Share

Tunel-lumini-1.jpg1 Decembrie – Ziua Naţională a României

Consiliul Judeţean Buzău va oferi şi în acest an, cu ocazia Sărbătoririi Zilei Naţionale a României, o masă tradiţională (3.800 de porţii – dintre acestea 800 sunt de post).

 Meniul este format din: iahnie de fasole cu ciolan, plăcintă cu brânză, chiflă şi băutură caldă, iar meniul de post va conţine iahnie de fasole, plăcintă cu mere, chiflă şi băutură caldă. În acelaşi timp, buzoienii se vor bucura şi de un spectacol susţinut de artiştii Centrului Judeţean de Cultură şi Artă Buzău. Acest eveniment va avea loc pe 1 Decembrie, în Parcul Crâng, începând cu ora 11.00. Pe 1 decembrie Consiliul Judeţean Buzău va oferi buzoienilor fulare tricolor, cocarde, steaguri şi baloane.

Iluminatul festiv

Zona Consiliului Judeţean Buzău şi cea a Muzeului Judeţean Buzău vor fi înfrumuseţate de cele două tuneluri de lumini. O noutate o reprezintă faptul că pe tunelul de lumini din faţa Consiliului Judeţean Buzău a fost montat un sistem de sonorizare şi iluminat festiv, astfel că buzoienii pot asculta colinde şi se pot bucura de un joc de lumini pe ritmul muzicii.

Clădirea Consiliului Judeţean va beneficia şi anul acesta de un iluminat festiv special, asigurat printr-un sistem de proiecţie. În perioada 01-06 decembrie va fi proiectat un mesaj dedicat Centenarului Marii Uniri.  Luminile de Crăciun vor fi aprinse în data de 1 decembrie, la ora 17.00.

Pe 5 decembrie se vor aprinde şi luminile de Crăciun în Staţiunea Sărata-Monteoru, unde copiii din comuna Merei vor susţine un concert de colinde, în jurul bradului amplasat în Parcul Monteoru, vor primi cadouri şi vor putea urmări un foc de artificii.

Activităţi dedicate copiilor

Pe data de 6 decembrie copiii vor primi cadouri la Sala Mare a Consiliului Judeţean Buzău, unde sunt invitaţi să urmărească spectacolul „Fetiţa cu chibrituri“, prezentat în două serii, începând cu ora 10.30 şi 12.30.

Tot pe 6 decembrie va avea loc o şedinţă extraordinară a Consiliului Judeţean Buzău, la ora 12.00, la Sala D Filipescu. În cadrul acestei şedinţe, Consiliul Judeţean Buzău va acorda titlul de cetăţean de onoare al judeţului Buzău domnilor Ilie Năstase şi Valeriu Argăseală.

În data de 7 decembrie, ora 16.00, Moş Crăciun va ajunge cu daruri la copiii de pe Valea Buzăului. Întâlnirea va avea loc în Piaţa Centrală din oraşul Pătârlagele.Copiii vor cânta colinde, se vor bucura de un concert susţinut de UDDI, iar la finalul întâlnirii vom putea admira un frumos foc de artificii.

Pe data de 12 decembrie, ora 12.00,  evenimentele continuă cu premierea olimpicilor buzoieni, cărora le vom acorda premii pentru rezultatele excepţionale obţinute pe parcursul anului 2017-2018, după cum urmează : Olimpiade internaţionale – 600 lei, Olimpiade naţionale : Premiul I – 500 lei, Premiul II – 400 lei şi Premiul III – 300 lei. Grupurile mai mari de 20 persoane vor primi un premiu în valoare de 150 lei/elev şi 300 lei/profesor.

Tot pe 12 decembrie, Consiliul Judeţean Buzău, în colaborare cu HC Buzău Club 2012 şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, va demara campania de strângere de jucării şi hăinuţe pentru familiile defavorizate din judeţul Buzău, sub denumirea „Fă o bucurie, donează o jucărie”. La începutul meciului de handbal HC Buzău 2012 – Minaur Baia Mare, ora 18.00, toţi spectatorii sunt invitaţi să arunce o jucărie de pluş pe terenul de handbal. Cei care nu pot ajunge la acest meci, pot dona jucării şi hăinuţe la Sala Sporturilor Romeo Iamandi, unde se află un punct de colectare a acestora.

Pe 14 decembrie, ora 17.00, la Teatrul George Ciprian buzoienii sunt invitaţi să vizioneze o piesă de teatru dedicată Centenarului – „Mareşalii”, în regia lui Alexandru Bindea.

Nu vor fi uitaţi nici copiii din instituţiile subordonate Consiliului Judeţean Buzău. În data de 17 decembrie Moş Crăciun va poposi la Spitalul Judeţean Buzău (ora 11.00) şi la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău (Centrul de urgenţă – ora 15.00 şi Centrul nr 2 – ora 16.00). Copiii vor primi dulciuri şi jucării.

În perioada 18-19-20 decembrie, la Teatrul George Ciprian, copiii pot lua micul dejun cu Moş Crăciun, îi pot spune poezii şi pot face poze cu el. La ora 13.00, aceştia pot viziona proiecţiile de filme pentru copii.

b_800_600_16777215_00_images_M2018(5)_Afis_Craciun.jpg

Moş Crăciun vine la Muzeul Judeţean!

