booked.net

O tactică riscantă!
Deputatul liberal Avramescu
a declarat război primarilor buzoieni?!
Până acum, în spaţiul public s-au făcut auzite două „declaraţii de război” din partea liberalului Avramescu, la adresa a doi dintre primarii în funcţie: Sorin Munteanu, primarul comunei Poşta Câlnău, într-un scandal care, până la urmă, s-a dovedit a fi unul artificial, pus la cale de „opozanţii” primarului, cel de-al doilea primar vizat fiind Marius Chiru, primarul comunei Podgoria.
 
 
Share

andreea_stanciu.jpgS-a nãscut în satul Limpeziş, comuna Movila Banului, județul Buzãu şi a absolvit Colegiul Național Pedagogic din municipiul Buzãu. În prezent este studentã în anul I la Facultatea  de Psihologie și Științele Educației D.P.I.P.P. Buzăuunde studiazã pedagogia învățământului primar și preșcolar, și în același timp exercitã cu succes misiunea de invãțãtoare în satul natal, Limpeziş.

Andreea a devenit locomotiva trupei şi totdeauna prima cu iniţiativa. Ea este cea care dã tonul reunirii trupei, ea imprimã zâmbetul şi speranţa.

DESPRE FAMILIE:Familia este cel mai frumos cadou din partea Lui Dumnezeu. O mamă suferă, plânge, iartă și te apără. Mai presus de orice este singura persooană care te iubește mai mult decât pe ea însăși. Este locul unde viața începe și iubirea nu se termină niciodată. Dacă vrei să schimbi lumea, du-te acasă și iubeste-ți familia. Familia nu ți-o alegi este un dar al lui Dumnezeu pentru tine, așa cum tu eşti unul pentru ea, este scoala în care ești deopotrivă, profesor şi elev.”

DESPRE MISIUNEA DE DASCÃL: „Mi-am ales meseria de profesor drept o provocare personală, prin care să-mi pun la încedrcare iscusinţa, talentul, răbdarea și sî-mi formez sentimentul dăruirii, în timp ce voi face o pasiune pentru munca cu copiii, dar  și pentru munca în echipă, alături de ceilalți colegi și totdată oameni de la care pot învăța continuu, deoarece sunt oameni cu experiență, la fel de dornici ca și mine să împărtășească ceea ce știu. Unui elev îi rămane întipărit în minte atât portretul fizic cât şi moral al unui profesor ce ştie să îşi apropie cu căldură umană pe cei din jurul său. Predarea este o chemare specială, deoarece această meserie nu se potrivește oricui. Trebuie să ai un minim de iubire şi dorinţa de a împărtăși ceea ce știi cu ceilalți. Să îți dorești să inițiezi pe cineva, așa cum au făcut și alții cu tine, și să oferi elevilor șansa de a te vedea ca pe un model. Profesorul are în faţă suflete, minţi, perechi de ochi şi urechi, toate îndreptate cu încredere spre el. Un bun profesor modelează mintea celor cu care lucrează. Îi formează, le aranjează gândirea,  îi învaţă cum să gândească nu ce să gândească. Pentru aceasta profesorul are nevoie nu doar de  răbdare, ştiinţă şi inteligenţă, ci și de dăruire”.

andreea_stanciu2.jpg

DESPRE BISERICÃ:  Pot spune că în Biserica satului meu au prins viață visele mele din inima copilãriei ºi clipele fericite trãite alãturi de copii de aici, de colegii de trupă și de școală, de prietenii mei. Aici am învãþat sã-mi construiesc aripi, aici am simþit pentru prima datã cã pot sã þin în palme zâmbete ºi aici mã voi întoarce sã regãsesc parfumul copilãriei, sã mângâi respiraþia unui trecut ce pentru mine nu a apus ºi nu va apune niciodatã. Parcă și acum îl vãd pe părinte stãruind în Biserica satului nostru la ora de catehezã, sã ne aducã la Bisericã pe noi, generațiile de copii rãzvrãtiți, îl vãd încercând și reușind  cu rãbdare sã scrie  „O POVESTE FARÃ SFÂRȘIT” în istoria Bisericii și a satului prin pastorație, prin chemarea baieților în Sfântul Altar și a fetelor la slujbe alãturi de bãtrânelele consecvente”.

