Primarul de Beceni,
ţinta unor tiruri cu ştiri FAKE
Reţelele de socializare sunt folosite, cu insistenţă, pentru răspândirea ştirilor false, „fake news”, o practică ce nu mai ţine cont de perioada campaniilor electorale, de exemplu, atunci când, pentru a obţine cât mai multe voturi combatanţii îşi coafează propriile imagini, ori încearcă să nuanţeze acţiunile adversarilor politici, care să fie proiectate într-o lumină defavorabilă.
....................................................................................
Mărăcineni:
Încă un proiect în curs de implementare,
fără ajutorul autorităţilor centrale!

Constantin Dumitru, administrator public în cadrul Primăriei Mărăcineni, şi echipa de la Serviciul Gospodărie Locală fac ultimele pregătiri pentru demararea încă unui proiect pentru utilitate publică. Este vorba despre executarea unor prelungiri la reţelele de apă şi canalizare în cartierele de locuinţe nou înfiinţate, în cele trei sate pe teritoriul comunei.
Share

angela_petre.jpgDespre floarea re­cunoş­tin­ţei ştiam că este rară, din ce în ce mai greu de găsit şi de simţit, aproape de neatins. Este floarea de colţ, spunea părintele la predică. Oare câţi dintre noi pot atinge această floare? Pură, sensibilă, sus pe creste de munţi, vegheată de cer în comuniune cu Universul…

 Întinde mâna şi atinge-o, stă în puterea ta să faci asta!... gândeam coborând treptele bisericii şi reflectând la tema liturgică a zilei geroase de început de calendar. Am trecut rapid în registru pentru câte lucruri minunate din existenţa mea îi sunt recunoscătoare Creatorului Divin. Îi datorez întreaga mea existenţă! Și totul e atât de simplu de fapt, se rezumă la un MULŢUMESC banal pe care mulţi dintre noi uită să-l rostească. 

   Am avut ocazia să trăiesc în ultimii trei ani într-o ţară din Europa în care banalul „mulţumesc“ este folosit mai des decât „bună ziua“, unde oamenii îţi zâmbeau candid pe stradă fără să ştie cine eşti ori de unde vii, fără să te fi văzut vreodată, fără să aştepte neapărat un serviciu în schimbul zâmbetului lor. La început, eram uşor stingherită de acest zâmbet cu care nu eram obişnuită… apoi, ce să zic, nici „limba lui Voltaire“ nu o stăpâneam prea bine... dar, într-un timp scurt, acest zâmbet mi-a devenit ca o hrană. O altfel de hrană, una spirituală!

   Aveam ori nu aveam treabă, dimineaţa ieşeam din casă să culeg zâmbetele oamenilor şi să le răspund, să privesc cerul cu recunoştinţă, să admir florile care nu lipseau din grădini ori de pe pervazurile ferestrelor în niciun anotimp. Oameni calzi, oameni cărora simţi că le pasă de tine fără să te fi văzut vreo­dată. Te priveau în ochi, îţi zâmbeau şi rosteau un simplu „Bonjour, madame!“. Îţi mulţumeau pentru orice lucru mărunt, spunându-ţi că eşti foarte drăguţ pentru că  l-ai ajutat, ori că i-ai oferit locul în autobuz, ori că l-ai lăsat să treacă în faţa ta la casa de marcat pentru că l-ai văzut mai în vârstă. 

   E modul lor format prin educaţie de a-şi manifesta recunoştinţa. Ciudat?!? E lucrul care îmi lipseşte cel mai mult şi după care tânjesc aici, la mine acasă, în România! Du­pă zâmbet, după simplitate şi onestitate, după ge­ntileţe, după recunoştinţa exprimată atât de simplu, dar din inimă! Acolo mergeam, după-amie­zile, cu bicicletele peste câmpurile străbătute de piste speciale, întâlneam oameni necunoscuţi care se plimbau ori făceau jogging şi ne salutau de parcă ne ştiam de-o viaţă! Cât de frumos!

    Mi-a trecut visarea brusc şi am simţit un gust amar când mi-am revăzut un fost şef, după mai bine de 20 ani, într-un supermarket de aici din oraş. Mi-a tresărit inima de bucurie că îl revăd, că este sănătos! M-am uitat zâmbind către el şi i-am surprins privirea. Era însoţit. Nici eu nu eram singură. Nu cred că biata soţie l-ar fi împiedicat să mă salute... dar nu a făcut-o. Şi-a îndesat mai bine căciula de blană neagră din păr de nutrie pe cap, apoi şi-a mutat privirea. Făcusem un pas către el, ne despărţeau doi-trei metri, însă distanţele capătă proporţii inimagina­bile atunci când oamenii uită să fie oameni! 

    Aerul din incinta maga­zinului parcă devenise dintr-o dată greu de respirat, aglo­me­raţie, nebunie de sfârşit de săptămână... Amintirile din trecut veneau ca un tăvălug către mine, iar acel om făcea parte integrantă din ele. Eram atât de tânără, puţin trecută de douăzeci de ani, sensibilă şi neobişnuită cu viaţa într-o cazarmă. Am greşit... Îmi amintesc şi acum de ce toate sunt atât de vii în memoria mea de parcă s-au petrecut ieri. 