Muzeul Judeţean rămâne un punct de atracţie pentru buzoieni. Pe 20 decembrie, ora 16.00, toţi copiii sunt invitaţi să participe la întâlnirea cu Moş Crăciun, când ne vom bucura de un concert de colinde susţinut de corul de copii coordonat de Tatiana Răduţă şi de Andrada si Cvartetul Ars Nova. Vor primi cadouri, se vor întâlni şi cu personajele lor preferate şi pot admira un foc de artificii deosebit.

b_800_600_16777215_00_images_M2018(5)_Afis_Handbal.jpg

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

PRIMĂRIA BISOCA
Această informare este efectuată de: COMUNA BISOCA, cu sediul profesional în satul Bisoca, comuna Bisoca, judeţul Buzău, ce intenţionează să solicite de la ADMINISTRAŢIA BAZINALĂ DE APĂ BUZĂU – IALOMIŢA
................................
Dr. ing. Cosmin Florea,
Direcţia Agricolă Buzău,
iniţiază
o campanie de suflet

În pragul Sărbătorii Învierii Mântuitorului, moment încărcat de emoţie şi speranţă, Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Buzău îşi doreşte să fie mai aproape de seniorii greu încercaţi de bătrâneţe, izolare sau suferinţă şi demarează campania de strângere de alimente „Alături de semenii noştri“ în beneficiul rezidenţilor de la Aşezământul pentru persoane vârstnice „Sfântul Sava” din Câmpeni înfiinţat de Fundaţia Sf. Sava de la Buzău.

Citeşte mai departe...

................................
Consiliul Judeţean invită buzoienii să ierarhizeze proiecte cu impact major pentru dezvoltarea zonei metropolitane Buzău

Consiliul Judeţean Buzău invită cetăţenii şi actorii locali (organizaţii neguvernamentale, mass-media, universităţi, Camera de Comerţ, companii private, precum şi alte instituţii publice locale) să se implice în ierarhizarea proiectelor de infrastructură, cu impact major pentru dezvoltarea zonei metropolitane Buzău.

Cu sprijinul autorităţilor publice locale din judeţul Buzău, au fost transmise către Banca Mondială propuneri de proiecte majore în scopul asigurării competitivităţii acestei zone, după cum urmează:

Citeste mai departe...

........................

Consilierii judeţeni, convocaţi în prima şedinţă a anului 2019

Consiliul judeţean Buzău este convocat în şedinţă ordinară în data de 28 ianuarie 2019, ora 09:00. Proiectele de hotărâre ce vor fi supuse aprobării:

Citeste mai departe... 

..............................

Facturi mai ieftine
de la Compania de Apă
Începând cu 1 ianuarie 2019, cota de TVA pentru serviciile de canalizare operate de Compania de Apă S.A. Buzău scade de la 19% la 9%. În consecinţă, preţul/tariful combinat de apă/canalizare-epurare a scăzut de la 8,15 lei la 7,89 lei
......................................

 

Adevărul referitor
la sumele încasate
de la Primăria Buzău
şi cheltuite de
ADI Buzău 2008

Precizări pentru restabilirea adevărului referitor la sumele încasate de la UAT

Municipiul Buzău şi cheltuite de A.D.I „Buzău 2008”

.........................
Steliana Bălescu,
36 de ani de
activitate didactică
Şcoala - pilonul educaţiei noastre personale, „mica noastră feudă”- reprezintă instituţia publică, în care noi ca indivizi diferiţi suntem „şlefuiţi” spre a ajunge la desăvârşirea noastră ca fiinţe sociale, culturale şi spirituale.
..................................
Floarea rară
a recunoştinţei
de Angela Petre
Despre floarea re­cunoş­tin­ţei ştiam că este rară, din ce în ce mai greu de găsit şi de simţit, aproape de neatins. Este floarea de colţ, spunea părintele la predică. Oare câţi dintre noi pot atinge această floare? Pură, sensibilă, sus pe creste de munţi, vegheată de cer în comuniune cu Universul…
.....................................
Urna lui Traian

De la Şoni Rakşi, amintire

FERIT-A SFÂNTU’

   Vă relatăm câteva povestioare „vândute” de simpaticul Şoni Rakşi, fost cel mai bun pilot de MIG, fotbalist la Victoria Buzău (ce echipă!), iar după pensionare secretar general la AJF. Era bine cunoscută prietenia dintre fratele lui Şoni, Gabi, stelist şi Titi David Flencea, dinamovist cu carte de muncă (şef la paşapoarte), consacrat în trei oraşe ce-a respirat din amor de fotbal. Nu acelaşi lucru se poate spune despre coechipierul lui Flencea, fostul fundaş dinamovist Cornel Popa, cel care era clientul preferat al interului stânga stelist Gabriel Rakşi. Amândoi „esenţe tari în flacoane mici”.....

Citeste mai departe ...

 

Am trăit la casă,
mai mult de o viaţă...
Pe strada unde am locuit prima dată, lângă noi, s-a mutat o femeie necăjită. Fugise de acasă, bătută măr, lăsase patru copii şi stătea cu chirie, într-o odăiţă a vecinilor mei... Nu avea nimic, doar o rochiţă pe ea, nici acte, nici servici... S-a făcut repede iubită, mai lucra pe ici pe colo şi îşi strângea fiecare bănuţ. Într-o zi, mama a încremenit...

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...


Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
Diplomaţia Principatelor Unite
adi sfintes carte.jpg
„Diplomaţia Principatelor Unite” este noua carte a lui Buga Sfinteş Vasilică Edmond, apărută la editura TEOCORA.
................................
„Cele mai frumoase poeme“
poezie.jpg
Casa de Cultură a Sindicatelor Buzău, în colaborare cu Fundaţia Academică „V. Voiculescu” şi Asociaţia Culturală „Renaşterea Buzoiană”, prin intermediul revistei „Cartelul metaforelor”, organizează prima ediţie a Concursul de creaţie literară „Cele mai frumoase poeme ale anului”.

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRL