Pagube în 18 localităţi,
după ultimele ploi

Guvernul trebuie să trimită la Buzău 115 miliarde de lei vechi, pentru reparaţii
În cadrul unei ședințe extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Buzău, a fost aprobat un proiect de hotărâre privind evaluarea pagubelor produse de precipitații la infrastructura județeană și locală.
Share

mihai_florea_2.jpgDupă o primă încercare, nereuşită, în urmă cu 13 de ani, când acelaşi organizator propunea comemorarea profesorului Mihai Florea, binecunoscutul realizator de emisiuni folclorice de excepţie pentru Televiziunea Română, (ex. „Floarea din grădină”, „Steaua fără nume”) anul acesta,

 prin manifestarea culturală organizată la începutul toamnei se propune comemorarea a 33 de ani de la dispariţia renumitului teatrolog şi om de cultură, născut la Buzău.

Iniţiativa aparţine buzoianului Marian Rădulescu, binecunoscut căutător de folclor autentic în zona Buzăului şi nu numai, coordonatorul Asociaţiei „Ra-Libris”, o organizaţie „patron spiritual” al mai multor evenimente de cultură şi folclor în ultimii 15 de ani la Buzău. Anul acesta, dacă ar mai fi trăit, profesorul Mihai Florea ar fi împlinit, pe 11 aprilie, 90 de ani.

Pentru a pune în scenă evenimentul, Marian Rădulescu a obţinut acordul şi colaborarea efectivă a soţiei omului de televiziune, Eugenia Florea, la rândul ei un apreciat etnomuzicolog şi realizator de emisiuni folclorice la Radio -Televiziunea Română. De altfel, cei doi sunt parteneri într-un contract, prin care deja au obţinut acordul de colaborare din partea Societăţii Române de Radio, prin Valentin Marin, şeful postului Antena Satelor şi al Lilianei Staicu, directorul Departamentului Muzical la Societatea Româna de Radio.

FLOAREA-TANASESCU-9.jpg

Într-o fază superioară a concursului, în prima decadă a lunii noiembrie, Societatea Română de Radio va pune la dispoziţie organizatorilor sala şi Orchestra Naţională Radio, sub bagheta maestrului Adrian Grigoraş.

Sesiunea de preselecţie va fi organizată la Buzău în data de 28 septembrie, 2019, în Sala Amfiteatru a Centrului judeţean de cultură. Concurenţii, din Buzău şi din ţară vor trebui să se încadreze în baremul de vârstă 16 – 25 de ani. Având conturate valenţe internaţionale, sunt aşteptaţi concurenţi inclusiv din comunităţile de români din  Basarabia, Ucraina, Bulgaria, Serbia.

Interpreţii, voce sau instrumental, vor evolua pe scenă fără acompaniament (CD cu negativ sau voce mixată). Ei vor prezenta, a capella, o doină, o baladă sau bocet, a doua interpretare fiind o piesă ritmată din zona de provenienţă a concurentului.

Înscrierile sunt aşteptate până pe data de 25 septembrie 2019, pe e-mail Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. , conform regulamentului ce va fi publicat în curând.

Pentru etapa de la Buzău, preşedintele juriului va fi Eugenia Florea, de altfel şi directorul Festivalului, iar membrii juriului vor fi, în totalitate, specialişti în folclor.

 

Mihai Florea (n. 11 martie 1929Buzău - d. 1986Azuga) a fost un om de teatrucronicar dramatic, director al secţiei de teatru a Televiziunii, autorde monografii, publicist, colaborator la revista Teatru şi la multe altele.

După absolvirea cursurilor primare, a urmat Liceul Militar de la Mănăstirea Dealu, iar bacalaureatul la susţinut la Liceul Haşdeu din Buzău. A urmat apoi Facultatea de Filologie din Bucureşti şi a devenit cercetător la Institutul de Istoria Artei al Academiei Române. După studii strălucite şi-a luat doctoratul în teatrologie, devenind unul dintre cei mai apreciaţi cercetători ai Institutului de Arte al Academiei Române.

Profesorul Mihai Florea a fost realizatorul marilor spectacole cu public, cu emisiunea-concurs Cine ştie câştigă, iniţiate în anul 1965 şi transmise ani în şir de Radiodifuziunea Română. Din 1965 a început să prezinte la Televiziunea Română o emisiune de excepţie, Dialog la distanţă, în cadrul căreia se întreceau câte două judeţe, scoţând la iveală zestrea de suflet păstrată prin tradiţie, cu scopul de a pune în valoare adevăratele talente în toate domeniile: cusut, ţesut, cioplitori în lemn, meşteri olari, făuritori de instrumente muzicale, precum şi interpreţi de tot felul, de la rapsozi populari la instrumentişti vocali şi buni recitatori. Pe lângă Dialog la distanţă, Mihai Florea a mai dat viaţă unor emisiuni-concurs, radiofonice şi de televiziune: Steaua fără nume şi Floarea din grădină.

A decedat în urma unui accident de automobil în apropiere de Azuga şi este înmormântat în Cimitirul Evanghelic Luteran din Bucureşti.

Deputat Ionela Dobrică:
„PNL trunchiază
adevărul și ne lasă
fără păduri”
În contextul raportărilor cetățenilor îngrijorați cu privire la transporturile de lemn, observate din ce în ce mai des de la începutul anului, deputatul social democrat buzoian Ionela Dobrică s-a adresat premierului. Prin întrebarea parlamentară transmisă în luna aprilie, deputatul a cerut guvernului să precizeze cât lemn a fost scos din țară în perioada 1 ianuarie-10 aprilie 2020 exprimat în metri cubi, atât la export, cât și intracomunitar, dar și în perioada similară din anul 2019.  Răspunsul a venit în luna iunie, cu o întârziere de 43 de zile.
 
......................................
Deputat Dănuţ Păle:
„A fost adoptată legea
pentru protecţia animalelor
destinate exportului”
Camera Deputaților a adoptat miercuri Proiectul de Lege privind protecția animalelor destinate exportului în țări terțe. Obiectul de reglementare al acestui act normativ se referă la asigurarea asistenței sanitar-veterinare la efectuarea transportului de animale vii către țări terțe, din afara Uniunii Europene, indiferent că este vorba despre cale rutieră, navală sau aeriană.
.................................
 
Deputat PSD, Sebastian Radu:
„Parlamentul a reparat
nedreptăţile faţă de medici,
făcute de liberali”

 

Guvernul Orban trimisese spe promulgare o ordonanţă de urgenţă în care fuseseră omise, cu bună ştiinţă, mai multe promisiuni făcute medicilor şi personalului sanitar auxiliar, pentru implicarea şi expunerea la riscul infectării cu Covid-19, transpuse în susţineri salariale suplimentare, promisiuni avansate, la un moment dat şi de către preşedintele Iohannis. În timpul dezbaterilor în Camera Inferioară, deputaţii social democraţi au sesizat anomaliile şi au solicitat votul plenului pentru reparaţii. 
 
.............................................
„Noi, cetățenii din Râmnicu Sărat, vrem redeschiderea urgentă a secției ambulatorii a Spitalului din Râmnicu Sărat!”
„Sunt senator de Buzău, ales în anul 2016 în Circumscripția electorală numărul 10 și sunt râmniceancă. Nu am cuvinte ca să îmi arăt întreaga indignare în legătură cu tragedia apărută ca efect direct al transformării unicului spital din Râmnicu Sărat în ”spital-tampon”, în urmă cu două luni și jumătate, printr-un ordin aberant al Ministrului Sănătății, Nelu Tătaru.
....................................
Deputat Dănuţ Păle,
vicepreşedinte
Comisia pentru Agricultură:
„Banca de Resurse Genetice
de la Buzău
rebuie deblocată!”

Deputatul social democrat, Dănuţ Păle, vicepreşedinte în Comisia pentru Agricultură, readuce în atenţia opiniei publice subiectul rezervat „Băncii de Gene” de la Buzău, un proiect cu reală încărcătură patriotică, gândit şi adus până la stadiul de Ordonanţă de Urgenţă de şeful Laboratorului de Cercetare de la Experimentala Buzău, dr.ing Costel Vânătoru, împreună cu autorităţile locale şi parlamentarii social democraţi buzoieni. Iată observaţiile pe care deputatul buzoian le-a transmis pe pagina personală de socializare.

.....................................

 
Consiliul Județean Buzău
își pune la dispoziție
toate resursele
în lupta cu
această pandemie!
Plenul Consiliului Județean a validat Dispozitia Președintelui privind alocarea sumei de 1.000.000 lei către Spitalul Județean de Urgență Buzău!
Astăzi va ajunge la Buzău prima parte a comenzii de materiale de protecție, iar mâine vor sosi testele pentru personalul medical.
................................
Se restricționează
accesul cetățenilor
în clădirea
Consiliului Județean

În contextul evoluţiei epidemiei cu coronavirus COVID – 19, în regim de urgenţă, pentru accesul cetăţenilor în sediul administrativ al Consiliului Judeţean Buzău, se vor lua următoarele măsuri:

Citeşte mai departe...

 

EDITORIAL

Președintele-Călare

-Pe-Jumătate

-De-Guvern-Șchiop.

Autor: Marcel Ciolacu, președinte PSD

 

28 mai 2020

Ministrul sănătății ne anunță că vom reveni la o viață “relativ” normală abia din august și vrea, probabil, să-i fim și recunoscători pentru asta. Adică să mai stăm două luni în starea asta de alertă care înseamnă maxim interes pentru afacerile liberalilor pe bani publici și minimă preocupare pentru repornirea economiei.

Citeşte mai departe...

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...


Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
Diplomaţia Principatelor Unite
adi sfintes carte.jpg
„Diplomaţia Principatelor Unite” este noua carte a lui Buga Sfinteş Vasilică Edmond, apărută la editura TEOCORA.
................................
„Cele mai frumoase poeme“
poezie.jpg
Casa de Cultură a Sindicatelor Buzău, în colaborare cu Fundaţia Academică „V. Voiculescu” şi Asociaţia Culturală „Renaşterea Buzoiană”, prin intermediul revistei „Cartelul metaforelor”, organizează prima ediţie a Concursul de creaţie literară „Cele mai frumoase poeme ale anului”.

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)