andreea_stanciu6.jpg

În strana bisericii a luat decizia de a deveni învãțãtor , azi ajungând colaboratoarea pãrintelui Ionuț Tudose pe proiecte catehetice A debutat în Trupa de teatru „Mugurii Veseli” (Proiect cultural al Parohiei Limpeziș) trupã pe care o considerã o parte din sufletul ei și unde la vârsta de 9 ani, când era clasa a III-a, începea sã se înveþe cu înãlþimea scenei. Are și un portofoliu impresionant: a câștigat de douã ori cu, Trupa Mugurii Veseli, Festivalul dramaturgiei buzoiene, de la Râmnicu Sarat și de patru ori Festivalul de teatru laic și religios „Mugurii Bizantului”.Cel mai mare succes a fost atins în anul 2016  cu filmul Sfinții Închisorilor, când trupa „Mugurii Veseli” a câștigat faza naţională a unui concurs catehetic lansat de Patriarhia Romană.

Iată ce spune Andreea despre actorie şi viaţa de actor:„Viaţa nu are spectatori. Cei mai buni actori nu se află pe scenă, ci în viaţa de toate zilele. Fiecare viaţă are un actor principal. În viaţa ta, tu eşti actorul principal. Noi, actorii, nu schimbăm cu adevărat lumea. Noi o reflectăm…Pentru un actor, viaţa se îmbină cu arta. Asta a fost și dorinţa mea, să joc, să dau viaţă personajelor. Cumva, în mijlocul dialogurilor şi repetițiilor, apare un moment magic când actorii devin inspirați și se îndreaptă pe drumul cel bun. Dacă ei reușesc cu adevărat să devină inspirați, atunci tot ce fac este corect, și totul vine de la sine. Actoria are de a face cu emotii foarte delicate. Nu înseamnă să îți pui o mască. De fiecare dată cand un actor joacă pe scenă, el nu se ascunde, ci se dezvăluie pe el însuși. Actorii trebuie să se ridice deasupra vieții”.

 andreea_stanciu4.jpg        

A jucat în mai multe piese de teatru și mai multe genuri, cum ar fi:

Comedii

Dra caporal Smuky în piesa „Recruții I” (Generația Traznită); Artista Smuky în piesa Recruții II (Cenaclul Cutezătorii); Ospătărița Smuky în piesa Recruții III (La hanul lui Zapciu); Propietara hanului, Andreea, în piesa Recruții IV (Evul mediu în alertă), Doamna inspector Sanepid, în piesa „Bodyguard-ul poliglot”.

Drame

Maria Gabriela (soția cancelarului Kaunitz) în piesa „Dezbinarea 1700”, Stanca (fiica voievodului Brâncoveanu) în piesa „Brâncoveanu”, Studenta la Drept şi învățătoarea satului, în piesa „Sfinții Închisorilor”, Domnița Stanca Brâncoveanu, în piesa „Lacrimile doamnei Brâncoveanu”.

Schech-uri

Inspector Sanepid, în piesa „Inspecția sanitară”, Ospătarița Andreea, în piesa „Hanul nebunilor”, Recepţionera hotelului, în piesa „Ungurul şi ardeleanu”, Doctorul logoped, în piesa „Cabinetul medical II”, D-na secretară în piesa ”CV”, Propietara hanului, în piesa „Solii măriei sale”, Director local, în piesa „La hanul lui Zavaidoc”, Deea, în piesa „Matriarhatul”, Andreea (detectiv particular) în piesa „Detectivi cu greutate”.

Teatru religios

Irozii, Colindul Sfant,Vicleimul, Naşterea lui Iisus şi Tradiţii de Crăciun.

Filme

Studenta la Drept şi învațătoarea satului în filmul „Sfinții Închisorilor”, film realizat în anul 2016, scene filmate la „Închisoarea tăcerii”, din Râmnicu Sărat şi satul Limpeziș,Prințesa Bibescu, în filmul „1918”, Domniºoara învãțãtoare, în filmul „Limpeziº (Poveste fãrã sfârșit)”, Andreea, în filmul „Acasã-i România”.

Monolog

Rețetă de slăbit, Autoportret, O iubită geloasă.

Premii

Cea mai bună actriță la Festivalul dramaturgiei Buzoiene din 2017; Cea mai bună actriță la Festivalul de teatru laic și religios „Mugurii Bizanţului, din 2015; Locul II – monologul Autoportret, Râmnicu Sărat, 2019; Premiul I – „Ion Ramona”, Cea mai bună actriţă, 9 decembrie 2018; Locul I, Cea mai bună coloană sonoră, 9 decembrie 2018; Locul I, monolog, 9 decembrie 2018; Locul III, monolog 8 decembrie 2017; Locul I, pentru implicarea în proiectul „O jucărie pentru Moş Crăciun”- 2018.

Apariţii Tv

TV Sat, emisiunea „În pași de week-end„ moderator Mădălina  Manolache, Campus TV, emisiunea „Toate minţile sus!”.

andreea_stanciu3.jpg

Despre trupă

„Trupa de teatru este singurul univers unde îmi retrăiesc în permanență copilăria. Pentru mine teatrul reprezintă o pasiune, este un vis devenit realitate, este ceea ce-mi dă libertatea să experimentez orice doresc . Ador să intru în pielea personajului, să îl descopăr și să îl însuflețesc cât mai bine.Teatrul este dorul ce m-a urmărit de mică și a ieșit la iveală datorită unei instituții, Biserica ortodoxă din sat și a unui om minunat ce-mi este mentor și model în viață, părintele Ionuț Emanuel Tudose, de la biserica noastră, pentru ca mi-a oferit posibilitatea să trăiesc această experiență, ce mi-a indeplinit un vis.Tot pe plan emoțional și sufletesc voi păstra mereu în suflet minunata mea familie, dar în același timp și Biserica satului meu, care pe langa un dar de mare preț, taina Sfântului Botez, mi-a dat ocazia ca în strana ei să iau decizia de a deveni învățătoare și a urma cursurile Liceului Pedagogic din Buzău. Colegii mei sunt oameni minunați, cărora le mulţumesc din tot sufletul și îi apreciez în același timp. Fără ajutorul lor nu aș fi ajuns ceea ce sunt! Pentru mine este o onoare și o mare bucurie să fiu lângă ei atât în calitate de colegă cât și ca prietenă. Mulţumim generației mari pentru tot ce au făcut pentru satul  şi comuna noastră şi pentru faptul că au fost, sunt şi vor fi un adevărat exemplu de urmat!”

andreea_stanciu1.jpg

Hobby

Teatru, film, excursii, artă culinară, modeling.

Propuneri pentru viitor

Să realizeze cât mai multe proiecte cultural educative pentru copii, în parteneriat cu diverse instituții de profil. Implicarea în proiecte filantropice și de voluntariat, personale și alături de Biserică. Realizare de parteneriate.

andreea_stanciu_prima.jpg

b_800_600_16777215_00_images_M2021(2)_andreea_stanciu5.jpg

 

Deputatul buzoian
Andi Cristea
a fost ales la şefia
Grupului parlamentar
de prietenie
cu Republica Singapore
„Am onoarea ca de astăzi (n.r.-11 mai a.c.) în urma votului acordat în şedinţa plenului reunit al Parlamentului, să conduc Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Singapore.
......................................
PNRR,
eşec, neglijență
şi interese obscure
decontate
din viitorul tuturor
Din păcate pentru noi toți, rezultatele cele mai sumbre pe care le-am previzionat, generate de acțiunile sau mai bine-zis de inacțiunile Guvernului, s-au adeverit! Planul Național de Reziliență și Redresare (PNRR) a fost retrimis pentru a treia oară de la Bruxelles. După cum ar fi spus un personaj al lui Caragiale, adaptându-și discursul la realitatea cotidiană: ”A treia oară tradus!”
.........................................
Ex-ministrul Sănătății,
calul troian al coaliției
de la Guvernare
Nu trece săptămâna fără ”valsul” stângaci și păgubos al celor de la guvernare cu cel mai controversat ministru pe care l-au avut vreodată guvernările de Dreapta.
Povestea „Sufletelor moarte”, reeditarea binecunoscutului roman al lui Gogol în varianta voiculesciană, ne dă sută la sută dreptate.

Citeşte mai departe...

.......................................
S-a rezolvat:
Viorel Holban
este bun de subprefect
În primă instanţă, propunerea organizaţiei liberalilor de la Buzău fusese respinsă, decizia Centrului fiind că fostul primar al Râmnicului ar fi suferit (tocmai) la imaginea publică. Aceasta pentru că în CV-ul politic al liberalului figurează o anchetă a inspectorilor DNA, aceştia fiind interesaţi de modalitatea în care fostul primar ar fi gestionat o finanţare europeană de aproximativ 500 de mii de euro!
............................
În războiul
cu primarul Toma,
Senatorul liberal
Vlad Pufu
exclude
blocajul financiar
la Primăria Buzău
„Am câştigat o bătălie, dar războiul nu poate fi câştigat cu riscul de a produce blocaje financiare, care ar împiedica funcţionarea instituţiei Primăriei Buzău”, a fost formula de început cu care senatorul liberal Vlad Pufu a reluat conferinţa de presă întreruptă, după cum a amintit politicianul, în luna februarie. Atunci, liberalul buzoian îl acuza pe primarul social democrat Constantin Toma că atentează la siguranţa financiară a cetăţenilor municipiului Buzău, după ce, beneficiind de majoritate absolută în CLM (Consiliul Local Municipal) a trecut la vot un proiect de hotărâre care majora taxele şi impozitele persoanelor fizice cu un procent de 50%.
............................................
Liberalii lui Orban
au ignorat
două proiecte majore
pentru cetăţenii
comunei buzoiene Săgeata
Fostul europarlamentar social democrat, Andi Cristea, actualmente deputat în Parlamentul României, a solicitat Guvernului Câţu şi parlamentarilor liberali (majoritari în coaliţia de guvernare) sprijin financiar pentru finalizarea a două proiecte de maximă importanţă, care se află în faze finale de execuţie pe teritoriul comunei buzoiene Săgeata.
.........................................
Liberalul
Gabriel Avrămescu
va participa la
Adunarea Interparlamentară
a Ortodoxiei
„Schimbările radicale ale stilului de viață, din ultimul an, provocate de pandemia Covid19, au adus atingere și acestei zone, fapt pentru care, soluțiile pentru adaptarea la noile condiții de viață, la noile mentalități, sau tendințele de dezvoltare a educației copiilor și a tinerilor trebuie să fie subiecte de discuție în cadrul întâlnirilor oficiale ale delegației Camerei Deputaților la Adunarea Interparlamentară a Ortodoxiei”.
.......................................
Spitalul
din Râmnicu Sărat,
între binecuvântare
și blestemul birocrației...
Râmnicu Sărat este orașul meu natal și, la fel ca majoritatea locuitorilor acestui oraș, mă bucur pentru fiecare realizare a lui sau mă întristez când pierdem ceea ce părea drept câștigat de noi.

Situația unicului nostru spital care deservește 14 localități învecinate ne-a pus în lumina reflectoarelor încă din luna martie a anului trecut, moment de cotitură când DSP a emis o decizie de transformare a acestei unități în ”spital-tampon” doar pentru cazurile de COVID-19.