   El avea funcţie importantă şi era obişnuit să aibă în subordine bărbaţi. Femeile au apărut ulterior în schemă, spre disperarea lor. Nu aveau dactilografă încadrată dar, pentru că mă descurcam destul de bine la maşina de scris, m-au rugat să îi ajut la redactarea unui document... Nu era pentru prima dată când făceam acest lucru. Atunci însă, am comis-o „grav“… Am greşit o literă din abrevierea instituţiei, în antet. A răcnit la mine din toţi plămânii… am înmărmurit! Mi-au dat lacrimile şi am ieşit afară… La fel am făcut şi acum, după aproape trei de­cenii. Am privit prin geamul înalt din nou către el. I-am văzut privirea de gheaţă şi mi-a fost milă de sărăcia acelui om bogat, aproape mi-au dat lacrimile. 

   Privesc cerul gândind că îi mulţumesc, nu pot fi supărată nici pe gestul lui de atunci şi nici pe cel de astăzi. Urletul lui nesăbuit m-a făcut să înţeleg duritatea sistemului în care tocmai intrasem. M-a călit şi am înţeles fără prea multe amănunte cum stau lucrurile într-o lume care până atunci fusese numai a lor, a bărbaţilor.

   Mulţumesc, Doamne, pentru tot, mulţumesc oameni buni, şi să ştiţi că vă iubesc necondiţionat şi pentru totdeauna!

Angela PETRE

(Sursa: opiniabuzau.ro)

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Prin Dispoziția nr.176/12.06.2019, Consiliul Judeţean Buzău este convocat în sedinţă ordinară în data de 20.06.2019, ora  09:00. 

PROIECTE DE HOTĂRÂRE 

Citeşte aici... 

................................

Deputat Sorin Lazăr:

"Mi-am exprimat

dorinţa ca România

să devină un partener

comercial şi investiţional

al Chinei”

Marcând împlinirea a 70 de ani de relaţii diplomatice neîntrerupte şi a 15 ani de Parteneriat Amplu de Prietenie şi Cooperare între România şi Republica Populară Chineză, domnul deputat Sorin Lazăr, preşedintelele Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci, împreună cu alţi deputaţi membri ai comisiei, au primit delegaţia chineză condusă de E.S. domnul Shi Yaonin – preşedintele Comisiei pentru Afaceri Bugetare a Comitetului Permanent al Adunării Naţionale Populare a R.P. Chineze şi vicepreşedinte al Comisiei Financiare şi Economice a Comitetului Permanent al Adunării Naţionale populare a R.P. Chineze.
...............................
Întâlnire bilaterală
România - China
pe teme de agricultură
la Palatul Parlamentului

La Palatul Parlamentului a avut loc o întâlnire bilaterală la care au participat delegaţia chineză a Comisiei pentru Afaceri Bugetare a Comitetului Permanent al Adunării Naţionale Populare, condusă de domnul Shi Yaobin, preşedintele acestei comisii din Parlamentul Chinei, şi conducerea Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice reprezentată de deputaţii Alexandru Stanescu- preşedinte, Dănuţ Păle- vicepreşedinte şi Dan Ciocan- secretar, alături de directorul general al AFIR, Adrian Ionuţ Chesnoiu.

................................

Ministrul
Apelor şi Pădurilor,
Ioan Deneş,
în vizită la Buzău
Marţi, 7 mai 2019, ministrul Apelor şi Pădurilor, dl. Ioan Deneş va efectua o vizită în judeţul Buzău.
..........................................
 
PRIMĂRIA BISOCA
Această informare este efectuată de: COMUNA BISOCA, cu sediul profesional în satul Bisoca, comuna Bisoca, judeţul Buzău, ce intenţionează să solicite de la ADMINISTRAŢIA BAZINALĂ DE APĂ BUZĂU – IALOMIŢA
Am trăit la casă,
mai mult de o viaţă...
Pe strada unde am locuit prima dată, lângă noi, s-a mutat o femeie necăjită. Fugise de acasă, bătută măr, lăsase patru copii şi stătea cu chirie, într-o odăiţă a vecinilor mei... Nu avea nimic, doar o rochiţă pe ea, nici acte, nici servici... S-a făcut repede iubită, mai lucra pe ici pe colo şi îşi strângea fiecare bănuţ. Într-o zi, mama a încremenit...

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...


Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
Diplomaţia Principatelor Unite
adi sfintes carte.jpg
„Diplomaţia Principatelor Unite” este noua carte a lui Buga Sfinteş Vasilică Edmond, apărută la editura TEOCORA.
................................
„Cele mai frumoase poeme“
poezie.jpg
Casa de Cultură a Sindicatelor Buzău, în colaborare cu Fundaţia Academică „V. Voiculescu” şi Asociaţia Culturală „Renaşterea Buzoiană”, prin intermediul revistei „Cartelul metaforelor”, organizează prima ediţie a Concursul de creaţie literară „Cele mai frumoase poeme ale anului”.

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRL