Spitalul Județean,
pe lista unităților medicale
suport pentru bolnavii
de coronavirus

Marţi, 31 martie, a fost publicată în Monitorul Ocial lista spitalelor care vor prelua pacienţi infectaţi cu coronavirus, în scenariul 4 al epidemiei în care România a intrat  după ce s-a depăşit pra gul de 2.000 de cazuri. Pe această listă se află şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, care, alături de alte 51 de spitale din ţară, va trata pacienţi cu coronavirus. Este vorba despre spitale de suport în care sunt tratate cazuri pozitive la COVID 19 care necesită îngrijiri medicale şi pentru alte patologii.

........................................................................................................

Societatea civilă s-a mobilizat
pentru  sprijinirea  medicilor  buzoieni

În ultima vreme, unitatea medicală buzoiană s-a aflat în atenţia organizaţiilor neguvernamentale care au ţinut să vină în sprijinul cadrelor medicale cu materialele de protecţie de care aveau nevoie. Tonul acestei preocupări a fost dat de Fundaţia Comunitară, exemplul fiind urmat de unele firme locale şi chiar de persoane zice.
Share

prima.jpgNu e la îndemâna oricui să se laude cu un asemenea CV, aşa cum au ocazia tinerii actori amatori, care, după chiar spusele lor, formează un singur suflet, sub numele de „Mugurii veseli”. În urmă cu mai bine de 10 ani, prima generaţie de actori binecuvântaţi de preotul paroh Ionuţ Emanuel Tudose,

 iniţiatorul proiectului, era formată din elevi ai Şcolii Gimnaziale Limpeziş, comuna Movila Banului. Ocazia primului film – „Sfinţi Închisorilor” (seria I şi II) avea să apară odată cu demararea unui proiect la nivel naţional de către Patriarhia Română. Atunci, cea mai mare parte a filmărilor s-a făcut chiar la închisoarea din Râmnicu Sărat, experienţă care a lăsat o urmă distinctă în fiinţa tinerilor actori, care până atunci nu ieşiseră de prea multe ori din aria de influenţă a comunităţi Limpezişului. Anul centenarului avea să fie marcat cu o peliculă specială – „1918”, pentru ca următoarele două realizări – „Limpeziş, poveste fără sfârşit” şi „Acasă-i România” să fie „extrase” din chiar viaţa reală a comunităţii Limpezişului, care se adaptează din mers sub influenţa valului globalizării.

grup.jpg

 Trupa de teatru „Mugurii Veseli”, un proiect cultural al Parohiei Limpeziş, a cărei evoluţie şi traiectorie ziarul Muntenia o urmăreşte încă de la înfiinţare, este angrenată, şi în această perioadă, într-unul dintre cele mai ample programe de educaţie şi tematici religioase – „Hristos, sufletul neamului meu”, la nivel naţional.

Grupul de tineri din satul buzoian Limpeziş, comuna Movila Banului, a fost structurat, cu mai bine de 10 ani în urmă, de preotul paroh Ionuţ Emanuel Tudose şi este format din elevi de şcoală generală, liceeni şi studenţi. De altfel, cunoscând evoluţia trupei „Mugurii Veseli”, la acest moment se poate spune că, într-adevăr, tânărul preot Ionuţ Emanuel Tudose a înfăptuit o lucrare a lui Dumnezeu în parohia pe care o coordonează, reuşind să menţină unit un grup numeros, raportat la numărul populaţiei localnice, chiar dacă o parte dintre copii, urmând etape în evoluţiile propriilor existenţe, au devenit, pe rând, elevi de liceu, ori cursanţi la studii superioare.

O parte dintre localităţile judeţului Buzău sunt cunoscute şi recunoscute graţie unor imagini speciale identificate în arealul natural. „Muntele de sare” este cartea de identitate a Mânzăleştilor, „Vulcanii Noroioşi” localizează comunitatea Berca, aşa cum chilia sihastrului Dionisie ne cheamă la Bozioru, între aşezările rupestre din Țara Luanei, ori cea a călugărului Ambrozie, mai aproape de locul unde a fost descoperit Tezaurul de la Pietroasa.

Satul Limpeziş s-a evidenţiat prin trei fii ai săi,vrednici de pomenire: Gheorghe Istrate, membru al Uniunii Scriitorilor din Romania, doctoriţa Liliana Radu, ambii mutaţi la Domnul, şi pictoriţa Liliana Dragomir. Mai aproape, în zilele noastre, firmamentul localităţii din Bărăganul buzoian este luminat de traiectoria unui grup de stele (cometă). Fenomenul, celest prin imagine, dar uman prin exprimare, a primit, la naştere, numele de Mugurii Veseli. Un dar primit de la Dumnezeu, pentru că de taina naşterii sale este răspunzător preotul paroh Emanuel Ionuţ Tudose. „Mugurii Veseli”, de la Limpeziş, sunt deja obişnuiţi ai scenelor, ei fiind câştigători a opt trofee zonale şi opt judeţene, participanţi la concursuri şi festivaluri organizate fie pe teme religioase, fie în zona laică.

l5.jpg

Concursul în care sunt angajaţi acum Mugurii Veseli se adreseazăcopiilor participanți la grupele catehetice din parohiile înscrise în Programul Național „Hristos împărtășit copiilor”, preoților coordonatori de grup catehetic, profesorilor de religie și altor educatori creștini. El va evidenția frumuseţea satului românesc, în trecut şi în prezent, tradiţia și portul popular, unitatea de credință și de neam în țara noastră păstrată prin preoţi, învăţători, primari gospodari și oameni vrednici ai satului românesc. Concursul îşi propune să contribuie la redescoperirea valorilor păstrate şi promovate de satul românesc, de-a lungul timpului.

În cadrul proiectului „Iubirea lui Hristos în familia mea.”, trupa coordonată de preotul Ionuţ Emanuel Tudose a pus în scenă filmul „Acasa-i Romania”, ca piesă de rezistenţă în portofoliu, cu un scenariu în care a folosit trei locaţii speciale: „Biserica Sfinţii Impăraţi” şi locuintele familiilor Nicoleta şi Titi Corbu cat şi a familiei Ileana şi Dumitru Maciucă din satul Limpeziş. Preotul paroh Ionuţ Tudose va participa în concurs alături de copiii săi, de la clasa  întâi până la ultimul an de liceu, dar şi studenţi, cu un portofoliu bogat, pe mai multe teme alese de grupul catehetic din Limpezis.

La inițiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a aprobat ca anul 2020 să fie declarat Anul omagial al pastoraţiei părinţilor şi copiilor şi Anul comemorativ al filantropilor ortodocşi români,în Patriarhia Română. Concursul Național Catehetic Iubirea lui Hristos în familia mea este organizat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și cu aprobarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (Temei nr. 10.832/2019), de către Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române, în parteneriat cu Ministerul Educației şi Cercetării, în perioada  15 noiembrie 2019 – 21 mai 2020

Iniţiativa se adresează copiilor şi tinerilor, elevi în clasele I-XII, participanţi în grupe catehetice din parohiile înscrise în Programul Naţional „Hristos împărtăşit copiilor”, preoţilor coordonatori de grupe catehetice, profesorilor de religie şi tuturor celor care contribuie la sădirea Cuvântului lui Dumnezeu în inima copiilor. Se va urmări alcătuirea unui portofoliu, cu teme incluse în titlul mare  „Hristos-sufletul neamului meu”, cu următoarele secţiuni:

I-Secţiune literară

a.O poezie despre părinţii mei; b. O poezie despre bunicii mei; c. Articol de ziar despre educaţie (max. 2 pagini); d. Scrisoare către Dumnezeu despre familia mea.

 II-Secţiune artistică

a) Picturi  cu tema familia tradiţională. b. Meşteşugărie tradițională, creații populare (sculptură, materiale neconvenţionale, mozaic, broderie, ţesătură, origami). 

III-Secţiune multimedia:

a.      Film despre familia tradiţională, educaţia în familie, biserica şi scoala precum şi activităţi filantropice pentru cei aflati în nevoi.

În perioada 17 – 31 martie 2020 are loc evaluarea și premierea celor mai bune 3 miniproiecte la nivel de protopopiate .

 În perioada 7 – 27 aprilie 2020 are loc evaluarea și premierea celor mai bune 3 miniproiecte la nivel de eparhie. Evaluarea lucrărilor se va face de o comisie numită de către chiriarh și formată din: inspector cu cateheza parohială, un responsabil cu activitatea social-filantropică și un inspector/profesor de religie, care nu fac parte din echipele concurente.      

Transmiterea portofoliului câștigător (premiul I la nivel eparhial), a fișelor de evaluare individuală și colectivă, Sectorului teologic-educațional al Patriarhiei Române -1 – 20 mai 2020.

Pregătirea ceremoniei de premiere la nivel național

Din fiecare eparhie vor participa, la ceremonia de premiere, copilul reprezentant al echipei şi preotul/profesorul coordonator, din fiecare județ participant -21 mai 2020 .

l1.jpg

l2.jpg

l3.jpg

l7.jpg

l8.jpg

l9.jpg

l6.jpg

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Consiliul Județean Buzău
își pune la dispoziție
toate resursele
în lupta cu
această pandemie!
Plenul Consiliului Județean a validat Dispozitia Președintelui privind alocarea sumei de 1.000.000 lei către Spitalul Județean de Urgență Buzău!
Astăzi va ajunge la Buzău prima parte a comenzii de materiale de protecție, iar mâine vor sosi testele pentru personalul medical.
................................
Se restricționează
accesul cetățenilor
în clădirea
Consiliului Județean

În contextul evoluţiei epidemiei cu coronavirus COVID – 19, în regim de urgenţă, pentru accesul cetăţenilor în sediul administrativ al Consiliului Judeţean Buzău, se vor lua următoarele măsuri:

Citeşte mai departe...

...................................
Sebastian Radu, deputat PSD:
„Un viitor
cu acești oameni la putere
devine, în cel mai bun caz,
foarte sumbru”!

Ministrul demis al sănătății și repropus de PNL a primit aviz negativ în urma audierilor în comisiile reunite ale Parlamentului. La audieri a participat, ca membru al Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, și deputatul social democrat buzoian Sebastian Radu. Acesta a adresat întrebări ministrului propus Victor Costache.

Citeşte mai departe...

......................................
Comisia pentru
buget, finanţe şi bănci -
vizită în
Republica Populară Chineză
Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor a efectuat, în perioada 14 -18 octombrie 2019, o vizită în R.P. Chineză, la invitaţia preşedintelui Comisiei pentru afaceri bugetare a Comitetului Permanent al Adunării Naţionale Populare chineze, Shi Yaobin.
..................................
Legea ridesharing-ului,
adoptată de
Camera Deputaților 

 

Plenul Camerei Deputaților a adoptat marți Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 49/2019 privind activitățile de transport alternativ.

În cadrul procedurii legislative parlamentare de adoptare a ordonanței, deputatul social-democrat buzoian Ionela Dobrică, secretar al Comisiei pentru transporturi și infrastructură și vicepreședinte al celei de IT, a depus o serie de amendamente care au rolul de a îmbunătăți actul normativ și a crea noi oportunități de dezvoltare a ridesharing-ului.

Citeşte mai departe...

....................................

Soluţii pentru
rezolvarea crizei
examenului de rezidenţiat

 

În Parlamentul României se află în procedură legislativă Propunerea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului. Propunerea de act normativ a fost inițiată de mai mulți parlamentari și prevede, printre altele, introducerea corelărilor necesare privind posibilitatea efectuării rezidențiatului inclusiv în cabinetele individuale de medicină de familie, precum și în unități sanitare ale ministerelor cu rețea proprie sau în unități sanitare aflate în administrarea unităților publice locale.
Primăria Murgeşti,
sat Murgeşti,
comuna Murgeşti,
judeţul Buzău
Anunţ de interes public

Comuna Murgeşti, judeţul Buzău, tel./fax: 0238.774.202, CUI3724490
Informează publicul cu privire la realizarea lucrărilor obiectivului „P.U.G. – Reactualizare Plan Urbanistic General, comuna Murgeşti, Judeţul Buzău”.
Persoanele care doresc să obţină informaţii suplimentare sau să transmită observaţii, sugestii şi recomandări cu privire la Reactualizarea Planului Urbanistic General, comuna Murgeşti, Judeţul Buzău, se pot adresa la sediul Primăriei Murgeşti, la nr. de telefon menţionat mai sus, începând cu data de 12.03.2020.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...


Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
Diplomaţia Principatelor Unite
adi sfintes carte.jpg
„Diplomaţia Principatelor Unite” este noua carte a lui Buga Sfinteş Vasilică Edmond, apărută la editura TEOCORA.
................................
„Cele mai frumoase poeme“
poezie.jpg
Casa de Cultură a Sindicatelor Buzău, în colaborare cu Fundaţia Academică „V. Voiculescu” şi Asociaţia Culturală „Renaşterea Buzoiană”, prin intermediul revistei „Cartelul metaforelor”, organizează prima ediţie a Concursul de creaţie literară „Cele mai frumoase poeme ale anului”.

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)