Citeşte mai departe...

.............................................

Târgul de Turism
al României
Obiectivele
turistice buzoiene,
la un click distanţă

Având în vedere restricțiile impuse de pandemia de coronavirus, organizatorii Târgului de Turism al României au decis ca cea de a 44-a ediție să aibă loc în perioada 18 - 21 februarie 2021, în format virtual, pe o platformă special creată. 
Platforma este dedicată atât agențiilor de turism, participărilor internaționale și serviciilor turistice, cât si zonelor turistice din România prin intermediul: unităților administrativ-teritoriale, consiliilor județene, primăriilor, asociațiilor de turism, oficiilor de turism.
..........................................
Branşare gratuită,
la gaze, de la contor
la primul foc

 

În judeţul Buzău, localitatea Mărăcineni va fi primul beneficiar al măsurii luate de Agenţia Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), demers ce urmează să fie publicat în zilele următoare în Monitorul Oficial.
De asemenea, având în vedere etapele consumate pentru obţinerea avizelor tehnice şi apropierea momentului pentru organizarea de şantier (execuţia subtraversării râului Buzău: Verneşti - Mărăcineni), comuna Mărăcineni ar putea fi chiar prima localitate la nivel naţional care va beneficia de programul lansat încă de pe vremea guvernului social democrat condus de Viorica Dăncilă.
În paralel cu măsura luată la nivelul agenţiei pentru reglementarea preţului la consumul de gaze naturale, antreprenorul la nivel naţional – TRANSGAZ – are în pregătire procedurile tehnice pentru organizarea licitaţiei de  adjudecare a lucrărilor din judeţul Buzău, concret realizarea subtraversării râului Buzău, între Verneşti şi Mărăcineni, pentru instalarea conductei de alimentare şi montarea staţiei de distribuţie pe malul stâng al râului, în satul Potoceni.
Data de 19 octombrie a.c. este fixată pentru deschiderea licitaţiei, la nivelul TRANSGAZ, şi timp de 20 de zile vor fi evaluate ofertele constructorilor. Cum în domeniul gazelor nu sunt admise contestaţii, tot ce este posibil ca încă din cursul lunii viitoare să fie dat şi ordinul pentru organizarea de şantier de către constructor.
În ce priveşte consumatorii casnici, vestea bună este că lucrările pentru branşare vor fi executate, până la primul foc, în casă, pe cheltuiala constructorului. Cât despre recuperarea cheltuielilor de către constructor (n.a. – cel mai probabil executantul şi viitorul concesionar al reţelei de distribuţie a gazelor va fi Distrigaz) tot ce este posibil ca acesta să fixeze o taxă ce va fi inclusă în factura lunară.

Deşi m-am stabilit de aproape doi ani în Zagreb, Croaţia, şi m-am adaptat destul de bine, fiindcă am copiii şi nepoţii alături, nu pot să nu mă gândesc la ţara şi locurile unde am văzut lumina zilei şi am trăit peste trei sferturi de veac, străduindu-mă să le fac cunoscută istoria, să prezint unele personalităţi care au dat viaţă şi faimă acestor locuri.

Cu salutări prieteneşti!

Date despre istoria Pieţei  „Stan Săraru”

Apariţia târgurilor a cunoscut o etapă de tranziţie deter­minată de nivelul de dezvoltare a producţiei meşteşugăreşti, dublată de o activitate comercială corespunzătoare, reflectată în apariţia unei pieţe permanente (pazar sau bazar) cu prăvălii, dughene, pivniţe şi magazii pentru mărfuri, dovezi ale unei activităţi de schimb şi a unei producţii de mărfuri în continuă dezvoltare, dar şi cu elemente de organizare municipală. Pazarul sau bazarul apare cu această denumire întru-un document emis la 9 iulie 1575 în cancelaria domnitorului Alexandru Mircea.

Citeşte mai departe...

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)