... Nu avea nimic, doar o rochiţă pe ea, nici acte, nici servici... S-a făcut repede iubită, mai lucra pe ici pe colo şi îşi strângea fiecare bănuţ. Într-o zi, mama a încremenit...

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...


Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
Diplomaţia Principatelor Unite
adi sfintes carte.jpg
„Diplomaţia Principatelor Unite” este noua carte a lui Buga Sfinteş Vasilică Edmond, apărută la editura TEOCORA.
................................
„Cele mai frumoase poeme“
poezie.jpg
Casa de Cultură a Sindicatelor Buzău, în colaborare cu Fundaţia Academică „V. Voiculescu” şi Asociaţia Culturală „Renaşterea Buzoiană”, prin intermediul revistei „Cartelul metaforelor”, organizează prima ediţie a Concursul de creaţie literară „Cele mai frumoase poeme ale anului”.

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRL