booked.net

Liberalii au votat, cu capul plecat,
bugetul judeţului pe 2021.
Atât cât a trimis Câţu!

Pe opt aprilie, consilierii judeţeni au votat, în unanimitate, bugetul judeţului. Anul acesta, preşedintele Petre Neagu şi specialiştii din Consiliul Judeţean trebuie să găsească soluţii pentru gestionarea unui deficit de 550 de miliarde de lei vechi (55 milioane RON). La acest moment, preşedintele Neagu poate spune că acest deficit va fi acoperit din excedente anterioare, dar mai ales prin atragerea de finanţări, evident, altele decât cele guvernamentale.
Share

prima.jpgNu e la îndemâna oricui să se laude cu un asemenea CV, aşa cum au ocazia tinerii actori amatori, care, după chiar spusele lor, formează un singur suflet, sub numele de „Mugurii veseli”. În urmă cu mai bine de 10 ani, prima generaţie de actori binecuvântaţi de preotul paroh Ionuţ Emanuel Tudose,

 iniţiatorul proiectului, era formată din elevi ai Şcolii Gimnaziale Limpeziş, comuna Movila Banului. Ocazia primului film – „Sfinţi Închisorilor” (seria I şi II) avea să apară odată cu demararea unui proiect la nivel naţional de către Patriarhia Română. Atunci, cea mai mare parte a filmărilor s-a făcut chiar la închisoarea din Râmnicu Sărat, experienţă care a lăsat o urmă distinctă în fiinţa tinerilor actori, care până atunci nu ieşiseră de prea multe ori din aria de influenţă a comunităţi Limpezişului. Anul centenarului avea să fie marcat cu o peliculă specială – „1918”, pentru ca următoarele două realizări – „Limpeziş, poveste fără sfârşit” şi „Acasă-i România” să fie „extrase” din chiar viaţa reală a comunităţii Limpezişului, care se adaptează din mers sub influenţa valului globalizării.

grup.jpg

 Trupa de teatru „Mugurii Veseli”, un proiect cultural al Parohiei Limpeziş, a cărei evoluţie şi traiectorie ziarul Muntenia o urmăreşte încă de la înfiinţare, este angrenată, şi în această perioadă, într-unul dintre cele mai ample programe de educaţie şi tematici religioase – „Hristos, sufletul neamului meu”, la nivel naţional.

Grupul de tineri din satul buzoian Limpeziş, comuna Movila Banului, a fost structurat, cu mai bine de 10 ani în urmă, de preotul paroh Ionuţ Emanuel Tudose şi este format din elevi de şcoală generală, liceeni şi studenţi. De altfel, cunoscând evoluţia trupei „Mugurii Veseli”, la acest moment se poate spune că, într-adevăr, tânărul preot Ionuţ Emanuel Tudose a înfăptuit o lucrare a lui Dumnezeu în parohia pe care o coordonează, reuşind să menţină unit un grup numeros, raportat la numărul populaţiei localnice, chiar dacă o parte dintre copii, urmând etape în evoluţiile propriilor existenţe, au devenit, pe rând, elevi de liceu, ori cursanţi la studii superioare.

O parte dintre localităţile judeţului Buzău sunt cunoscute şi recunoscute graţie unor imagini speciale identificate în arealul natural. „Muntele de sare” este cartea de identitate a Mânzăleştilor, „Vulcanii Noroioşi” localizează comunitatea Berca, aşa cum chilia sihastrului Dionisie ne cheamă la Bozioru, între aşezările rupestre din Țara Luanei, ori cea a călugărului Ambrozie, mai aproape de locul unde a fost descoperit Tezaurul de la Pietroasa.

Satul Limpeziş s-a evidenţiat prin trei fii ai săi,vrednici de pomenire: Gheorghe Istrate, membru al Uniunii Scriitorilor din Romania, doctoriţa Liliana Radu, ambii mutaţi la Domnul, şi pictoriţa Liliana Dragomir. Mai aproape, în zilele noastre, firmamentul localităţii din Bărăganul buzoian este luminat de traiectoria unui grup de stele (cometă). Fenomenul, celest prin imagine, dar uman prin exprimare, a primit, la naştere, numele de Mugurii Veseli. Un dar primit de la Dumnezeu, pentru că de taina naşterii sale este răspunzător preotul paroh Emanuel Ionuţ Tudose. „Mugurii Veseli”, de la Limpeziş, sunt deja obişnuiţi ai scenelor, ei fiind câştigători a opt trofee zonale şi opt judeţene, participanţi la concursuri şi festivaluri organizate fie pe teme religioase, fie în zona laică.

l5.jpg

Concursul în care sunt angajaţi acum Mugurii Veseli se adreseazăcopiilor participanți la grupele catehetice din parohiile înscrise în Programul Național „Hristos împărtășit copiilor”, preoților coordonatori de grup catehetic, profesorilor de religie și altor educatori creștini. El va evidenția frumuseţea satului românesc, în trecut şi în prezent, tradiţia și portul popular, unitatea de credință și de neam în țara noastră păstrată prin preoţi, învăţători, primari gospodari și oameni vrednici ai satului românesc. Concursul îşi propune să contribuie la redescoperirea valorilor păstrate şi promovate de satul românesc, de-a lungul timpului.

În cadrul proiectului „Iubirea lui Hristos în familia mea.”, trupa coordonată de preotul Ionuţ Emanuel Tudose a pus în scenă filmul „Acasa-i Romania”, ca piesă de rezistenţă în portofoliu, cu un scenariu în care a folosit trei locaţii speciale: „Biserica Sfinţii Impăraţi” şi locuintele familiilor Nicoleta şi Titi Corbu cat şi a familiei Ileana şi Dumitru Maciucă din satul Limpeziş. Preotul paroh Ionuţ Tudose va participa în concurs alături de copiii săi, de la clasa  întâi până la ultimul an de liceu, dar şi studenţi, cu un portofoliu bogat, pe mai multe teme alese de grupul catehetic din Limpezis.

La inițiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a aprobat ca anul 2020 să fie declarat Anul omagial al pastoraţiei părinţilor şi copiilor şi Anul comemorativ al filantropilor ortodocşi români,în Patriarhia Română. Concursul Național Catehetic Iubirea lui Hristos în familia mea este organizat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și cu aprobarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (Temei nr. 10.832/2019), de către Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române, în parteneriat cu Ministerul Educației şi Cercetării, în perioada  15 noiembrie 2019 – 21 mai 2020

Iniţiativa se adresează copiilor şi tinerilor, elevi în clasele I-XII, participanţi în grupe catehetice din parohiile înscrise în Programul Naţional „Hristos împărtăşit copiilor”, preoţilor coordonatori de grupe catehetice, profesorilor de religie şi tuturor celor care contribuie la sădirea Cuvântului lui Dumnezeu în inima copiilor. Se va urmări alcătuirea unui portofoliu, cu teme incluse în titlul mare  „Hristos-sufletul neamului meu”, cu următoarele secţiuni:

I-Secţiune literară

a.O poezie despre părinţii mei; b. O poezie despre bunicii mei; c. Articol de ziar despre educaţie (max. 2 pagini); d. Scrisoare către Dumnezeu despre familia mea.

 II-Secţiune artistică

a) Picturi  cu tema familia tradiţională. b. Meşteşugărie tradițională, creații populare (sculptură, materiale neconvenţionale, mozaic, broderie, ţesătură, origami). 

III-Secţiune multimedia:

a.      Film despre familia tradiţională, educaţia în familie, biserica şi scoala precum şi activităţi filantropice pentru cei aflati în nevoi.

În perioada 17 – 31 martie 2020 are loc evaluarea și premierea celor mai bune 3 miniproiecte la nivel de protopopiate .

 În perioada 7 – 27 aprilie 2020 are loc evaluarea și premierea celor mai bune 3 miniproiecte la nivel de eparhie. Evaluarea lucrărilor se va face de o comisie numită de către chiriarh și formată din: inspector cu cateheza parohială, un responsabil cu activitatea social-filantropică și un inspector/profesor de religie, care nu fac parte din echipele concurente.      

Transmiterea portofoliului câștigător (premiul I la nivel eparhial), a fișelor de evaluare individuală și colectivă, Sectorului teologic-educațional al Patriarhiei Române -1 – 20 mai 2020.

Pregătirea ceremoniei de premiere la nivel național

Din fiecare eparhie vor participa, la ceremonia de premiere, copilul reprezentant al echipei şi preotul/profesorul coordonator, din fiecare județ participant -21 mai 2020 .

l1.jpg

l2.jpg

l3.jpg

l7.jpg

l8.jpg

l9.jpg

l6.jpg

 

 

S-a rezolvat:
Viorel Holban
este bun de subprefect
În primă instanţă, propunerea organizaţiei liberalilor de la Buzău fusese respinsă, decizia Centrului fiind că fostul primar al Râmnicului ar fi suferit (tocmai) la imaginea publică. Aceasta pentru că în CV-ul politic al liberalului figurează o anchetă a inspectorilor DNA, aceştia fiind interesaţi de modalitatea în care fostul primar ar fi gestionat o finanţare europeană de aproximativ 500 de mii de euro!
............................
În războiul
cu primarul Toma,
Senatorul liberal
Vlad Pufu
exclude
blocajul financiar
la Primăria Buzău
„Am câştigat o bătălie, dar războiul nu poate fi câştigat cu riscul de a produce blocaje financiare, care ar împiedica funcţionarea instituţiei Primăriei Buzău”, a fost formula de început cu care senatorul liberal Vlad Pufu a reluat conferinţa de presă întreruptă, după cum a amintit politicianul, în luna februarie. Atunci, liberalul buzoian îl acuza pe primarul social democrat Constantin Toma că atentează la siguranţa financiară a cetăţenilor municipiului Buzău, după ce, beneficiind de majoritate absolută în CLM (Consiliul Local Municipal) a trecut la vot un proiect de hotărâre care majora taxele şi impozitele persoanelor fizice cu un procent de 50%.
............................................
Liberalii lui Orban
au ignorat
două proiecte majore
pentru cetăţenii
comunei buzoiene Săgeata
Fostul europarlamentar social democrat, Andi Cristea, actualmente deputat în Parlamentul României, a solicitat Guvernului Câţu şi parlamentarilor liberali (majoritari în coaliţia de guvernare) sprijin financiar pentru finalizarea a două proiecte de maximă importanţă, care se află în faze finale de execuţie pe teritoriul comunei buzoiene Săgeata.
.........................................
Liberalul
Gabriel Avrămescu
va participa la
Adunarea Interparlamentară
a Ortodoxiei
„Schimbările radicale ale stilului de viață, din ultimul an, provocate de pandemia Covid19, au adus atingere și acestei zone, fapt pentru care, soluțiile pentru adaptarea la noile condiții de viață, la noile mentalități, sau tendințele de dezvoltare a educației copiilor și a tinerilor trebuie să fie subiecte de discuție în cadrul întâlnirilor oficiale ale delegației Camerei Deputaților la Adunarea Interparlamentară a Ortodoxiei”.
.......................................
Spitalul
din Râmnicu Sărat,
între binecuvântare
și blestemul birocrației...
Râmnicu Sărat este orașul meu natal și, la fel ca majoritatea locuitorilor acestui oraș, mă bucur pentru fiecare realizare a lui sau mă întristez când pierdem ceea ce părea drept câștigat de noi.

Situația unicului nostru spital care deservește 14 localități învecinate ne-a pus în lumina reflectoarelor încă din luna martie a anului trecut, moment de cotitură când DSP a emis o decizie de transformare a acestei unități în ”spital-tampon” doar pentru cazurile de COVID-19.

Citeşte mai departe...

.............................................

Târgul de Turism
al României
Obiectivele
turistice buzoiene,
la un click distanţă

Având în vedere restricțiile impuse de pandemia de coronavirus, organizatorii Târgului de Turism al României au decis ca cea de a 44-a ediție să aibă loc în perioada 18 - 21 februarie 2021, în format virtual, pe o platformă special creată. 
Platforma este dedicată atât agențiilor de turism, participărilor internaționale și serviciilor turistice, cât si zonelor turistice din România prin intermediul: unităților administrativ-teritoriale, consiliilor județene, primăriilor, asociațiilor de turism, oficiilor de turism.
..........................................
Branşare gratuită,
la gaze, de la contor
la primul foc

 

În judeţul Buzău, localitatea Mărăcineni va fi primul beneficiar al măsurii luate de Agenţia Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), demers ce urmează să fie publicat în zilele următoare în Monitorul Oficial.
De asemenea, având în vedere etapele consumate pentru obţinerea avizelor tehnice şi apropierea momentului pentru organizarea de şantier (execuţia subtraversării râului Buzău: Verneşti - Mărăcineni), comuna Mărăcineni ar putea fi chiar prima localitate la nivel naţional care va beneficia de programul lansat încă de pe vremea guvernului social democrat condus de Viorica Dăncilă.
În paralel cu măsura luată la nivelul agenţiei pentru reglementarea preţului la consumul de gaze naturale, antreprenorul la nivel naţional – TRANSGAZ – are în pregătire procedurile tehnice pentru organizarea licitaţiei de  adjudecare a lucrărilor din judeţul Buzău, concret realizarea subtraversării râului Buzău, între Verneşti şi Mărăcineni, pentru instalarea conductei de alimentare şi montarea staţiei de distribuţie pe malul stâng al râului, în satul Potoceni.
Data de 19 octombrie a.c. este fixată pentru deschiderea licitaţiei, la nivelul TRANSGAZ, şi timp de 20 de zile vor fi evaluate ofertele constructorilor. Cum în domeniul gazelor nu sunt admise contestaţii, tot ce este posibil ca încă din cursul lunii viitoare să fie dat şi ordinul pentru organizarea de şantier de către constructor.
În ce priveşte consumatorii casnici, vestea bună este că lucrările pentru branşare vor fi executate, până la primul foc, în casă, pe cheltuiala constructorului. Cât despre recuperarea cheltuielilor de către constructor (n.a. – cel mai probabil executantul şi viitorul concesionar al reţelei de distribuţie a gazelor va fi Distrigaz) tot ce este posibil ca acesta să fixeze o taxă ce va fi inclusă în factura lunară.

M-AM  SIMŢIT 
BOSGOR
Gigi MANOLE
Eu consider că la acest moment cel mai important proiect adresat generaţiilor viitoare, nu numai de la Buzău, este cel propus de inginerul doctor în cercetare legumicolă, preotul Costel Vânătoru: Banca de Gene! Este un proiect de anvergură naţională. Este un proiect ce ar fi trebuit să preocupe toată, dar absolut toată clasa politică. Este un proiect care ar fi trebuit să figureze pe prima poziţie în listele tuturor partidelor politice participante la actuala campanie parlamentară, pentru realizarea căruia să jure, exact ca la investirea într-un nou mandat.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)